• PASSION MEETS SPIRIT

Het jaar afsluiten in stijl noemt men dit

2019-12-22 17:26:55 0

VC Greenyard Maaseik 0-3 Lindemans Aalst 
Setstanden: 21-25 / 22-25 / 19-25

Opstelling: Tim Smit (7), Jeroen Oprins (5), Janusz Gòrski (7), Simon Van de Voorde (11), Adrian Staszewski (17), Markkus Keel (3) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Gertjan Claes (-), Samuli Kaislasalo (3)


Zo'n drie dagen voor kerstavond hadden we met een beetje veel verbeelding een vergelijkbare situatie als een dikke 2000 jaar geleden, Jozef en Maria gingen toen naar Bethlehem voor de geboorte van het kindje Jezus, dit gebeurde toen allemaal in een stalletje in het bijzijn van de herders.
Anno 2019 waren het niet Jozef en Maria maar Johan en Dries, Bethlehem was Maaseik geworden en het stalletje noemde nu de Steengoed Arena. De engelen die de herders (men noemt die nu supporters) op de hoogte brachten van de geboorte gingen terug naar de hemel maar de supporters die trokken met een grote groep naar dit mooie stalletje om de geboorte van wat we nu toch wel stilaan een topper in het Belgische volleybal mogen gaan noemen te kunnen zien. Dat ze dit niet in alle stilte deden mochten zelfs de 2 koningen (geen 3 in dit verhaal) Marie-Catherine Boulanger en Wim Cambré ervaren.
Johan en Dries hun kindje draagt de naam Lindemans Aalst en zorgt voor veel vreugde en warmte voor heel de Lindemans Aalst familie.
Of het bijbels verhaal volledige waarheid is dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken, het verhaal van het kindje Lindemans Aalst klopt wel dat konden we gisteren met zijn allen zien.


Simon en Adrian waren terug fit en dat we de ervaring van deze twee kleppers goed gingen kunnen gebruiken was geen geheim, het was Adrian die ons meteen slim op 0-1 zette. Twee missers bij ons bracht Maaseik op 3-1 maar Jeroen langs het blok, Tim S. met fraaie 1e tempo en Markkus met een zwiepbal op serve zorgden voor 5-5. Als een alerte Jeroen en daarna Simon met een killblok ons op 8-11 zetten is er een kloofje en daar gaat de thuisploeg geen antwoord meer op bieden. Onze opslagdruk die is prima en dat zorgt ervoor dat Maaseik niet in echt in zijn spel kan komen. Jelte Maan is de enige die ons op dit moment af en toe wat pijn doet en hij brengt Greenyard terug tot 19-20. In money-time gaat de serve van Semeniuk out en Maan zijn aanval is hetzelfde lot beschoren wat de video check bevestigde, 21-25 en we staan op 0-1.

Set 2 starten we verschroeiend, als Markkus een rebound net in slaat staan we op 2-6 en moet thuiscoach Joel Banks zijn troepen met een time out tot de orde roepen. De thuisploeg knabbelt nu wel aan zijn achterstand en ook door enkele missers aan onze kant komen ze tot 9-10 terug en zitten zo weer in de set. Het niveau blijft goed tot zeer goed en we zien mooie punten van beide kanten. Adrian die laat in deze fase meermaals zijn enorme kracht zien, zowel aanvallend als op de serve haalt onze kapitein het beste in zichzelf boven. Simon die heerst in het midden en “de lange” geniet duidelijk van elke aanval die hij kan afstoppen (7 blokpunten vandaag), zalige speler is dit om naar te kijken. De hele verdere set houden we Maaseik op enkele puntjes achterstand, Adrian steekt de bal mooi in de brievenbus voor 18-21, Simon blokt nog eens autoritair op Semeniuk voor de 19-23 en het is Kvalen die met een opslagmisser de bezoekende tribune uit zijn dak laat gaan, 22-25 en zowaar 0-2, zou het dan toch….

In set 3 hetzelfde scenario, wij met heel veel focus en goed spel en Maaseik die het allemaal wat moet ondergaan, het weerwerk dat we van de kampioen krijgen is niet van die aard dat we ons veel zorgen maken. Bij 7-8 maakt Adrian voor ons de volgende 4 punten en met 8-12 zijn we opnieuw vertrokken. De thuisploeg die maakt nu teveel fouten en we bouwen de kloof uit naar 11-19. Tim V. had vandaag zijn beste metseroog mee want meermaals liet hij een serve gaan die dan net buiten ging, niet zonder risico maar onze libero zag het steeds heel scherp. Het orgelpunt werd geplaatst door onze kapitein, Adrian sloeg zijn aanval diagonaal net in en met 19-25  en 0-3 was het duidelijk dat wij vandaag de sterkste waren.

#StarOfTheGame was voor Markkus en dit was meer dan terecht, onze Estse setter die er altijd een heel rustige jongen uitziet strooide vandaag met passes zoals we het graag zien, precisie en variatie en dat 3 setten lang.

In de catacomben op weg naar de kleedkamer vormden de herders na afloop een erehaag voor de spelers en deze vorm van appreciatie is wel het minste wat ze vandaag verdienden, ze lieten hun dit dan ook welgevallen.


Ons volleybaljaar 2019 sluiten we dus prachtig af met de leidersplaats in de EMVL, met 3 punten voorsprong op Greenyard Maaseik en 4 punten op Knack Roeselare kunnen we 2020 aanvatten met een mooie bonus.
De spelers hebben nu enkele dagen rust en gaan volgend weekend in Genève deelnemen aan het tornooi “Coup Fred Fellay” http://www.coupefredfellay.ch/Dat 2020 opnieuw mooie volleybalmomenten beloofd is geen nieuws meer, op zondag 16 februari trekken we naar het sportpaleis  voor de bekerfinale en alle info kan u hier vinden:  https://www.lindemansaalst.be/n_1007.htmlMC