• PASSION MEETS SPIRIT

Vlot naar kwartfinale CEV Cup

2020-02-13 21:04:55 0

Lindemans Aalst 3-1 Mladost Zagreb
Setstanden: 25-23, 18-25, 25-21, 25-13


Opstelling: Samuli Kaislasalo (11), Seppe van Hoyweghen (3), Tim Smit (13),  Simon Van de Voorde (12), Jakub Rybicki (14), Adrian Staszewski (12) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Twan Wiltenburg (-), Jeroen Oprins (2), Gertjan Claes (-), Markkus Keel (-)Het als leider afsluiten van de reguliere competitie van onze EMVL maakt ons als supporter heel fier op onze jongens en het kan niet anders of dit zorgt ook voor een mentale opkikker bij de spelers, het besef dat ze met de top meedoen in eigen land moet hun sterken in de race naar een prijs.
Greenyard Maaseik konden we tweemaal redelijk vlot kloppen, Knack Roeselare was in beide wedstrijden telkens 2 sets een maatje te groot voor ons maar daar hebben we vooral veel uit kunnen leren voor wat nog komen gaat.
Vanavond gaat het uiteraard om het Europese toneel en ook daar zijn we nog niet uitgezongen, de 2-3 winst in de heenwedstrijd in Zagreb geeft ons alle troeven om ook in de #CEVCupM nog met de grote jongens te blijven meespelen.
Schotte goed gevuld, onze coaches piekfijn in het maatpak en 12 scherpe kopjes op het terrein… of met andere woorden ze zijn er klaar voor.

Onze start die was niet slecht met winners van Samuli en Adrian maar de eerste 3 Kroatische punten gingen wel vlot door ons midden (3-3). Al snel konden we een kloofje maken en bij 7-4 na een ace van Simon riep bezoekende coach Radovan Malevic zijn troepen bijeen maar onze geweldenaars die gingen nog even door.
Tim S. was prima aan de wedstrijd begonnen en Seppe bediende onze middenman dan ook regelmatig op zijn wenken. Halfweg na een ace van Samuli bedroeg onze voorsprong 6 punten in dit zag er al mooi uit, het was vooral door schoonheidsfoutjes bij ons dat de kloof niet nog groter werd want imponeren deden de bezoekers zeker nog niet.
In money-time vonden Kuba en Tim S. wel het bezoekende blok op hun weg naar succes waardoor onze bonus wegsmolt maar Bojan Dukic hielp een handje met een opslagmisser, 25-23 en set 1 was in de pocket.

Set 2 ging gelijk op en we onthouden in het begin vooral een fraai punt van Simon, wegdraaiend van het blok scoorde hij beheerst de 2-3; voor de 5-4 tekende Kuba met een pipe die wel van heel hoog kwam.
De bezoekers liepen dan 2 puntjes uit en Johan greep meteen in met een time out, even beenden we weer bij maar ons spel was nu toch wat minder, de focus houden blijft toch wel een werkpuntje.
De Kroaten die gingen nu wel vlot door en toonden dat ze inderdaad stevig uit de hoek kunnen komen en niet snel opgeven. Hoewel Tim S. nog enkele fraaie 1e tempo’s uit zijn lange arm schudde ging de set toch vrij vlot naar de bezoekers met een ruime 18-25.

Set 3 was onze start verschroeiend, 5-0 in no time en Schotte was opnieuw meteen helemaal mee. De bezoekers die reageerden en knabbelden die achterstand stelselmatig weg, na een al te simpel balletje van Kuba in het blok was bij 13-13 alles te herdoen. We kregen nu wel mooi volleybal van beide kanten te zien, beide ploegen probeerden met veel druk te spelen en dan zit er natuurlijk ook al eens een misser tussen. In het slot van de set was het Seppe die zijn stempel kon drukken, eerst was er voor de 23-21 een prachtig 2e hands balletje in de vrije ruimte en voor de 24-23 een super combinatie met Tim S.
Als onze vriend Bojan Dukic net als in set 1 zijn opslag mist staan we op 2-1.

Set 4 zagen we al snel dat het bezoekende kaarsje aan het uitdoven was, Samuli scoorde de 3-2 met een fraaie duw bal na zeer goed verdedigend werk van Tim V., onze libero bekleedt natuurlijk een positie die niet zoveel in de picture komt maar toch zo belangrijk is naar een goeie opbouw en onze Tim die doet dat super.
Halfweg de set zagen we een opslagreeks van Simon om duimen en vingers bij af te likken, Schotte kon dit mooie werk zeker waarderen en “de lange” die genoot zichtbaar van dit moment, het bracht ons wel op 16-6 en de race was gelopen. Het ging nu vlot naar einde set en het was Simon die met een blok ons ticket naar de kwarfinale veilig stelde, 25-13 en 3-1 winst.


Besluit na deze wedstrijd is dat we klaar zijn voor de strijd, voluit in onze kansen geloven en focus behouden en dan moeten we niemand vrezen, onze aanvallende percentages in set 3 (56%) en vooral set 4 (73%) bewijzen dit.


Na de code oranje van vorige zondag door storm Ciara is het volgende zondag opnieuw code oranje… in het Antwerps sportpaleis deze keer. Die storm kreeg de naam “Ajoin” en zou al kort na de middag Antwerpen bereiken, het hoogtepunt zou ergens tussen 15u30 en 16u30 verwacht worden.
Behalve dat er links of rechts een “Blue Wall” kan omver geblazen worden, verwacht men verder geen schade maar “Ajoin” zou wel voor heel veel kabaal kunnen zorgen.
Dat we zondag met veel gaan zijn dat staat nu al vast, als we onze mannen nu ook gaan steunen zoals nooit eerder -en dan vooral als ze het even moeilijk hebben- dan is alles mogelijk, zelfs tegen Knack Roeselare.


Laat ons samen #RoadToTheFinal omzetten naar #RoadToTheCup yesMC