• PASSION MEETS SPIRIT

Oefenwedstrijd Lindemans Aalst v Roeselare

2020-09-02 12:37:28 0

Lindemans Aalst 1–3 Knack Roeselare
Setstanden: 29-31, 25-27, 25-23, 13-25Na bijna een half jaar nog eens een volleybalwedstrijd voor onze jongens, het deed bij velen deugd. Sinds enkele weken zijn Johan en zijn team wel al met de voorbereiding gestart maar training zegt niet altijd alles, een match tegen meteen een klepper van formaat zal onze coach allicht veel wijzer maken en eventuele pijnpuntjes bloot leggen.

Knack Roeselare zakte met 11 spelers af naar Sportcomplex Schotte, Stijn D’Hulst die ontbrak maar met Sander Depovere hebben ze daar een prima doublure in huis voor de Red Dragon. Bij ons geen spoor van onze nieuwe opposite MatÄ›j Šmídl, onze Tsjechische reus lag thuis ziek in bed. Starten deed Johan met Twan, Robbe, Jeroen, Seppe, Simon, Jakub en onze libero Tim en het moet gezegd dat er meteen flink op die bal gemept werd. Bij de bezoekers starten ze met hun ervaren kerels op het terrein en je ziet meteen dat die trein alleen al door de ervaring soepel zijn weg zoekt. Onze jonge bende liep al snel achter de feiten aan en halfweg set 1 stonden we 11-18 in het krijt, maar ze toonden veerkracht en stevig opslagwerk van Jeroen en Kuba deed de machine aan de overkant wankelen. We kwamen net op tijd helemaal terug in de set  en het waren wij die bij 24-23 een eerste setbal kregen, maar helaas, tot 6 keer toe konden we het niet afmaken en als bij 29-29 eerst Seppe en Simon en daarna Seppe en Jeroen mekaar niet zo goed begrepen ging set 1 alsnog naar de mannen van coach Steven Vanmedegael.

Set 2 waren wij het die met dezelfde namen op het terrein de dans leiden en de bezoekers halfweg op een 16-11 achterstand plaatsten. We gingen onder impuls van de mokeropslagen van Jeroen door op ons elan en bij 21-14 stevenden we recht op setwinst af. En toen stokte de machine en was het Knack Roeselare dat de remontada afleverde en helemaal terug kwam tot 23-21. Bij 24-23 was het Fragkos die met 2 scores zijn ploeg op setbal zette, Jeroen zorgde nog even voor uitstel maar een hele scherpe serve van Pieter Coolman bezegelde ons lot en de 0-2 was een feit.

Set 3 starten we met François, Wout, Twan, Francesco, Jeroen, Danny en Tim en bij de bezoekers nam de lange Amerikaan George Huhmann de plaats in van Rune Fasteland. Het ging nu de hele set gelijk op, Knack bleef zeer risicovol serveren en bij ons viel meteen de ervaring op van Red Dragon François, hij nam en met zijn spel en ook verbaal zijn ploeg op sleeptouw en dat zien we graag. Was het bij de bezoekers Hendrik Tuerlinckx die in money-time zijn ploeg naar 23-23 bracht dan was het bij ons Wout die met een knappe 1e tempo en een stevige serve de setwinst op het bord zette 25-23 en 1-2.

In set 4 dezelfde namen behalve Jeroen, onze Antwerpse kanjer voelde wat aan de enkel en het was Kuba die hem verving. Set 4 was eigenlijk een maat voor niets, de veer bij ons was gebroken. Teveel fouten bij ons en Knack dat drukte door, de 13-25 stond snel op het bord en zo ging onze eerst oefenpot verloren met 1-3.

Met uitzondering van deze laatste set kunnen we terugblikken op aan aangename match waar zeker kan op verder gebouwd worden als is er nog wat werk aan de winkel.
MC