• PASSION MEETS SPIRIT

Oefenwedstrijd Lindemans Aalst v Menen

2020-09-16 11:47:00 0

Lindemans Aalst 3–2 Decospan Menen
Setstanden: 25-21, 22-25, 25-15, 18-25, 25-22In de voorbereidingsperiode naar het serieuze werk dat eraan komt zijn oefenwedstrijden onontbeerlijk om te kijken hoever de groep staat en waar er nog moet bijgeschaafd worden. De resultaten van oefenwedstrijden zijn niet zo belangrijk maar als die resultaten tegenvallen kan het vertrouwen natuurlijk ook een deuk krijgen, daarom kon er na enkele minder goede uitslagen toch beter gewonnen worden vandaag tegen het Decospan Menen van Frank Depestele.

Geen afwezigen bij onze spelers en Johan die startte met François, Wout, Jeroen, Seppe, Simon, Jakub en onze libero Tim. Onze start was fel en vooral Jeroen knalde raak in de beginfase, bij de 7-3 scoorde hij al zijn vijfde punt. Lang duurde het feest niet want Decospan Menen vocht moedig terug, de 9-9 kwam er via Seppe Rotty na een ultieme pancake van Lowie Stuer, mooi werk van de bezoekers. Het bleef nu gelijk opgaan en op het eind van de set was het opnieuw Jeroen die beheerst scoorde en ons op 24-20 zette, zijn service op setbal ging out maar aan de overkant keilde Mathieu Vanneste zijn opslag in het net en de 25-21 op het bord.

Set 2 ging helemaal gelijk op maar de foutenlast bij ons lag hoger dan de eerste set. Waar de bezoekende setter veel variatie in zijn passenspel kon leggen was het voor onze Seppe hollen om steeds onder die zwakke recepties te kruipen en zo is creatief zijn geen optie. Via 6-6 en 15-15 ging het naar 19-19. Bij 20-22 waren het onze jonkies Robbe en Wout die ons op 22-22 brachten maar een knappe pipe van Rotty zorgde voor 22-24, als Robbe zijn receptie de mist ziet ingaan staat het 1-1.

Set 3 kwam Matěj in als opposite en de grote Tsjech liet zich meteen opvallen, met stevig aanvalswerk en heel veel enthousiasme stuurde hij samen met François het team nu naar een goed niveau. We kwamen op 4-2 en deze 2-punten kloof hielden we vast tot 13-11, dan ging het gaspedaal even dieper in liepen we weg van onze tegenstander. Het was Wout die met een fraaie 1e tempo kon uitmaken, 25-15 en deze set dus duidelijk voor ons.

Het leek erop dat we in set 4 op ons elan zouden doorgaan maar na de 4-2 nam Menen over en ging het snel naar 6-13. De bezoekers hielden hun voorsprong vast en wij waren nu te wisselvallig aan het spelen om echt terug in de set te komen. We zagen nog enkele knappe punten van Matěj maar opnieuw setverlies was een feit als Danny zijn serve bij 18-24 out sloeg. 2-2 en Johan en Frank besloten om er nog een vijfde set bij te doen.

In die laatste set zag je bij beide teams toch wel de wil om er nog vol voor te gaan en dat was knap. Bij ons bleef Matěj fraaie punten scoren en het mag duidelijk zijn dat Johan met Jeroen en Matěj over 2 sterke opposites beschikt om te strijden op alle fronten. Francesco verzorgde de passing in deze vijfde set en de kleine Italiaan liet mooie dingen zien in samenwerking met Wout. De set ging naar ons met 25-22 en zo ook een 3-2 overwinning, vertrouwen krijgt dus een streepje bij. Waren wij nu heel goed vandaag? Nee daarom was het wat te wisselvallig maar laat ons eerlijk zijn aan de overkant stond een meer dan degelijk team en vooral Seppe Rotty kon mij bekoren.MC