• PASSION MEETS SPIRIT
10-12-2020

Dagboek: Champions League groeten uit Polen (10/12/2020)

Woensdag was een kopie van dinsdag. Zelfde uur ontbijt, video, training, middagmaal, rust, snack en vertrekken naar de wedstrijd.

De tegenstander was geen Turkse, maar een Poolse topper. Ondanks dat Skra Belchatow met ruime 3-0 cijfers verloren had tegen gaststad en -ploeg Zaksa Kedzierzyn blijft het een heel zware tegenstander.
Zijn er andere aanwezig in deze pool of Champions League campagne, tout court?
🤔

Wat moesten we verwachten? Onderschatting zoals de Turken mogelijk deden zal er niet geweest zijn, door zelf de dag ervoor te verliezen van Zaksa Kedzierzyn en om hun kansen nog gaaf te houden moesten ze winnen.
Na de mooie prestatie tegen Fenerbahçe hoopt men op een vervolg, maar wel met de nodige zin voor realisme.
Belchatow voegt de Amerikaanse topspeler Taylor Sander aan hun starting six en we maken ons op voor een moeilijke avond
Verder verslag zal men zelf (ge)zien (hebben) op sporza.be of de ruime samenvatting later op de avond.


Na onze wedstrijd heeft Zaksa Kedzierzyn nog min of meer de vloer aangeveegd met Fenerbahçe en hen met 3-0 droge cijfers naar hun hotel teruggestuurd.

Dus wij maken ons klaar om vanavond een absoluut topteam in de ogen te kijken. En met het nodige realisme en heel veel fighting spirit gaan we de confrontatie aan met Zaksa.
Hopelijk geeft Zaksa coach Nikola Grbić “onze” -mogen we denk ik wel zeggen- Adrian Staszewski speelminuten. Wat ons betreft zelfs 2 uur 😊
Live te volgen op www.sporza.be om 20:30.


Wat ook het resultaat is, deze ervaringen nemen ze onze leergierige bende niet meer af. En 5 dagen in complete isolatie is perfect om aan de teamgeest te werken en kleine blessures intensief te behandelen.

Vanaf morgen gaat de focus volledig naar de Liga wedstrijd van nu zondag tegen Tectum Achel... en met terug een ex-kapitein die op bezoek komt. Welkom Tim Verschueren en ook die andere sympathieke Tim (Smit).


Ondertussen is het hier beginnen sneeuwen.



-Geert Walravens (Assistant Coach)

Photo: CEV stream via sporza.be

 

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app