Lindemans Aalst -Slechte zaak in strijd om plaats 4 Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Slechte zaak in strijd om plaats 4

2021-01-10 14:19:53

Lindemans Aalst 2-3 Haasrode Leuven
Setstanden: 25-20, 23-25, 22-25, 25-22, 12-15


Opstelling: Wout D’Heer (3), Jeroen Oprins (16), Seppe Van Hoyweghen (1), Simon Van De Voorde (18), Jakub Rybicki (14), José Gomes (15) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Twan Wiltenburg (1), Francesco Zoppellari (-), Robbe Van De Velde (1), François Lecat (-), Matěj Šmídl (-)Onze start kan men gerust hoopgevend noemen, nieuwkomer José laat zich al snel opmerken en we slaan vlug de kloof tot 5-2. Voor de 6-2 haalt kapitein Simon zijn fijn penseeltje boven en de 7-2 die is met zijn grove borstel. José met een pipe voor 9-3 en Jeroen na heel knap werk van Seppe en we staan zowaar op 10-3.
De bezoekers herpakken zich dan wel en met de hulp van enkele missers bij ons komen ze terug in de set tot 14-11.
Onze tandem Seppe/Simon zorgt voor punt 15 en 16 maar Gert Van Walle en zijn maats laten nog niet los en met een 20-17 voorsprong gaan we money-time in. Winners van Simon en José en een leep balletje van Kuba zetten ons op setpunt 24-20 en het is de ingekomen Witvrouwen die zijn service met heel veel overtuiging in het net knalt, 25-20 en de 1-0 is een feit.


Van onze goeie eerste set blijft van bij de start van set 2 niet veel meer over, inspiratieloos volleybal en veel te weinig beleving leiden ons naar 3-7.
De time out van Johan zorgt dan wel voor opnieuw wat meer vuur en Simon knap draaiend in de lucht (8-10) en Kuba na prachtig en moeilijk paswerk van Seppe (13-14) en we zijn helemaal terug.
De Leuvenaars kunnen wel steeds een kleine voorsprong behouden maar we zien nog een knappe winner van Simon (18-19) en een winner van Wout (20-22) en met een blokpunt zet diezelfde Wout ons op 21-22.
Gert Van Walle zet zijn ploeg dan op setpunten 21-24 en het is Berre Peters die bij 23-24 Haasrode Leuven op 1-1 brengt.


In set 3 missen we onze start niet en het zijn vooral winners van Jeroen (3 stuks) en een ace van Simon die ons op 6-3 zetten. De bezoekers laten niet begaan en Seppe Baetens zorgt met een knap punt voor 10-10. Simon is in deze fase de man aan ons kanon en het gaat naar 16-14. Kuba stijgt nu met enkele winners even boven zichzelf uit (17-14 en 18-15) en in de huppelhoek laat Matěj met heel veel decibels zijn enthousiasme de vrije loop, mooi van onze Tsjechische opposite.
Haasrode Leuven kent dan een productieve periode en het zijn vooral Peters en Baetens die de bezoekers van 20-16 naar 20-21 brengen en als bij ons Matěj en Wout hun opslagen missen gaat het naar 22-24. De vandaag hele sterke Seppe Baetens voltrekt het vonnis en zet Leuven op een 1-2 voorsprong.


Set 4 en opnieuw is onze start prima en met een ace zet Jeroen ons al vlug op 6-1, voor de 7-2 dropt Seppe een knap 2e hands balletje in de aangeboden ruimte. Seppe Baetens laat opnieuw niet begaan en bijna in zijn eentje brengt hij Haasrode Leuven terug in de set (9-8). Het Leuvens midden-compartiment met De Saedeleer en De Paepe volgen dan het voorbeeld van hun nr 17 en bij 15-15 kan het nog alle kanten uit. Vier opslagmissers op rij bij de bezoekers zorgen ervoor dat wij gelijke tred kunnen behouden en Simon en José zorgen voor de 2-puntenkloof (20-18). Als José ons met een winner op 24-22 zet en Gert Van Walle mist, staat het 2-2 en zal de tiebreak beslissen voor winst.

Die tiebreak laat zien dat het verschil vandaag echt niet groot is, beide ploegen houden mekaar in evenwicht en na 5-5 wordt er gedraaid op 8-7. De slimme en sterke Seppe Baetens is nu toch wel de sterkste bezoeker en bij 10-11 predikt Johan tijdens zijn time-out vooral rust. José brengt ons terug tot 12-12 maar Baetens via ons blok en Van Walle met een blok schenken de bezoekers de matchbal. Blondeel maakt het uit met een ace omdat onze Tim zijn nochtans scherp oog hem even in de steek laat, 12-15 en 2-3 winst voor Haasrode Leuven.

StarOfTheGame gaat oververdiend naar Seppe Baetens.


Wat betekent deze nederlaag nu voor ons?
In de stand naderen de Leuvenaars tot op 1 punt en zal er dus voor die belangrijke plaats 4 nog een spannende strijd zijn. Wij moeten volgende speeldag uit bij Knack Roeselare en Haasrode Leuven ontvangt VBC Waremme, op de slotspeeldag trekken wij naar Caruur Gent en ontvangt Leuven Greenyard Maaseik in eigen huis.


Hoe dit gaat aflopen weet op dit moment niemand maar wat we wel weten is dat hoe onze jongens ook hun best doen, we toch zien dat het hoge niveau van de voorbije seizoenen halen niet lukt. Dat die gasten kunnen volleyballen weet iedereen maar volleybal is ook bezieling, beleving, grinta; noem het wat je wilt, maar het is veel te weinig aanwezig in deze jonge groep.
Dat en ook het feit dat enkele van onze tegenstanders (Menen, Haasrode Leuven, Achel) sterker zijn zorgen ervoor dat het strijden wordt om dit seizoen de EMVL-Champions Final 4 te halen.
MC

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app