Lindemans Aalst -Dagboek: Champions League groeten uit Bełchatów (28/01/2021) Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Dagboek: Champions League groeten uit Bełchatów (28/01/2021)

2021-01-28 12:13:14

We hebben twee van de drie CL wedstrijden in onze poule in het Poolse Belchatow achter de rug.

Terwijl dinsdag onze voormalige thuisbasis Sporthal Molenbos te Zellik wordt/werd afgebroken, werden wij ook die dinsdagavond een beetje in de vernieling geklopt door het Turkse Fenerbahce Istanbul.

In tegenstelling tot Molenbos waar we nu enkel heel goede herinneringen en memoires aan overhouden, houden we aan deze wedstrijd geen goed gevoel over.
Maar het verschil is dat aan Molenbos niets meer kan gedaan worden en aan onze volgende wedstrijden wel.

Na een stevige training woensdagmorgen werden de neusjes mentaal terug in de goeie richting gezet en met gezonde stress en focus werd de wedstrijd aangevat tegen de thuisploeg PGE Skra Belchatow.
Op papier (en in het echt) een veel sterker blok dan de Turken. En als ze kans willen houden op tweede beste en een volgende ronde is de volle buit een must.
De thuisploeg laat hun reservebank aantreden (nouja “reserve” 😊) maar nadat de eerste set in Aalsterse handen valt komt de basis toch op het veld.
De volgende 3 sets draaien we meer dan aardig mee maar zijn niet opgewassen tegen Belchatow die met 3-1 winst hun kansen gaaf houden.

Met een goed gevoel wordt de avond afgesloten.
Kine Jelle heeft een meer dan drukke avond voor de boeg, maar dat is eerder positief dan negatief. De focus wordt duidelijk verlegd naar de komende wedstrijden, iedereen wil voor de volle 100% fit zijn.

Net zoals de vorige avond om 23:30 iedereen in zijn bedje en stipt om middernacht oogjes toe en snaveltjes dicht...of was het omgekeerd
🤔

Als we dan toch een “negatief” punt mogen aanhalen...alle 16 leden werden woensdagmorgen -nog maar eens- getest en iedereen negatief, wat dan weer positief aanvoelt.
Op 8 dagen hebben we 6 testen achter de rug
😲
Zowel de Belgische Liga als de CEV nemen geen risico. Alle 3 de ploegen zitten verplicht in een ander hotel, en zijn ook de enige bezoekers.
Dus afgescheiden maaltijden, video zaal, eigen buschauffeur, eigen kleedkamer (op aanvraag dagelijks gereinigd), afgeschermde sporthal, en ga zo maar verder.

Kleine opofferingen om veilig onze sport (en job) uit te oefenen.

Vandaag spelen we tegen Grupa Azoty KĘDZIERZYN KOŹLE, de nieuwe ploeg van Adrian Staszewski. Wederom een zware dobber.
De wedstrijd start om 20:30, dus het hele dagschema schuift 3 uur op.
Gezien het bekertreffen van komende zaterdag in Maaseik zullen enkel de oogjes en snaveltjes dicht gaan op hetzelfde uur vanavond 😊


En ergens ben ik blij dat ik maandag op weg naar Zaventem nog een laatste groet gebracht heb aan Sporthal Molenbos.
Tot 1997 de thuisbasis van de rivaal Maes Pils Zellik, vanaf 1997 onze thuisbasis en dit voor toch bijna 19 jaar actief volley op het hoogste niveau met heel mooie herinneringen, historische wedstrijden en heel veel plezier en leute.
Tot zelfs Ivan Zaytsev heeft zich gedoucht in de kleine kleedkamertjes 😊

Maar terwijl ik dit verslag schrijf zijn we al enkele jaren een nieuw en mooi verhaal aan het schrijven op Aalsterse bodem en onder de naam Lindemans Aalst.
Al ons vijfde seizoen spelen we in het mooie Sportcomplex Schotte. Dit jaar weliswaar ietwat verlaten en droevig zonder alle supporters, vip’s, … en bijhorende feestjes.
Maar hopelijk kunnen we snel terug naar het oude.
De ploeg heeft duidelijk nood aan de steun van supporters, vip’s en alle randanimatie.



Groeten uit Polen.
-GW

 

 

 

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app