Lindemans Aalst -Geen golden set maar een tie-break Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Geen golden set maar een tie-break

2021-02-08 15:06:56

Lindemans Aalst – Greenyard Maaseik (2-3)

Setstanden: 25-23, 22-25, 20-25, 25-22, 7-15

Starting Six: Wout D’Heer, Tim Verstraeten, Franscesco Zoppellari, Jeroen Oprins, Simon Van de Voorde, Jakub Rybicki, José Gomes

Kwamen in: Seppe Van Hoyweghen, Twan Wiltenburg, Robbe van de Velde

 

Op zaterdag 6 februari stond Schotte al snel in rep en roer. Want in de avond stond de halve finale van de beker van België op het programma. De mannen van Greenyard Maaseik waren de bezoekers, dit betekende dus de installatie van de video challenge + voorbereiden op de komst van de tv én de commentatoren Alain Dardenne en Kris Wauters. Onze mannen hadden vorige week 3-0 verloren in de Steengoedarena dus hadden vanavond 3 punten nodig om de Limburgers tot een golden set te dwingen.

Voor set 1 kon beginnen werd er eerst nog gewisseld van kant. Eerste punt is voor Maaseik maar desondanks een misverstand in de passing scoort Jeroen zijn eerste punt en is het 1-1. We zien een ploeg dat zin heeft in de wedstrijd. Er komt een blok van Simon, een scorende Kuba na een knappe redding van Tim en Jeroen die scoort via het blok. De punten blijven gelijk oplopen tot 10-10. Dan nemen onze mannen een voorsprong en houden die ook stevig vast. Kuba geeft een pas waarna Jeroen kan scoren. Diezelfde Kuba kan nog eens scoren via de handen wanneer we 17-14 zien staan op het scorebord. Dan scoort Simon met zijn opslag en wordt het 18-14. Maaseik brengt Martinez in en komt 1 punt dichter dankzij Cox. Winnende punten van Kuba en Wout brengen ons naar 20-16 en het einde van de set begint te naderen. Maaseik komt even terug dus Johan vraagt een time-out die goed uitdraait want dankzij een voetfout van Maaseik staat er 22-19 op het scorebord. Met de Limburgers moet je altijd oppassen want ze blijven vechten en komen terug tot 23-22. Het wordt zelfs 23-23 na een blok op Jeroen na een knappe achterwaartse pas van Fransesco. Martinez zijn opslag vliegt in het net en zo is het eerste setpunt voor ons, dat meteen afgemaakt wordt door onze Kuba.

In set 2 neemt Maaseik meteen een kleine voorsprong. Jeroen tipt de bal over het net en zo nemen we ons eerste punt 1-3. We zien een knap blok van Wout en Jeroen waardoor het 3-4 wordt. Kuba mist en Maaseik houdt zijn kleine voorsprong, het wordt 3-5 en zelfs 3-6. Gomes scoort via het blok 4-6 en Jeroen knalt ze binnen voor 5-7. Na een mooie rally en goed blok-defense werk maakt onze kapitein het af en wordt het 6-7. We maken onze punten en Wout zorgt ervoor dat de voorsprong van Maaseik niet te groot wordt na een punt bij 10-12. We zien mooi volleybal en de volgende lange rally wordt weer afgemaakt door Aalst via een blok. Jeroen blokt opnieuw en zo wordt het 13-14. Maaseik behoudt zijn voorsprong en na een toetsfout van Zoppellari wordt het 16-19. Aalst blijft vechten en Kuba scoort 18-20. De punten gaan op en neer en na een pipe aanval van Jelte Maan staat er 21-23, de cijfers van vorige set maar in het voordeel van Maaseik. Een perfecte receptie van Robbe kan niet worden afgewerkt en zo krijgt Maaseik de eerste setbal. Simon dwingt nog een punt af maar het is Jolan Cox die het setpunt afmaakt en zo is het 22-25.

Wanneer we in set 2 spraken van een kleine voorspring mogen we in set 3 spreken van een grote voorsprong. Maaseik haalt de punten snel binnen en bij de eerste time-out van Johan zien we 2-9 op het scorebord staan. We proberen heel de set de kloof te dichten maar de voorsprong blijft te groot. Aalst blijft vechten maar nadat Jelte Maan gebruik maakt van ons kleinste blok en er bovendien een receptie wordt gemist staat het snel 6-14. Zelfs na een goede receptie geraakt Jeroen niet voorbij het blok en staat er 6-15 te lezen. Kuba wint een punt dankzij een goede tip bal, maar mist daarna zijn opslag. Wout krijgt een sterk blok van Verhees voor zich en er is een 10 punten achterstand, 8-18. Aalst geeft niet zomaar op en onze kapitein begint te scoren en brengt, met een knipoog naar onze hoofdsponsor, wat leven in de brouwerij. Hij scoort 2 punten en met een blok brengt hij ons naar 12-18. Maaseik komt even terug maar na nog een blok van Simon zien we 14-19. Onze mannen blijven vechten tot het einde. Kuba scoort via het blok, Simon scoort eerst met aanval daarna met opslag en Kuba slaat de bal nog eens tegen de grond en zo staat het 18-23. Even een foute communicatie in onze verdediging en Maaseik staat op setpunt. Wout en Kuba stellen het setpunt nog even uit, maar het is Cox die de set opnieuw afmaakt en zo is het 20-25. 1-2  dat betekent meteen dat Maaseik de bekerfinale zal spelen, maar deze wedstrijd is nog niet gedaan.

Set 4, een set die er eigenlijk niet meer toe doet. Aalst kan geen golden set meer afdwingen en dus ook geen plaats in de bekerfinale. De opstelling ziet er ook meteen anders uit bij beide ploegen. Simon wordt vervangen door Twan, Kuba mag als hoofdaanvaller aantreden i.p.v. Jeroen, Robbe en José vullen de receptie-hoek plaatsen in. Ook bij Maaseik worden er verschillende wissels gedaan. Alles mag niks moet, dat is duidelijk. Robbe slaat een ace en na een misser van Stahl staat er een voorsprong van 4-1 te lezen. Dan zien we een wisselwerking van scorende Gomes en Kindt en er is weer een gelijke stand 7-7. Jelte Maan zorgt voor 9-9, maar Robbe knalt de bal binnen voor 10-9. Er volgt een mooie rally met een éénhandsblok van Wout en een éénhands pas van Franscesco maar Kuba wordt geblokt en de bordjes staan weer gelijk op 10-10. De stand blijft gelijk opgaan, Wout en Robbe scoren maar Maaseik laat ons niet los. De punten gaan heen en weer en na een opslagwinner van Kuba staat het 21-20, maar na een time-out vliegt zijn opslag in het net. Bij 21-21 doet Johan Devoghel een dubbele wissel, Kuba wordt gewisseld voor Seppe en Fransesco gaat eruit voor Simon die zal aantreden als hoofdaanvaller. Aalst blokt knap, Lou Kindt geraakt niet voorbij Robbe en Twan en zo staat er 24-21. Het is onze kapitein die als hoofdaanvaller de vierde set afmaakt bij 25-22 en zo komt er nog een tie-break.

De vijfde set en Maaseik neemt opnieuw de bovenhand. Wij maken fouten en de punten vliegen naar de tegenstander, voor we het goed en wel beseffen staat het 0-8 en wisselen de teams van kant. Opnieuw komt Simon in de ploeg als hoofdaanvaller als vervanging voor Kuba. Dankzij een opslagmisser en vervolgens een netfout van Maaseik winnen we onze eerste 2 punten in de tie-break. Wout zorgt voor het derde punt na een knappe achterwaartse pas. We scoren nog enkele punten maar Maaseik is niet meer te stoppen. Simon scoort nog eens als hoofdaanvaller achter de driemeterlijn voor 6-12, maar die kloof is niet meer te dichten. Het matchpunt komt er al snel en het is Elias Thys die de wedstrijd afmaakt 7-15.

 

Zo speelt Lindemans Aalst in het rare seizoen van 20-21 geen bekerfinale in Antwerpen. Het wordt een klassieke bekerfinale tussen Greenyard Maaseik en Knack Volley Roeselare. Hetzelfde Knack Roeselare waar wij het zondag 14 februari om 19u tegen opnemen. Als we 2 sets winnen kunnen we Playoff 1 nog halen, al wordt dit een aartsmoeilijke opdracht. Bovendien kan Roeselare nog als eerste eindigen in de competitie als ze winnen dus dit beloofd een spannende wedstrijd te worden tussen twee strijdvaardige teams. Deze wedstrijd is zoals steeds te volgen via de livestream.

 

JK

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app