Lindemans Aalst -Belangrijke inhaalwedstrijd voor beide partijen Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Belangrijke inhaalwedstrijd voor beide partijen

2021-02-13 10:29:16

Op zondag 14 februari 2021 moest de 93ste Carnavalsstoet in Aalst uitrijden, maar wegens gekende redenen wordt dit een jaartje uitgesteld.
Wij trekken die dag naar Roeselare voor de zo belangrijke “2 sets”.

Deze geven ons 1 puntje meer in de rangschikking en maakt dat we over VH Leuven springen naar plaats 4 en we dus de Champions Final 4 spelen en niet de Challenge Final 4.

Maar dit alles lijkt iets gemakkelijker op papier dan in de werkelijkheid.
Wij recupereren Seppe aan de spelverdelers positie (samen met Francesco), wat maakt dat we “terug” met 10 zijn.
Met het afhaken van Lecat en Smidl en het vertrek van Poda is dit onze kern.
Het geeft onze coaches iets meer wisselmogelijkheden, maar een “dubbele” wissel is al iets minder handig als men maar 1 hoofdaanvaller heeft 😊
Het zal dus terug knokken zijn met onze uitgedunde kern.

Onze tegenstander is de afgelopen weken wat geplaagd geweest met Covid besmettingen, wat maakt dat de wisselspelers hun kans gegrepen hebben en dit met verve (zowel Menen thuis geklopt in de competitie en tweemaal te sterk tegen Achel in de bekercampagne).
Net op tijd voor hun CL campagne in Modena lijken de meeste kernspelers hersteld.
Roeselare heeft in Italië een mooie reeks neergezet met als kers op de taart een welverdiende overwinning tegen Modena op de laatste speeldag.

Onze inhaalwedstrijd valt net tussen deze CL week en de bekerfinale op zondag 21 februari. Het zal duidelijk zijn dat Roeselare op scherp zal staan en wij boven onszelf moeten uitgroeien om de nodige punten te sprokkelen.

Maar het recente verleden heeft ons geleerd dat het kan, ook VHL ontfutselde 2 sets (en bijna 3) van die andere bekerfinalist Maaseik. We blijven er dus voor de 100% in geloven.

En zoals het onwezenlijk lijkt voor een Aalstenaar dat er dit jaar geen carnaval is en ze al even moeten terug gaan in de tijd… moeten ook wij al enkele jaren terug gaan dat we niet bij de laatste 4 (of 6) zaten in een finale.

Maar zoals wijlen Jean-Luc zei: "we pakken deze problemen aan als ze er zijn"

Zondag 2 sets (of meer) winnen en we staan waar we willen staan ..live te volgen met verslaggeving op onze facebook pagina https://www.facebook.com/LindemansAalst
Zondag 14 februari 2021 19:00 Knack Roeselare – Lindemans Aalst


-GW

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app