Lindemans Aalst -Geen stunt = geen Champions Final 4 Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Geen stunt = geen Champions Final 4

2021-02-15 15:17:02

Knack Volley Roeselare 3-0 Lindemans Aalst
(26-24, 25-15, 25-12)

Starting Six: Wout D’heer, Tim Verstraete (L), Fransesco Zoppellari, Jeroen Oprins, José Gomes, Simon Van de Voorde, Jakub Rybicki
Kwamen in: Twan Wiltenburg, Robbe Van de Velde, Seppe van Hoyweghen


De laatste competitiewedstrijd was er één met een hoge inzet. Voor ons was het de laatste kans om de Champions Final 4 te kunnen spelen en niet de Challenge Final 4.
Voor Roeselare daarentegen was het hun kans om als eerste te eindigen in de competitie en zo een aangenamer uitgangspunt te hebben in de Champions Final 4.


Beide teams hadden dus wat de winnen en de strijdlust was dan ook aanwezig op het veld.
De eerste set wordt aangevangen met Simon aan de opslag waarna Jeroen voor ons eerste punt scoort. Dankzij een knap blok wordt het 0-2. Dat laat de grote George Huhmann natuurlijk niet zomaar gebeuren en scoort eerst door het midden en daarna via zijn opslag, 2-2.
De punten gaan gelijk op, Kuba zorgt voor 4-4,  Jeroen voor 6-6 en Simon voor 6-7.
Beide ploegen blijven scoren, Knack loopt af en toe 2 puntjes uit maar dit wordt telkens knap weggewerkt door onze mannen. Zo zorgt Jeroen zelf voor 17-16 en 17-17.
Bij 17-18 neemt Roeselare zijn eerste time-out, eentje die goed uitpakt voor hen want daarna mist Jeroen zijn opslag en staan de bordjes terug gelijk. Dankzij een challenge krijgen wij 18-19 te zien en wanneer Jeroen nogmaals scoort in aanval is het tijd voor de tweede time-out bij Roeselare, 18-20.
De bordjes komen weer gelijk bij 21-21 en dan is het aan Johan om een time-out te nemen. De punten gaan weer gelijk op en Roeselare doet enkele wissels. Zo is het Mathijs Desmet die met een scorende opslag voor het eerste setpunt zorgt. Jeroen kan nog een aanval scoren maar Roeselare haalt er een tweede setpunt uit. Een tweede dat ze niet laten liggen en Roeselare neemt de eerste set met 26-24.


We zagen een Aalst dat goed meespeelt, een lange knappe rally wordt afgemaakt door Wout in het midden en hij zorgt voor 1-2.
Daarna vliegt Kuba zijn opslag buiten en is het 2-2. Het gaat gelijk tot 3-3 maar dan neemt Roeselare een kleine voorsprong dankzij Michiel Ahyi, 6-3. Simon kan deze afblokken en zo komen we weer dichter tot 6-5, maar na een opslagmisser van Jeroen wordt het weer 7-5.Aalst blijft meespelen en laat Roeselare nog niet los, Jeroen scoort de 10-9. Roeselare scoort maar na een opslagmisser zien we 12-10 staan op het scorebord.
Bij 14-10 is het tijd voor Johan om een time-out te nemen. José slaat in het blok en bij 15-10 wordt Seppe ingebracht voor Fransesco. Een aanval wordt slecht verdedigd bij ons en de voorsprong van Roeselare blijft 16-11. Na opnieuw een scorende Ahyi voor 17-11 wordt José vervangen door Robbe, maar dat weerhoudt Ahyi niet om ook de 18-11 te scoren. We krijgen nog een punt door een opslagmisser maar na een blok op Jeroen staat het 21-12. De opslag van Fransesco gaat buiten en geeft Roeselare hun eerste setpunt. Na een mindere receptie van ons wordt die ook meteen afgemaakt, 25-15 en 2-0.


Set 3, onze laatste kans om de wedstijd naar ons te keren. Roeselare zit duidelijk in de flow en door wat foutjes van ons staat er meteen een 7-2 voorsprong. Wat Johan dwingt om een eerste time-out te nemen. Roeselare blijft pushen maar dankzij een opslagmisser staat het 9-3. Simon slaat goed op maar Kuba krijgt een sterk blok voor zich en zo wordt het toch 10-3. Huhmann scoort 12-4 en de voorsprong is meteen zeer groot. Kuba mist zijn opslag met iets te veel risico, 13-5. Ook Wout duwt zijn bal buiten en er staat 14-5 op het scorebord. Jeroen blokt, maar daarna scoort Ahyi en is het 15-6.
De zware opslagen en aanvallen slaan ons om de oren en er staat al snel 19-6 op het scorebord. José scoort via een tip en er staat een sterk blok van Aalst, maar een tweedehandsbal van Depovere zorgt toch voor 21-8. Ahyi en José missen beide hun opslag, 22-9. Voor Roeselare is het een kwestie van de wedstrijd gewoon af te maken en dat doen ze dan ook. Seppe mist zijn opslag en zo is het matchpunt voor Roeselare dat afgemaakt wordt door een receptiemisser bij ons.3-0, geen stunt van Lindemans Aalst en een Knack Roeselare die zijn eerste plaats weer opeist in de competitie. We spelen dit seizoen dus de Challenge Final 4. De kalender is nog niet gekend, houd onze kanalen in het oog voor updates.
JK

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app