Lindemans Aalst -Eén opdracht in Achel, winnen Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Eén opdracht in Achel, winnen

2021-03-05 12:24:51

Na de thuiswinst tegen Waremme kondigt onze eerste uitwedstrijd zich aan naar het Limburgse Achel.
Achel heeft net als wij hun eerste uitmatch gewonnen in deze Challenge Final Four en er zijn nog wel enkele parallellen.

Net als wij had Achel de ambitie om de Champions Final Four te halen en zijn ze ook niet gespaard gebleven van enkele blessures.

Ook in deze Challenge Final 4 hebben ze net als wij de ambitie om Europees volleybal af te dwingen. En wordt de wedstrijd van morgen nu al als een bepalende wedstrijd gezien. Maar we zijn nog maar speeldag 2 en zou ook een beetje oneer zijn naar de andere 2 uitdagers die dit seizoen al meer dan ons lief was bewezen hebben om het ons zeer moeilijk te maken.

Als we dan de onderlinge duels bekijken dan hebben we in Achel na een volwassen wedstrijd de 3 punten meegenomen naar Aalst.
De terugwedstrijd stonden we met krachtig volley overtuigend 2-0 voor en verloren uiteindelijk met 2-3.

Het was toen wel even balen en natuurlijk analyseer je dan (binnenskamers) alle mogelijke oorzaken. Was het de 5-daagse Champions League trip naar Polen met 3 wedstrijden, was het tactisch, technisch, vermoeidheid, onderschatting.. Er zijn zoveel factoren die meespelen.
En ja, Europees spelen kost je mogelijks punten in de competitie, kan de clubkas een deukje geven als je naar -ik zeg maar- het Russische Novosibirsk moet reizen, maar het geeft toch ook een meerwaarde.
Dus spijt hebben wij als club zeker niet dat onze jonge garde dit heeft kunnen meemaken.


Puntenverlies moet je soms mee in calculeren. En laat ons deze gemiste deelname aan de Champions Final 4 in een juist perspectief plaatsen. Zoals dikwijls is een 5-setter winnen of verliezen een kwestie van details. Dus sluit je één van de verloren 5-setters winnend af dan maken we ons nu op om dit weekend Menen te ontvangen.

Maar “it is what it is” zei een geleerd persoon me ooit en dus geven we ons 200% om de Challenge Final 4 te winnen en volgend seizoen terug Europa in te trekken.

Tegen een compleet Achel wordt het voor onze coaches terug puzzelen om elke positie optimaal te benutten. Blijft Kuba onze hoofdaanvaller of kiest Johan toch voor een middenspeler op die positie?
Het zal sowieso een wedstrijd op het scherp van de snee zijn en een weerzien met onze 2 Tim(men).


Je kan de wedstrijd live zien op de Facebook pagina van de EuroMillions Volley League (https://www.facebook.com/EMVolleyLeague) of via het YouTube kanaal van de EuroMillions Volleyleague (https://www.youtube.com/watch?v=kPaJZstEQ-Y)GW

 

 

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app