Lindemans Aalst -Zoekend naar een nieuw spelritme Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Zoekend naar een nieuw spelritme

2021-03-12 14:32:33

Lindemans Aalst 0–3 Caruur Volley Gent
(19-25, 22-25, 21-25)

Starting Lineup: Wout D’heer, Tim Verstraete (L), Twan Wiltenburg, Francesco Zoppellari, Seppe Van Hoyweghen, Simon Van de Voorde (C), José Gomes
Kwam in: Robbe Van de VeldeWoensdag stond er alweer een wedstrijd in de Challenge Final 4 te wachten. Dat het telkens een uitdaging is wisten we al, maar met slechts 7 fitte spelers wordt dit een nog moeilijkere opdracht. Set 1 starten we met 3 middenmannen, 2 setters, 1 receptie-hoek en 1 libero. Seppe mag zijn debuut maken op receptie-hoek.

In de eerste set gaan de punten gelijk op, maar onze mannen zitten nog niet helemaal in hun spel en moeten zoeken naar een nieuw ritme. De ploegen gaan gelijk op maar bij 7-10 is het tijd voor een eerste time-out van Johan. Gent scoort vlot en mede door foutjes van ons komen ze op een voorsprong. Een voorsprong die zelfs uitloopt tot 17-22. Aalst blijft alles geven, maar Gent neemt de eerste set door een opslagmisser van Aalst, 19-25.

In de tweede set zien we hetzelfde scenario maar het is Aalst die een kleine voorsprong heeft. Onze mannen vinden iets meer oplossingen in aanval en we zien leuke rally’s. Een blok van Twan en José brengt ons op 18-15, maar dan kruipen er weer enkele foutjes in ons spel en kan Gent de kloof dichten. Het gaat gelijk op tot aan het einde van de set, maar Gent blijft scoren en maakt de set af bij 22-25.

De derde set is niet anders. Aalst vindt een nieuwe energie en komt op voorsprong, Twan maakt er door het midden 9-5 van. Gent komt wel iets dichter maar onze mannen blijven vechten en houden de voorsprong tot 13-13. Dan is het weer aan Gent om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze komen op voorsprong, wij beginnen weer wat foutjes te maken en het staat 18-22. Wout kan nog scoren met een tipbal, maar Gent scoort in aanval, 21-24. Eindigen doen we met een ace van gent 21-25, 0-3.


Dat er een gehavend Aalst stond is het minste dat we kunnen zeggen, maar vechten kunnen ze. Snel de knop omdraaien en verder zoeken naar het nieuwe spelritme, dat is de boodschap. De volgende wedstrijd is namelijk al op zondag 14 maart. Dit is opnieuw tegen Gent én in hun Edugo Arena.
Het wordt opnieuw niet gemakkelijk maar met wat meer trainingsuren in de benen zijn we benieuwd wat onze mannen kunnen brengen.


Star Of The Game: Simon PlaskieJK

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app