Lindemans Aalst -Oost-Vlaamse derby, deel 2 Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Oost-Vlaamse derby, deel 2

2021-03-13 09:50:53

We hebben de nodige (medische) veiligheidsmaatregelen getroffen voor de terugwedstrijd nu zondag in Gent.
De overgebleven spelers staan onder constante monitoring van de clubkine’s en dokters. Er is zelfs een 24/7 wachtdienst opgezet.

Elke zucht of kreet houden we ons hart vast.
Niemand mag nog op zijn zolder gaan, met een trapladder de ramen kuisen of nagels kloppen.
Tot zelfs aardappels worden enkel geschild aangekocht, kwestie dat niemand zich kan snijden aan een ”patatten mesje”.

We gaan het niet teveel in het belachelijke trekken, maar het mag langzaam aan stoppen.

Dat het een moeilijk jaar ging worden met Covid en veel aanpassing vraagt, solidariteit en ook dankbaarheid dat we kunnen en mogen spelen is de evidentie zelf.
Maar het blessureleed dat ons achtervolgt is niet Covid gerelateerd.
Overbelasting zou me sterk verwonderen, de 2 Champions League campagnes waren zowel qua verplaatsing als spelschema quasi perfect. De trainingsintensiteit wordt perfect gemonitord en aangepast. Wedstrijden volgen elkaar met een normaal tempo op.
De afgelopen jaren zijn we relatief gespaard geweest van veel blessureleed, maar het lijkt zich nu op 1 seizoen toe te spitsen...hopelijk zijn we ”uitgeblesseerd” tegen volgend jaar.

Het is sowieso een surrealistisch beeld om een training met 7 fitte spelers te zien en daarnaast een mand vol gekwetsten.

En nu naar Gent, na het zure puntenverlies van woensdag, vol voor de overwinning. Ongeacht welke 6 aan onze kant staan, er moet voluit gegaan worden. Elk onderdeel wat scherper dan woensdag en er is wel iets mogelijk in deze Oost Vlaamse derby.

Alles geven en zien waar het schip strandt. Varen we volgend jaar enkel op binnenlandse wateren of steken we de grens over. Zondag 28 maart rond 16:30 weten we het…of misschien nog niet.


Live te zien via de Facebook pagina van de Euromillions Volley League https://www.facebook.com/EMVolleyLeague en Youtube https://www.youtube.com/watch?v=pKuS-ueRztM


 

GW

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app