Lindemans Aalst -Nog twee wedstrijden vol aan de bak Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Nog twee wedstrijden vol aan de bak

2021-03-16 00:18:34

Caruur Volley Gent 3-2 Lindemans Aalst
28-26, 25-20, 22-25, 17-25, 16-14


Starting lineup: Wout D’heer, Twan Wiltenburg, Jakub Rybicki, José Gomes, Simon Van de Voorde, Seppe Van Hoyweghen, Tim Verstraete
Kwam in: Robbe Van de Velde, Francesco ZoppellariNa de wedstrijd van woensdag stond er zondag opnieuw een wedstrijd tegen Caruur Volley Gent gepland. Gelukkig konden we weer op Kuba en Robbe rekenen want voluit voor de winst gaan was het plan.

Starten doen we in een opstelling die er toch iets normaler uit ziet dan we woensdag zagen. Seppe mag weer starten als spelverdeler en Kuba neemt zijn plaats in op de hoek, Wout valt nog steeds in als hoofdaanvaller. Beide ploegen gaan weer vol voor elk punt en de stand gaat dan ook gelijk op.
Bij 18-16 neemt Gent een eerste kleine voorsprong in de wedstrijd, maar dit wordt meteen weer dicht gewerkt door Aalst en de punten gaan weer gelijk op tot 23-24, een eerste setpunt voor Aalst dankzij een opslagmisser van Gent. Een eerste setpunt dat niet afgewerkt kan worden door een toetsfout van Seppe, dan een tweede setpunt dat Gent mooi wegwerkt in aanval, tot zelfs een derde setpunt dat Gent ook weer wegwerkt. Een aanvalsmisser van ons geeft Gent hun eerste setpunt, nog een aanvalsmisser daarbovenop en het staat 1-0 voor Gent, 28-26.

De tweede set begonnen onze mannen sterker. Er stond al snel een 2-5 voorsprong op het bord, maar een opslagreeks van Gilles Vandecaveye maakte dit helemaal ongedaan.
Het liet Gent zelfs toe om een voorsprong van 10-5 op het bord te zetten. Simon brengt een einde aan deze opslagreeks en de punten gaan weer om en om. Onze mannen komen tot 16-14, maar de kloof dichten lukt niet. Gent scoort vlotter in aanval dan ons en ze dwingen al snel een setpunt af. We zien opslagmissers van zowel Aalst als Gent en het staat 25-20, 2-0.

Een 2-0 achterstand, er was iets nodig om deze wedstrijd te keren. We zien dan ook een andere opstelling in set 3. Wout mag terug naar zijn vertrouwde middenpositie, Kuba start als hoofdaanvaller en Robbe als hoekaanvaller. Onze mannen hadden duidelijk een nieuwe energie gevonden en begonnen te vechten en konden zo de wedstrijd meer en meer naar zich toe trekken. De punten gaan nog steeds gelijk op, maar er is een duidelijke verandering gekomen op het veld. Gent kan een kleine voorsprong opbouwen maar onze mannen kunnen goed bijblijven en komen op 20-20 helemaal bij. Enkele foutjes van Gent en een vechtend Aalst zorgen dat de derde set naar Aalst gaat; 22-25, 2-1.

Set 4 starten we met dezelfde opstelling die duidelijk meer vertrouwen geeft in de ploeg. Opnieuw gaan de punten gelijk op, deze ploegen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Een knappe aanval van Wout zorgt voor de 11-11 en dan is het aan Aalst om een voorsprong op te bouwen. Aalst zit nu helemaal in zijn spel en scoren lukt op de verschillende posities.
José zorgt op de hoek voor een eerste setpunt en het is Simon die het in het midden afmaakt; 17-25, 2-2.

Vijfde set, een tie-break tussen twee ploegen die er alles aan doen om te winnen. Dit kon nog alle kanten opgaan. Onze mannen zitten nog steeds helemaal in het spel en nemen meteen een voorsprong. Robbe neemt een goede receptie die Kuba kan afmaken en het staat al snel 4-8, tijd om van kant te wisselen.
Gent geeft deze wedstrijd niet zomaar uit handen en beginnen weer te vechten en komen steeds een paar puntjes dichter. Wanneer onze receptie tegen het plafond vliegt is het even tijd voor een time-out, 12-12. Kuba zorgt voor ons eerste matchpunt bij 13-14, maar Gent maakt goed gebruik van ons blok en opnieuw gelijke score 14-14. Weer enkele foutjes op het einde die ons de set én de wedstrijd kosten; 16-14, 3-2.


Star Of The Game gaat opnieuw naar Simon Plaskie.


We nemen 1 punt mee uit Gent, waarschijnlijk wel een heel belangrijk punt, maar toch was de teleurstelling duidelijk groot. Onze mannen hebben hard teruggevochten, maar konden het net niet afmaken.
Tijd om alles even te laten bezinken en dan weer met frisse moed de laatste twee wedstrijden van dit seizoen aan te gaan.
Opnieuw worden dit geen gemakkelijke wedstrijden en hebben ze nog een zéér hoge inzet.
Volgende wedstrijd is zondag 21 maart, om 18u. Livestreams met commentaar te volgen op de Facebook en YouTube pagina van de EuroMillions VolleyLeague. Houd onze pagina’s in het oog voor de juiste links.
JK

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app