• PASSION MEETS SPIRIT

Korte break maakt tijd voor een kort “3 maand overzicht”

2021-12-06 11:47:13

Na de beslissing van de Liga om de competitie tijdelijk on hold te zetten is het tijd om het “eerste” deel van de (onze) competitie kort te overschouwen.

 

Na een vrij lange voorbereiding met wisselende resultaten in de oefenwedstrijden en tornooien werd het snel duidelijk dat 7 nieuwkomers inpassen zijn tijd vraagt.

Het is een cliché waar menig trainer zich op beroept als het nog niet draait zoals men voor ogen heeft, maar clichés zijn er nu eenmaal voor gemaakt.

Belangrijkste is dat het geloof er wel is.

 

Dus op zaterdag 23 Oktober ontvingen we het ambitieuze Tectum Achel, na niet al te hoogstaand volleybal wonnen we deze partij met 3-0.

Het was ook het intrede van het CST, zeker na een jaar zonder publiek moesten onze medewerkers terug wat warm draaien en dan ook nog direct met het verplichte Covid Safe Ticket te controleren.

Voor de gelegenheid hebben we alle medewerkers in een mooi CREW-Aalst outfit gestoken, en ze vallen op. Is ook het minste wat we als club kunnen doen, zonder deze vrijwilligers geen volley. Zelfs niet op ons niveau.

Danku iedereen!

 

Maar aan de ingang stond men niet enkel met CST-scanners en gekleurde bandjes.

Er stonden ook enkele enthousiastelingen aan de ingang, een jaartje geremd door wederom dat verschrikkelijke C-woord. Maar ze beten door, en zo werd onze supportersclub geboren, de Fanclub Lindemans Aalst.
Te volgen op Facebook:https://www.facebook.com/fanclub.lindemans.aalst
EN schrijf HIER in voor hun nieuwsbrief.

 

Een weekje later kwamen we terecht in de beker van België, in een min of meer gedurfde format (maar daar later meer over) speelden we in de 1/8ste finale weliswaar een thuiswedstrijd.  We ontvingen het West Vlaamse Marke Webis Wevelgem. In eigen zaal een geduchte tegenstander met een vurige achterban. En dat bewezen ze ook op Aalsterse bodem. Sportief werd het een 3-0 nederlaag voor hen, maar tijdens en na de wedstrijd bewezen hun supporters dat ze niet zouden misstaan in de hoogste reeks.

De 100 man sterke achterban maakte er een echt feestje van, gewonnen met duidelijke 0-3 cijfers in de cafetaria nadien 😊.

 

Een weekje later stond er een bezoek naar de Hel van Menen op het programma en weet je dat het een leuke volleyavond werd.  Ook onze aanhang was talrijk aanwezig en ik moet zeggen dat we onze supportersclub al aardig hoorden weerwerk geven. Leuk om te horen.

Op het veld werd het een traditionele Menen-Aalst. Menen liep 1-0 uit, wij kwamen langszij tot 1-2 en leken op winst af te stevenen, maar met Menen ben je nooit klaar.

We legden nipt de duimen en trokken met 1 puntje terug naar Aalst.

 

Zaterdag 13 november kwam onze vroegere provinciegenoot Volley Haasrode Leuven op bezoek.  Weliswaar zonder Hendrik Tuerlinckx op het veld.

Wij daarentegen hadden een echte offday, niet veel werkte en de ontgoocheling was groot.

Met een week later een trip naar de landskampioen weet je dat er oplapwerk nodig is.

Groot voordeel is dat je weet dat er talent en groeimarge in deze groep zit.

Dus misschien kwam Roeselare op tijd.

 

Acht dagen na de teleurstellende wedstrijd tegen Leuven trokken we naar Roeselare.

De zaal zat niet echt bomvol en je zag tekenen  dat mensen ondanks dat alles veilig verliep toch liever thuis blijven. Misschien had het feit dat Roeselare deze wedstrijd live streamde er mee te maken. Misschien?

Onze Fanclub kwam alleszins vocaal goed voor de dag.

Wij zetten een sterke prestatie neer maar botsten op een zeer sterke Ahyi. We verloren 3-1 maar vertrokken met veel zelfvertrouwen huiswaarts. 4 dagen later wacht ons Maaseik in de kwart finale beker.

 

Ik hoor nu sommige denken, achtste finale thuis, Maaseik in de kwart. Inderdaad. Dit jaar werd de bekerformule wat dooreen geschud met als bedoeling het attractiever te maken.

Zo kwam het dat we in de achtste finale eens niet op verplaatsing speelden. En dat in de kwart finale, gespeeld in één enkele wedstrijd trouwens, Roeselare – Menen en Aalst – Maaseik op de affiche stonden.

De volleywereld was nog maar net van zijn verbazing bekomen dat Menen Roeselare uitgeschakeld had of een dagje later sneuvelde Maaseik in Aalst.

Inderdaad, aangevuurd door 500 supporters, de meeste in het oranje uitgedost werd het een echte thriller.  Maaseik werd met een 3-2  uitslag uit de beker geknikkerd en zo werden wij de tweede verrassing van deze kwartfinale.
De nieuwe formule lijkt zijn doel niet gemist te hebben.

 

Na de euforie van deze overwinning moest de focus snel naar Waremme gezet worden. Traditioneel niet de verplaatsing waar we al jaren vlot gaan winnen. En zo ook niet deze zondag 28 november. We wonnen weliswaar maar lieten ook een puntje achter in Wallonië.

 

Ondertussen wisten we dat dit voor even onze laatste wedstrijd met publiek ging geweest zijn. “Overlegcomité zoveel” werd indoor sporten met publiek verboden.
Evenementen mochten blijven doorgaan met zittend publiek, dus was de terechte vraag van basket en volley waarom een wedstrijd met zittend publiek niet als een evenment kon aanzien worden.

 

Er werd beslist om tijdelijk de wedstrijden in de Liga te staken en te evalueren na 15 december, de dag tot wanneer er een nieuw overleg ging zijn.

 

Maar door wederom het C-woord, stijgende ziekenhuis opnames en nog zoveel meer waar dan nog eens zoveel meer over gezegd en geschreven wordt was er een weekje later een nieuw Overlegcomité zoveel+1 .

Evenementen werden ook afgelast, dus de hoop dat we vanaf 15 december konden starten terug met publiek werd zeer klein tot nihil.

 

We (alle 8 de clubs) hebben er alles aan gedaan om zowel onze supporters, abonnees, sponsors en iedereen die een hart voor volley heeft onze sport live laten bij te wonen, maar dit zal even niet kunnen.
We hopen (net als elke Belg denk ik) dat alles snel positief evolueert (negatief in feite qua testing) en we terug voor volle zalen kunnen spelen.

 

Ondertussen zat de Liga niet stil, we moeten verder. Er werd dus volop vergaderd om te zien hoe we de competitie kunnen verderzetten.

De gesprekken zijn volop bezig, wat we vragen is dat iedereen onze social media blijft volgen.
Zogauw er data zijn voor de halve finales te spelen, of wanneer de andere speeldata afgewerkt worden dan sturen wij dit uit. Dit kan op korte termijn zijn.

 

Stay tuned, safe and positive!

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app