• PASSION MEETS SPIRIT

Met één been in het sportpaleis

2021-12-16 13:59:23

Gisteren speelde we de eerste halve finale van de Beker van België tegen Haasrode Leuven.

De mensen die gevolgd hebben op TV Oost of via één van de livestreams zullen kunnen beamen dat we een knaller van formaat hebben gezien.

 

Onze ploeg startte wat aarzelend aan de wedstrijd, daarbovenop een hoge foutenlast en zo ging de eerste set naar Haasrode Leuven. (17-25) Daarna zat er duidelijk meer vuur in de ploeg en begonnen ze de ene na de andere bal tegen de grond te slaan.

In set 2 en 3 had Leuven even geen verhaal tegen onze stevige service en uitstekend blok-defense werk. Zelfs het wederoptreden van Hendrik Tuerlinckx deed onze jongens niet wankelen en zo stond er een 2-1 voorsprong op het scorebord. (25-15 en 25-15)

De vierde set ging meer opgaand maar de gedrevenheid van onze ploeg was goed voelbaar in de zaal. Zelfs onze setter Kamil bleef vechten op het veld nadat hij omvergelopen was door Egor. Het team bleef pushen en haalde zo de vierde set ook binnen met 25-20.

 

En zo kunnen we volgende week woensdag met een uitstekende uitgangspositie richting Leuven trekken. Daar hebben we aan 2 sets genoeg om onze plaats in het sportpaleis te verzekeren. Maar, we gaan het vel van de beer niet verkopen voor het geschoten is. Volle focus op de tweede halve finale, want het blijft opletten voor Leuven.

 

Ook in de competitie verwachten we zaterdag volle focus. Dan verwelkomen we Greenyard Maaseik opnieuw in Schotte. We hebben dringend wat punten nodig in de competitie, die halen tegen Maaseik is geen makkelijke klus maar wel één waar onze ploeg voor zal vechten!

 

Deze wedstrijd zal u opnieuw thuis kunnen volgen op de livestream met commentaar op onze app of die van Euromillions (Facebook en YouTube).

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app