• PASSION MEETS SPIRIT

No pressure to put the pressure on

2022-03-25 16:10:41

Het heeft wat moeite gekost, een vrij hobbelig parcours met een toch wel miraculeuze ontknoping. We gaan het niet blijven herhalen, maar van 9-13 terugkomen is sterk.
Ik moet al even graven in ons collectief “Lennik” geheugen en hoop dat het me niet in de steek laat. Maar wat ik me nog herinner is dat we met de trein naar Antwerpen Oost reisden (met Go Pass als sponsor), onder escorte naar de Arenahal gebracht werden en daar de bekerfinale speelden tegen het grote Torhout met coach Strumilo.

In het oude side-out systeem kwamen we op 2-0 achter en ik denk 9-14.

Torhout maakte zich op voor een feestje maar de Lennikse motor sloeg aan, van 9-14 naar 16-14. En verder door naar een 3-2 winst. Feestje op de trein en in Lennik.

 

Mooie anekdote en vele herinneringen.

 

Altijd leuk om ze op te rakelen, zeker als iemand stopt of weggaat bij een club.

Maar we kunnen het ondertussen heel grote “anekdote boek” dat Johan Devoghel in onze club”S” al geschreven heeft nog dichtlaten.

Inderdaad, Johan Devoghel stopt als coach eind dit seizoen, maar blijft bij de club. Er zijn namelijk nog heel veel pagina’s onbeschreven in zijn boek en dus gaat hij einde seizoen beginnen aan een nieuw hoofdstuk.

Veel succes in hoofdstuk 2 “coach”.

 

We zitten dus samen met Roeselare, Maaseik en Menen in de Champions Final 4.  Vier ploegen die in zes wedstrijden uitmaken wie de Play off finale met 2  gaat spelen en Landskampioen wordt.

 

Wij zijn blij van er bij te zijn, maar nu we er bij zijn  gaan we er ook voluit voor gaan. Lijkt me toch de definitie van Topsport.
Morgen trekken we naar Maaseik waar we om 20:30 Greenyard Maaseik partij geven.

Maaseik dat na een aarzelende start de laatste maanden op dreef is gekomen, zeker met de nieuwe coach Fulvio Bertini en de Estse setter Renet Vanker. Getuige hun eerste en nadien tweede plaats, nouja top 2 plaats in de reguliere competitie.

In 2 wedstrijden wisten ze Caruur Gent te verslaan en zijn meer dan zeker gebrand om deze reeks verder te zetten.

 

Aan ons om samen met onze trouwe supporters hen het vuur aan de schenen te leggen en hopelijk enkele punten naar Aalst mee te brengen.

 

We zijn met een anekdote begonnen, laat er ons mee eindigen. Een zoekopdracht met de woorden, Maaseik, Lennik en Aalst brengen je mogelijk op een mooie dag in 93 naar het toen nog nieuwe Forum in Aalst.
Waar we in een bekerfinale  met een merkwaardige voorbereiding Maaseik 3-0 verslaan. Set 2 (denk ik set 2) met een nooit geziene 15-0 setstand.

Maar dit alles uit een lang vervlogen en memorabel verleden.

 

We laten de nostalgie achter ons … op naar Maaseik waar we met vier ploegen starten .. allen met nul punten .. en voor de ene al wat meer druk dan de andere.

 

CU .. for new story’s in progress !!!!

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app