• PASSION MEETS SPIRIT
20-11-2023

Invaller Alvaro Gimeno helpt Lindemans Aalst aan tiebreak-zege tegen Waremme

Een dikke pluim voor onze fans

Na de 0-3-zege tegen Achel trok Lindemans Aalst met vertrouwen naar Waremme. De Ajuinen kwamen op een 2-1-achterstand, maar wisten de situatie nog recht te zetten. Onder impuls van Star of the game Robbe Van de Velde en invaller Alvaro Gimeno haalde Aalst het in de tiebreak (22-25, 28-26, 25-18, 18-25 en 9-15).

Aalst schoot het best uit de startblokken (0-3), maar bij een 9-6-achterstand greep coach Christophe Achten naar een time out. De bezoekers knabbelden aan de achterstand en met een ace bracht een alweer secure Van de Velde zijn team opnieuw op voorsprong (13-14). Robin Overbeeke tekende voor het setpunt. De tweede beurt verliep gelijkopgaand en in money time trok de thuisploeg dankzij onder meer zeven blokpunten het laken naar zich toe. Bij een 16-12-stand in set 3 kwam Gimeno, hersteld na zijn enkelblessure, zijn ploegmaat Overbeeke vervangen op de positie van hoofdaanvaller. Hij kon niet vermijden dat Waremme op een 2-1-voorsprong kwam. Ook in set 4 nam Gimeno de plaats in van Overbeeke (bij een 7-6-stand). Net als de andere aanvallers (Berre Peeters en Van de Velde) tekende hij voor 5 punten. Zo zorgde de Spanjaard er mee voor dat de stand terug in evenwicht kwam. De tiebreak moest de beslissing brengen. Met rake aanvallen van Peeters en Van de Velde en een ace van Alex Saaremaa sloeg Aalst een kloof die het niet meer uit handen gaf. Gimeno benutte de matchbal en zorgde zo voor de tweede opeenvolgende zege van de Lindemans-boys.

Uiteraard hadden we op de drie punten gehoopt, maar langs de andere kant mogen we tevreden zijn dat we na een 2-1-achterstand toch nog konden winnen, zegt hoofdaanvaller Gimeno. De tweede set was wellicht cruciaal. Ondanks het nipte verlies hebben we niet opgegeven, we zijn blijven vechten voor elk punt. Over die ingesteldheid hebben we al veel gepraat. Een sterke vechtersmentaliteit moet ons handelsmerk worden. In dat opzicht wil ik zeker ook een dikke pluim geven aan onze fans die ons in Waremme weer enorm hebben aangemoedigd. Hun steun is heel belangrijk.

De 24-jarige Gimeno raakte in de vierde set van de bekermatch tegen Achel geblesseerd aan de enkel, maar staat drie weken later dus alweer op het terrein. De blessure is nog niet helemaal achter de rug, maar de afgelopen week was er progressie. Bij mijn invalbeurt moest ik aanvankelijk wat in het ritme komen, maar nadien lukte het wel. De ploegen zijn in deze competitie aan elkaar gewaagd en we zullen iedereen nodig hebben. Iedereen van de kern zal zijn steentje moeten bijdragen. Over mijn persoonlijke prestatie tegen Waremme ben ik vrij tevreden. Ik heb alles gegeven en geprobeerd om het team te helpen waar het kon.

Vorig seizoen kwam Gimeno uit in de Franse competitie. De opposite van 2,07 meter verdedigde de kleuren van Saint-Nazaire. Het seizoen daarvoor was hij bij het Spaanse Rio Duero Soria ploegmaat van Xavi Folguera. Nadat ik voordien enkele seizoenen in de Verenigde Staten speelde, was het mijn eerste seizoen als volleybalprof. Dat ik Xavi al kende toen ik naar Aalst kwam, was uiteraard een voordeel. Maar ik ben sowieso heel goed ontvangen binnen de groep. De sfeer is optimaal en dat zie je ook op het terrein. Ik heb het prima naar mijn zin bij Aalst. De competitie ligt me en de fans zijn super. Ik zie het wel zitten om hier langer te blijven.

We zijn vijf speeldagen ver in de competitie en de strijd om de plaatsjes in de Champions Play-offs lijken heel duur te zullen worden. Aalst en Achel delen de laatste plaats met vijf punten. Menen, Waremme en Gent tellen slechts één puntje meer. _Alle teams zijn sterk aan elkaar gewaagd.

Iedereen kan tegen iedereen winnen. We moeten punten pakken waar het kan en zoveel mogelijk proberen winnen. In dat opzicht is de steun van onze supporters heel belangrijk._

Volgende speeldag is Lindemans Aalst gastheer voor Volley Haasrode-Leuven. De Leuvenaars begonnen prima aan het seizoen en leden pas vorig weekend hun eerste puntenverlies. Na een spectaculaire wedstrijd verloren ze in de tiebreak tegen leider Roeselare.

Waremme: Cosemans 1, Klinkenberg 12, Fafchamps 7, Laenen 13, Baetens 6, Van Loon. Libero: Cocchini. Kwamen in: Vandooren 9, Perin 17, Abinet 5, T. Van Looveren en Lechien.

Aalst: Folguera 5, Peters 18, Pitakoudis 7, Overbeeke 10, Van de Velde 27, Saaremaa 13. Libero: Dufraing. Kwamen in: Gimeno 7, Beelaert, Ponseele, Muukkonen en Verwimp.

Star of the game: Robbe Van de Velde.

Tekst: Dominic Beckx.

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app