• PASSION MEETS SPIRIT
07-05-2024

Naamsponsor Lindemans nam deel aan Toer de Geuze

Dertien brouwerijen uit het Pajottenland en de Zennevallei zetten afgelopen weekend tijdens Toer de Geuze hun deuren open voor het publiek. Eén van hen was brouwerij Lindemans, de hoofd- én naamsponsor van de club. In de vestiging in Vlezenbeek werden enkele duizenden bezoekers verwelkomd. De fanclub en ook enkele spelers zorgden voor toffe randactiviteiten. 

Lindemans Aalst is als club bijzonder fier en dankbaar met brouwerij Lindemans als hoofdsponsor. Het biermerk is een gevestigde waarde in het Pajottenland en staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn lambiek, gueuze en assortiment aan fruitbieren. Niet alleen voor de bierliefhebber, maar ook voor volleybalfans is Lindemans een begrip geworden. Al sedert verschillende jaren prijkt de familie-brouwerij op de truitjes als hoofsponsor.

Ik heb destijds als kind altijd gevolleybald bij SDI in Itterbeek, verduidelijkt Dirk Lindemans, managing director van de succesvolle brouwerij. De familiezaak bestond al en mijn vader en nonkel steunden het toenmalige Lennik. Na de fusie met Zellik was Behappy2 naamsponsor. Bij het failliet van deze onderneming is de club bij ons komen aankloppen. Wij deden het goed en voor ons was het een mogelijkheid om meer naambekendheid te bekomen, niet alleen in eigen streek, maar ook op nationaal vlak. Na de verhuis naar Schotte in Aalst bleven we hoofdsponsor en dat zijn we ondertussen al een achttal jaren.

Waarom volleybal? In de eerste plaats omdat ik zelf graag volleybal speel en zie. Het is een mooie sport, in tegenstelling tot voetbal en basket geen contactsport. Een faire sport en er is altijd spektakel. Bovendien is het interessant om met klanten een wedstrijd bij te wonen. Velen zijn verbaasd hoe goed de ambiance is. De fairplay tussen de supporters en met de bestuursmensen van de tegenstander is uniek in de sportwereld. Onze sponsorovereenkomst loopt tot eind volgend seizoen. Op dat moment zal er opnieuw onderhandeld worden. Aalst is een fijne club die met beperkte middelen goed bezig is, met hard werkende mensen in het bestuur. Chapeau ook voor de vele vrijwilligers. Naast het sportieve aspect willen wij als sponsor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen door een deel van onze winst terug te geven aan de maatschappij. Het is fijn om verbondenheid te creëren tussen de mensen. Het doet deugd om het enthousiasme bij de mensen te zien.

Toer de Geuze

Uiteraard zette brouwerij Lindemans ter gelegenheid van Toer de Geuze zijn beste beentje voor. Zo’n vijfduizend liefhebbers kwamen over de vloer. Toer de Geuze is een tweejaarlijks evenement dat midden jaren ’90 in het leven werd geroepen door de lambiekbrouwerijen die zagen dat gueuze in feite op sterven na dood was, legt Dirk uit. Tijdens een opendeurdag in de verschillende brouwerijen werd getoond hoe lambiek en gueuze gemaakt wordt. Elke editie werd de belangstelling groter en groter en ondertussen komen er mensen van over de hele wereld naar Toer de Geuze afgezakt. Dit jaar waren er bijvoorbeeld bezoekers die speciaal vanuit Australië kwamen. Het is een hoogdag waarop je exclusieve gueuze kan kopen of proeven. Zo was er bij ons de Oude Gueuze Pure, gemaakt van 7 jaar oude lambiek.

Naast een rondleiding waarin alles van A tot Z werd uitgelegd, was er ook een soort museum en een tijdlijn. Uiteraard maakt ook het volleybal een deel uit van Lindemans. Net als op de vorige editie was de fanclub van Lindemans Aalst aanwezig met een stand en activiteiten. Het is een ideale wisselwerking: voor de club om mensen in contact te brengen met het volleybal en voor ons om te tonen dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het was fijn om te zien dat ook een aantal spelers zich engageerden en dat bijvoorbeeld ex-coach Johan Devoghel en de nieuwe coach Frank Depestele even langsliepen. Chapeau voor de bestuursleden van de fanclub van Lindemans Aalst. Zij zorgden ervoor dat het nog een groter succes werd dan de vorige editie.

Over het standje van de fanclub kon Hans Verbruggen ons meer vertellen. Ik wil graag het ganse bestuursteam van de fanclub bedanken voor het geleverd werk, zegt Verbruggen. Vrijdagavond van 16 tot 21 uur hebben we alles klaargezet en zaterdag en zondag waren we in de weer om alles in goede banen te leiden. We hingen foto’s en truitjes op van de laatste 30 jaar en toonden ook een filmpje. Maar het meeste succes hadden we met ons spel waarmee de deelnemers allerlei Lindemans-gadgets konden winnen door een volleybal door een aantal gaten in een muur te spelen. Liefst acht spelers (Robbe Van de Velde, Robin Overbeeke, Hiago Crins, Berre Peters, Robbe Ponseele, Matis Verwimp, Lennert Beelaert en Bert Dufraing) stonden de deelnemers bij met raad en daad. Heel wat mensen namen deel en maakten zo kennis met de club in de regio waar deze ontstaan is. Elke deelnemer kreeg een kaartje om zich te registreren voor het bijwonen van een wedstrijd komend seizoen en we konden ook tien strandstoelen weggeven. Het deed ons ook deugd om heel wat supporters, leden van het bestuur en toekomstig coach Frank Depestele te mogen begroeten.

Tekst: Dominic Beckx.

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app