• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans Aalst wint nu ook in competitie tegen Borgworm

2018-11-12 21:04:33 0

Lindemans Aalst won nu ook zijn tweede van drie opeenvolgende duels met Borgworm. Na de 0-3-bekerwinst haalden de Ajuinen het nu ook in de competitiematch in Schotte met dezelfde cijfers (25-23, 25-16 en 25-20). Aalst behoudt zo het maximum van de punten.
DOMINIC BECKX

In vergelijking met vorige woensdag wijzigde coach Johan Devoghel de starting six op één positie. Martijn Colson, die dit seizoen al elke set speelde, kreeg rust waardoor Laszlo De Paepe samen met Tim Smit het middencompartiment bezette.

De start van de thuisploeg was niet overtuigend. Iets te weinig beleving en een aantal onzorgvuldigheden zorgden voor een voorsprong voor de bezoekers (via 0-3 naar 10-13).

"Borgworm zorgde via de opslag voor heel wat druk", aldus coach Devoghel. "Daardoor bleef het de hele set spannend. Op het einde ging Borgworm een paar keer in de fout en wij niet. In de tweede periode liepen we een paar keer een drietal punten uit, maar in plaats van die voorsprong verder uit te bouwen, lieten we de bezoekers telkens terug komen. Op het einde maakten we wel het verschil. In de derde set sloegen we een kloof die we vrij makkelijk konden vasthouden."

In de eerste twee sets kon Aalst telkens zijn wil opdringen na de inbreng van receptie-hoekspeler Gertjan Claes, die telkens een Poolse collega kwam aflossen. Eerst viel hij in voor Adrian Staszewski en later ook voor Janusz Gorski.

"Gertjan als supersub? Dat zou ik zo niet bestempelen", nuanceerde Devoghel. "Het klopt dat hij met zijn invalbeurten nog maar eens bewezen heeft dat hij een meerwaarde is voor de ploeg, maar het was een overwinning van heel het team. Zo herpakte Gorski zich goed en deed de ingevallen Seppe van Hoyweghen het in de derde set goed aan de pas."

Bekerreturn
Aalst won tweemaal met 3-0. Niemand die eraan twijfelt dat de Ajuinen ook in de bekerreturn van woensdag de zege zullen pakken.

"Elke match moet gespeeld worden. Zaterdag wonnen we de eerste set met het kleinste verschil. Stel dat we die verloren, dan zouden we wel onder druk komen. Uiteraard zijn we favoriet, maar toch moeten we zorgen dat we ons zo snel mogelijk kwalificeren door twee sets te winnen. Als Borgworm op toerental komt, kan het zeker volleyballen. De spelers motiveren zal niet nodig zijn. Het vooruitzicht van een plaats in de halve finale zal wel volstaan."