• PASSION MEETS SPIRIT

Johan Devoghel: "We blijven erin geloven"

2019-04-16 20:24:22 0

Johan Devoghel geeft libero Dennis Deroey enkele richtlijnen mee. Foto De Rycke


Aalst heeft nog slechts waterkansje op play-offfinale

Met de 3-1-overwinning tegen Menen deed Lindemans Aalst wat het moest doen om nog een waterkansje te behouden op de titelfinales. De 1-3-winst van Roeselare tegen Maaseik betekent echter dat de Limburgers op de slotspeeldag tegen Menen aan één set genoeg hebben om samen met Roeselare uit te maken wie kampioen wordt.

DOMINIC BECKX


Volleybal play-offs euromillions league

"Maaseik mag op de slotspeeldag geen set pakken én wij moeten de volle buit pakken in Roeselare", rekent Aalst-coach Johan Devoghel luidop. "We hebben ons lot niet meer in eigen handen, maar zolang het mathematisch kan, blijven we erin geloven. Wij moeten ons gewoon focussen op onze eigen wedstrijd vrijdag op Schiervelde en dan zien we wel."

"Ook de match tegen Menen pakten we zo aan, zonder te rekenen wat er in Maaseik-Roeselare zou kunnen gebeuren. De eerste twee sets hebben we goed gespeeld. Onze start in de tweede beurt was wat minder, maar onder meer door heel wat punten via het midden bleven we overeind. Als je onze seizoensstatistieken bekijkt, zie je dat onze setter (Jan Firlej die door bezoekend coach Ratko Peris tot Star of the game werd verkozen, red.) veel eerste tempo speelt. Dat werkte dit keer tegen Menen heel goed. Middenmannen Martijn Colson, Laszlo De Paepe en nadien ook de ingevallen Tim Smit werkten prima af. In de laatste sets konden we rekenen op de belangrijke momenten rekenen op een sterke Adrian Staszewski. Laat ons hopen dat er nog een vervolg komt, maar als dit onze laatste thuismatch van het seizoen was, was dit een mooie afsluiter."Gebrek aan regelmaat

"We beseffen dat de kwalificatie voor de titelfinales moeilijk wordt. We lieten het afweten in Menen. Vooral die eerste set waarin we bij een 19-22-stand verzuimden om de kansen af te maken. Voorts gaven we in de tweede en derde set in Maaseik telkens een voorsprong uit handen. Al bij al kunnen we tevreden zijn van ons seizoen. We verloren over het gans seizoen slechts tien matchen. Als we op niveau waren, toonden we ons minstens de evenknie van Maaseik en Roeselare. Het ontbrak ons soms enkel wat aan regelmaat. Inmiddels zijn we volop bezig met transferbesprekingen. Ik heb er vertrouwen in."

Aanwinst Jeroen Oprins was zaterdagavond in Schotte alvast aandachtig toeschouwer.