• PASSION MEETS SPIRIT

Dennis Deroey speelt laatste match met Aalst tegen zijn nieuwe ploeg

2019-04-19 14:02:37 0

Dennis Deroey en co. willen in schoonheid eindigen. Photo News


Lindemans Aalst is uitgeteld voor de titelfinales. Het slot-duel van vanavond op bezoek bij bekerwinnaar Roeselare heeft voor de Ajuinen dan ook geen belang meer. Het team van coach Johan Devoghel wil het seizoen echter in schoonheid afsluiten.


Volleybal play-offs euromillions league


Voor Dennis Deroey (31) is het de laatste wedstrijd in het shirt van Aalst. Hij gaat komend seizoen aan de slag in Schiervelde. "Dat ik tegenover mijn toekomstige ploeg sta, maakt de wedstrijd voor mij niet speciaal", zegt Deroey. "Ik blijf me tot de laatste wedstrijd focussen op mijn huidige club. Ik ben totaal nog niet bezig geweest met Roeselare of komend seizoen. Voor sommige supporters is dat misschien anders. Ik vernam dat er tijdens de line-up van de heenmatch sommige supporters waren die boe riepen toen mijn naam werd afgeroepen. Voor een fan is het niet fijn als een speler de club verlaat, maar als topsporter moet je zulke reacties aanvaarden."

"We sluiten dus vanavond ons seizoen af. Ook bij Maaseik en Roeselare dachten ze even dat ook wij nog in de top twee konden eindigen, maar dat blijkt dus niet het geval (Aalst kan nog op gelijke hoogte van Maaseik komen, maar het verloor beide onderlinge duels, red.). Jammer. We willen het seizoen wel graag in schoonheid afsluiten door in Roeselare iets te rapen. Ons seizoen was trouwens geslaagd. Op de League Trophy na wonnen we wel geen prijzen, maar al bij al was het geen slecht seizoen. We haalden de bekerfinale en ons Europees parcours mag gezien worden. Jammer dat we niet voor de kers op de taart konden zorgen door de play-off-finale te halen. Daarvoor lieten we de kansen liggen. In Maaseik zat er puntenwinst in en in Menen gaven we een 1-2-voorsprong uit handen. We verloren een wedstrijd te veel."


Nieuwe uitdaging

"Ik blik tevreden terug op de twee seizoenen bij Aalst en kijk tegelijk uit naar mijn nieuwe uitdaging bij Roeselare. Vorig seizoen hadden we op papier misschien een betere ploeg, maar konden we het niet waarmaken. Aalst heeft als club opnieuw een stap vooruitgezet. De verhoging van het budget door de hoofdsponsor naar komend seizoen toe is positief voor de club", besluit Deroey, die deze week voor de tweede keer vader werd van een zoontje Hector. (BDT)