• PASSION MEETS SPIRIT

Oefenwedstrijd Hellvoc Hemiksem-Schelle – Lindemans Aalst 0-4

2019-09-08 13:36:43 0

Setstanden: 16-25 / 16 -25  / 21-25 / 18-25

Opstelling: Gertjan Claes, Adrian Staszewski, Jeroen Oprins, Seppe Van Hoyweghen, Janusz Górski, Twan Wiltenburg

Kwamen in: Jakub Rybicki

Dat deze oefencampange met horten en stoten gestart is dat is het minste wat we kunnen zeggen, tot nog toe moesten Johan en Dries het met een handvol spelers doen op training door internationale verplichtingen (CEV Eurovolley 2019) van Tim Verstraete en Simon Van De Voorde bij de Red Dragons en van Markkus Keel bij Estland, Samuli Kaislasalo bij Finland en Twan Wiltenburg bij de “lange mannen” in Nederland. Tim Smit die sukkelt opnieuw wat met de knie en sluit pas ook eind september opnieuw aan. Bij de enkele oefensessies die ik reeds bijwoonde viel het mij wel op hoe creatief Johan en Dries omspringen met deze karige bezetting, ook met 4 man drijven ze de balgewenning bij de spelers op via allerhande formules die ervoor zorgen dat zowel opslag, receptie als aanval aan bod komen en er wordt ook een competitieve toets aan gegeven die voor iedere speler individueel is, super om bezig te zien. Wat we dit seizoen mogen verwachten daarvoor is het nog veel te vroeg maar zowel “Kuba” als Jeroen Oprins voelen zich al heel goed in hun vel in Aalst en vooral Jeroen oogt al heel goed.

Kleine verrassing bij onze aankomst in de sporthal in Hemiksem was dat Twan Wiltenburg en Tim Smit de warming-up mee aan het afwerken waren, achteraf zou blijken dat Tim dit enkel deed om het groepsgevoel aan te sterken en in het geval van Twan was het omdat hij bij de ruime selectie van oranje een van de afvallers was, spijtig voor onze jongste middenman maar wel een meevaller voor Johan dat hij over de 2,05m blozende knaap kon beschikken.

De wedstrijd zelf dan was improvisatie langs onze kant wat opstelling betrof, in set 1 nam Adrian de rol van  libero voor zijn rekening een taak die hij in set 4 nog eens zou overdoen, set 2 bekleedde Janusz die rol en in set 3 zagen we Gertjan blinken in het witte truitje. Gedurende elke set kunnen we toch wel spreken van rustig meesterschap, het klasseverschil was er en een zeer verdienstelijk Hellvoc dat deed zijn best en werd zeker niet weggespeeld door ons improvisatieteam. De samenwerking tussen Seppe en Twan verliep in het begin eerder moeizaam wat 1é tempo betrof maar dit kan moeilijk anders met niets van training samen, in het verder verloop kwam dit wel beter op gang. Wie wel al op zeer hoog niveau stond te ballen was Jeroen, man man wat is dit een prima versterking, zowel serve, aanval als blokkend was op zijn wedstrijd weinig aan te merken, het kan niet anders of wij gaan aan deze jongen zeer veel plezier beleven komend seizoen.

Op deze eerste oefenmatch waren toch al een 15-tal Aalsterse supporters aanwezig die vocaal geen kans hadden tegen het massaal opgekomen thuispubliek, deze mensen hadden voor hun fandag hun beste beentje voorgezet en het woord is gevallen “fandag”, volgende week zaterdag 14 september is het onze beurt in Schotte. Vanaf 13u30 is er het jeugdtornooi tot 16u30 en dit gevolgd door een handtekening en fotosessie met onze nieuwe en oude helden. Om 18u45 sluit deze fandag af met een wedstrijd tegen 1B ploeg Duvel Puurs. Tussendoor is er een foodtruck en heel wat randanimatie, dus supporters volgende zaterdag zeker op post in Schotte op deze eerste afspraak van wat opnieuw een mooi volleybalseizoen beloofd te worden.

MC