• PASSION MEETS SPIRIT

Voorbereiding in Chaumont

2019-10-07 20:30:49 0

Na de geslaagde persvoorstelling op donderdagavond was er niet veel slaap gegund aan de spelers.
Vrijdagmorgen werd er verzameld aan Schotte voor een 3-daagse trip en voorbereiding naar het Franse Chaumont.
Dit gezellige stadje (22.000 inwoners) in het departement Haute Marne heeft al jaren een volleyteam op het hoogste niveau in Frankrijk.

Op de uitnodiging voor de Trophee Aesculap op 4-5 en 6 oktober, met deelname van het lokale team Chaumont VB52, Cannes en het Zwitsers Jona, gingen we maar al te graag in.

En zo vertrokken we met 3 comfortabele Fiat busjes richting Frankrijk. Na een picknick konden we op vrijdag direct aantreden tegen het Zwitserse Joma.

Een vrij rommelige en niet altijd hoogstaande partij gaf toch een eindstand van 3-1 in ons voordeel.

Eén wedstrijd per dag geeft ook de kans om niet enkel de wedstrijd automatismen scherper te stellen, maar ook enkele andere belangrijke aspecten van een topsporter toe te lichten.

Mental coach Jeroen Keymolen en onze diëtiste Annelies Van Roij schotelden 2 nuttige clinics voor. (wat betreft deze van Annelies mocht dit ook letterlijk genomen worden)

Op zaterdag om 20:00 stond er dan de tweede oefenmatch op het programma tegen Chaumont VB52, nouja “oefenmatch”, Chaumont had deze wedstrijd als een heuse galamatch aangekondigd en het gezellige zaaltje zat vrij goed vol.
Het werd een mooie en spannende partij volleybal, waarschijnlijk door de grotere tegenstand speelden ook wij op een hoger niveau.
De wedstrijd werd met 1-3 verloren, maar er waren veel positieve zaken te noteren.

Zondag om 11:00 werd AS Cannes nog partij gegeven en ondanks het vrij vroege uur was ook dit een mooie wedstrijd.
Met 3-1 winst en een tweede plaats op dit tornooi mogen we dit een geslaagd weekend noemen.

Na 6 regenachtige uurtjes stonden we terug in Aalst.

Deze week wordt er nog 4 dagen getraind, om dan vrijdag nog een oefenwedstrijd te spelen tegen het Duitse Düren in ons Sportcomplex Schotte.

Nadien is het in rechte lijn naar de eerste thuiswedstrijd op woensdag 16 oktober tegen BDO Haasrode Leuven.