• PASSION MEETS SPIRIT

Na 3-0-winst trekken Staszewski en Aalst naar Roeselare

2019-10-18 12:58:39 0

"Hoop op steun van onze supporters"

Aalst liet zich woensdagavond niet verrassen in de competitieopener tegen Haasrode Leuven. De thuisploeg haalde het met 3-0-cijfers (25-21, 25-21 en 25-22). Morgenavond wacht het team van coach Johan Devoghel de moeilijke trip naar bekerwinnaar Roeselare.

(DOMINIC BECKX - Foto De Rycke)

De Fin Samuli Kaislasalo (twaalf punten) kreeg als hoofdaanvaller de voorkeur op Jeroen Oprins, maar het was kapitein Adrian Staszewski die tegen de Leuvenaars de hoofdrol opeiste. De Poolse receptie-hoekspeler was uitstekend op dreef en lukte zeventien punten (zeventig procent in de aanval).

"Het belangrijkste is dat we het als groep goed gedaan hebben en dat we meteen de eerste drie punten konden pakken", wuift de 29-jarige aanvoerder alle lof weg. "Haasrode Leuven bleek geen eenvoudige tegenstander en is zeker versterkt. We zijn dan ook heel blij met het resultaat. Het was een lange voorbereiding. Ik begon samen met enkele anderen begin augustus aan de trainingen. In het begin waren we met zes of zeven. Pas de laatste weken trainen we met de ganse kern. We hebben hard gewerkt en we geraken steeds beter op elkaar ingespeeld. Of we versterkt zijn tegenover vorig jaar? Dat zal moeten blijken uit onze resultaten op het einde van het seizoen. Ik denk alvast dat de meeste teams sterker geworden zijn."

Staszewski is begonnen aan zijn vijfde seizoen bij de club. "Het is niet altijd makkelijk om ver van ons thuisland te wonen, maar samen met mijn vrouw en onze twee zoontjes hebben we het hier naar onze zin. We besloten dan ook om te blijven."

Voor de trip van morgenavond naar Roeselare is Aalst de underdog. De West-Vlaamse bekerwinnaar heeft zich in het tussenseizoen gevoelig versterkt en pakte vorig weekend de Supercup na de 3-0-winst tegen landskampioen Maaseik. Op de openingsspeeldag wonnen Hendrik Tuerlinckx en co. met 1-3-cijfers op Gent. "De thuisploeg is erg ervaren. Zoals gewoonlijk bleef de basis van hun team behouden. Daarnaast kwamen er enkele goede spelers bij. Zeker in eigen zaal is Roeselare moeilijk te kloppen. Het wordt niet makkelijk. Ik hoop dat er veel suppoters ons zullen komen aanmoedigen en dat we een goed resultaat kunnen behalen."