• PASSION MEETS SPIRIT

Devoghel en Aalst kunnen niet stunten bij titelfavoriet

2019-10-21 21:26:07 0

"We hebben te weinig grinta getoond"

Na de 3-0-winst tegen VHL trok Lindemans Aalst zonder druk naar Schiervelde voor het duel tegen titelfavoriet Roeselare. De Ajuinen waren een maatje te klein en moesten vrede nemen met setwinst (25-16, 25-15, 21-25 en 25-20).
(DOMINIC BECKX – foto VdB)

ROESELARE 3-1 LINDEMANS AALST

Coach Johan Devoghel wijzigde zijn team op één positie. Aanwinst Jakub Rybicki nam als receptie-hoek de plaats in van zijn landgenoot Jansz Gorski.

Na een slappe start trachtte Devoghel in de tweede beurt met enkele wissels het tij te keren. Markkus Keel verving Seppe Van Hoyweghen aan de pass en opposite Samuli Kaislasalo moest plaatsruimen voor Jeroen Oprins. Twan Wiltenbrug kwam in voor Tim Smit. Ook zij konden de ervaren bekerwinnaar niet doen twijfelen.

"Er waren positieve zaken, maar over het algemeen hebben we te weinig ons kunnen getoond", meent Devoghel. "We begonnen te slap aan het duel. We toonden te weinig grinta. Op die manier kan je bij het sterke Roeselare niets komen rapen. Door die ingesteldheid liepen we gedurende de ganse wedstrijd, behalve de derde set dan, achter de feiten aan."

In de derde periode kende Aalst een heropflakkering en trok het het laken naar zich toe. Met acht punten (78 procent in de aanval) deed Jeroen Oprins zijn duit in het zakje. In de slotset stelde Roeselare orde op zaken. Het zette het verschil in kwaliteit en ervaring in cijfers om.


Altijd moeilijk

Ook ex-Roeselare-speler Gertjan Claes besefte dat de nederlaag onvermijdbaar was.

"Een trip naar Schiervelde is altijd moeilijk", zegt de 34-jarige receptie-hoekspeler. "Roeselare heeft een sterk geheel. Om iets te kunnen rapen, moet je constant op alle vlakken een hoog niveau halen. En dat was niet het geval. In de derde set knokten we terug in de wedstrijd, maar we slaagden er niet in om regelmaat in ons spel te krijgen."

Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag heeft Lindemans Aalst niet. Woensdag moet het aan de bak in de achtste finales van de Beker van België en zaterdag is er de Oost-Vlaamse derby voor eigen publiek tegen Gent. Het bekerduel tegen Feniks Haacht wordt in één wedstrijd afgewerkt. De Ajuinen mogen zich niet laten verrassen op bezoek bij de Vlaams-Brabanders die op de vierde plaats staan in Liga B.