• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

Caruur GENT

25:22 / 25:21 / 23:25 / 25:16 / 0:0

SCORE

25

Set 1

22

25

Set 2

21

23

Set 3

25

25

Set 4

16

Lindemans pas in set 4 op niveau.

Lindemans Aalst – Caruur Gent  3-1 

Setstanden: 25-22 / 25-21 / 23-25 / 25-16 

Opstelling: Laszlo De Paepe, Fredric Gustavsson, Janusz Górski, Jan Firley, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey. 

Voor deze enige Oostvlaamse derby in de EML competitie tegen onze “buren” uit Gent liep Schotte ver van vol maar daarom was het niet minder gezellig, de normale actoren deden hun uiterste best om de sfeer op niveau te krijgen en te houden, nu op het veld nog en we beleven opnieuw een mooie avond dacht iedereen. Onze jongens die  hebben er enkele zware weken opzitten, 3 slopende 5-setters in de voorbije 2 weken en de trip naar Roemenië hadden hun sporen nagelaten, was het in het hoofd of waren de het de benen maar feit is dat er vanavond ondermaats gepresteerd werd, goeie wil genoeg maar het duurde tot de 4e set alvorens we het volleybal zagen waarvoor we gekomen waren.  

In Set 1 opende Adrian met enkele zeer goeie services en dat goeie serveren zou hij eigenlijk de hele wedstrijd blijven doen maar wie dacht dat het hier een makkie ging worden kwam bedrogen uit, al snel was duidelijk dat Caruur Gent geen ploegje is dat je met matig volleybal kan wegspelen. Op het einde was er wel een kloof maar die verdween omdat pas bij de 4e setbal kon uitgemaakt worden, 25-22 en we hadden zeker geen overschot. 

In set 2 ging het niveau bij onze jongens zeker niet omhoog al waren er wel enkele zeer leuke punten te zien, de 2 korte passen achteruit van Jan die door Martijn steeds fraai afgewerkt werden waren hier een voorbeeld van. Gent bleef aanklampen en ons spel bleef op en neer deinen, soms mooi om zien en soms zeer frustrerend. Op de bank zat er iemand serieus zijn kas op te “fretten” die wat hij ook deed er geen verandering kon inkrijgen. 

Over set 3 kunnen we kort zijn, deze ging verdiend naar Caruur Gent want op dit moment waren ze gewoon de betere ploeg. 

Pas in set 4 en met de dreiging van puntenverlies voor ogen ging de niveauknop bij onze jongens enkele streepjes hoger, dit was het volleybal dat we elke keer verwachten. Goeie opslagdruk, overtuigd aanvallen en heel veel variatie zorgden voor een 25-16 setstand en de 3 punten waren binnen. 

De titel “StarOfTheGame” ging naar onze libero Dennis Deroey, die fier met zijn dochtertje op de foto ging. 

Dit was een wedstrijd om niet te lang blijven bij stil te staan daarom komen er de komende weken teveel mooie affiches op ons af te beginnen met aanstaande woensdag in Sportcomplex Schotte om 20u30 de terugwedstrijd in de CEV-cup tegen het Roemeense Arcada GALATI, na de 2-3 winst in de heenmatch volstaat elke overwinning om een ronde verder te gaan maar dat dit nog niet binnen is mag duidelijk zijn en daarom een oproep naar alle supporters om woensdag aanwezig te zijn en onze helden te steunen, tickets bestellen kan eenvoudig en voordeliger op https://tickets.lindemansaalst.be