• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

Decospan MENEN

25:18 / 25:22 / 16:25 / 28:26 / 0:0

SCORE

25

Set 1

18

25

Set 2

22

16

Set 3

25

28

Set 4

26

Moeizame zege tegen stug Menen

Opstelling: Patryk Strzezek, Laszlo De Paepe, Gertjan Claes, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Voor deze 2é wedstrijd in ons drieluik tegen Par-Ky Menen was sportcomplex Schotte aardig gevuld en dat was toch mooi gezien de gure weersvoorspelling. Bij de opwarming ging het er ontspannen aan toe en gezien de resultaten van de vorige wedstrijden tegen de West-vlamingen konden we zorgeloos naar deze match toewerken. Maar met Par-Ky Menen ben je nooit klaar en onderschatting konden we ons zeker niet veroorloven want de 3 punten in Aalst houden was de taak. 

Met het oog op de 2 volgende zware confrontaties koos coach Johan ervoor om te starten met enkele andere namen op het veld, Patryk, Laszlo en Gertjan hadden hun plaats in het team gekregen en moesten nu maar tonen wat onze bank echt waard is en het moet gezegd dat ze zeer goed hun mannetje stonden vooral Patryk met enkele stevige aanvallen en Gertjan zoals steeds, stevig als het kan en sluw als het moet. Na een gelijk opgaande start maakten onze jongens een eerste kloof en met een kill-block zette Martijn de 12-8 op het bord, tijd voor Ratko Peris om met een time-out zijn mannen bij te sturen en het werkte want enkele minuten later stond het 12-12. Ons gaspedaal werd nu opnieuw wat dieper ingedrukt en Patryk haalde in het achterveld een bijna onhaalbare bal toch terug, Martijn met 2 blocks en de gecontroleerde goeie opslagen van de ingekomen Robbe zorgden voor vlotte setwinst. 

Set 2 ging zeer gelijk op, Menen klampte goed aan en nu was het vooral een sterke Adrian die zich meermaals kon onderscheiden, onze kapitein is al enkele weken zeer sterk bezig en over alle wedstrijden is hij waarschijnlijk onze meest regelmatige schakel. Het was pas in money-time dat we het verschil konden maken en het was Adrian die via het bezoekende blok kon uitmaken, 2-0 en geen vuiltje aan de lucht zo leek het. 

En wat dit seizoen reeds eerder ons probleem was (constante in het spel) gebeurde opnieuw in set 3 maar nu op een manier die we dit seizoen nog niet eerder zagen, dit werd met voorsprong onze zwakste set die we tot op heden al speelden, waar we normaal na een minder periode ons steeds snel kunnen herpakken lukte dat nu niet, ook de inbreng van Fredric kon het tij niet keren. Het moet gezegd de opslagdruk van Menen was nu wel zeer goed en vooral Demirovic deed ons pijn met zijn harde opslagen. Gedurende de hele set zagen we een zwalpend Lindemans Aalst en de 16-25 setstand zijn daar een duidelijk illustratie van. 

Als we geen puntenverlies wilden lijden was het van bij de start van set 4 nodig om de kopjes te rechten en dat deden we dan ook al bleef Par-Ky zijn goed volleybal van de vorige set aanhouden en hadden ze steeds een kleine voorsprong, bij 8-11 was er een eerste time-out van Johan en met resultaat want we lieten de bezoekers niet verder weglopen. Bij ons was intussen Tim ingekomen en aan het net is onze grote Nederlander toch een meerwaarde. Naar het einde toe schakelde ook het Menense blok een trapje hoger en we kregen het meer dan moeilijk, bij 21-23 was de spanning in de zaal voelbaar maar opgeven dat deden onze jongens niet en de bezoekers konden enkele setballen niet afmaken iets wat Adrian wel deed bij de eerste matchbal, 28-26 en de 3 punten waren binnen. Dit was een overwinning waar we heel hard moeten voor werken hebben tegen een hardnekkig Menen dat hier vanavond heeft laten zien dat de return in de halve finale van de beker nog volledig open ligt.

#StarOfTheGame ging opnieuw naar onze libero Dennis Deroey, proficiat Dennis.

Aanstaande woensdag 19 december om 20u30 moeten we in de achtste finale van de CEV-cup het Spaanse CV Teruel bekampen in ons eigen Schotte en met het oog op de return na nieuwjaar in Spanje kunnen we maar beter niets aan het toeval overlaten en een sterk resultaat neerzetten. Volgende zaterdag 22 december om 20u30 is dan de terugwedstrijd in de halve finale van de BvB tegen Par-Ky Menen en in deze kerstmatch is de inzet niet minder dan een finaleplaats op 10 februari 2019 in het Antwerpse sportpaleis. Voor beide topmatchen rekenen we op de steun van alle supporters, trommel vrienden en familie op om onze jongens te steunen en de hele Lindemans-familie zo naar een super eindejaar te leiden, tickets bestellen doe je op https://tickets.lindemansaalst.be 

MC