• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

Arcada GALATI(ROE)

25:21 / 28:26 / 22:25 / 25:21 / 0:0

SCORE

25

Set 1

21

28

Set 2

26

22

Set 3

25

25

Set 4

21

Lindemans overtuigend naar 8e finale CEV-Cup

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Gòrski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 
Voor de terugwedstrijd in de 16e finales van de CEV-Cup was de spanning ondanks de 2-3 winst vorige week in Roemenië van bij het begin aanwezig. Bij de warming-up zag je zo de concentratie op de gezichten van onze jongens. Sportcomplex Schotte was behoorlijk gevuld en onze speaker trok de sfeer in de zaal naar Europees niveau. 
Set 1 bracht ons meteen goed volleybal van beide kanten, dit Arcada Galati is een sterke ploeg en er moet voor elke bal gevochten worden. Onze opslagdruk is zeer goed maar aan de overkant weten ze er wel raad mee, de score gaat gelijk op en dus een beslissende kloof maken lukt pas in money-time. Met een super opslag kan Fredric uitmaken bij 25-21. 
In set 2 gaat het goede spel verder en beide ploegen geven mekaar geen duimbreed toe. Wie vandaag wel extra goed op dreef is, is onze Janusz. Hij is niet enkel een fantastische aanstoker op het veld maar speelt met heel veel vertrouwen zijn beste wedstrijd voor Lindemans en hij geniet van elk punt dat hij scoort. Op het eind van deze 2e set stijgt de spanning ten top en het is Janusz met een goed blok die de 2-0 op het bord zet. Mooi om al die dansende mensen op de tribunes te zien, de 1/8 finale wenkt. 
In set 3 hetzelfde spelbeeld: evenwichtig spel en de mooie punten komen van beide kanten. Dit is echt wel een hele goeie match die we te zien krijgen maar naar het eind van de set zorgen enkele opslagmissers van onze kant ervoor dat de 2-1 op het bord komt en de Roemenen terug in de match komen. Dit is niet de eerste keer dit seizoen dat onze mannen de tegenstander onnodig terug laten komen, dit is nog een werkpuntje maar dat beseffen de spelers beter dan wie ook, want ook voor hen is dit een frustrerende vaststelling. 
Vanaf de start van de 4e set zag je wel dat de kopjes terug opgeheven waren en op een overtuigende manier gingen onze mannen nu door. De set werd binnengehaald met 25-21 en de speaker wist te melden dat de volgende tegenstander het ons bekende CV Teruel uit Spanje is. Met die gasten hebben we nog een rekening open staan, die “Golden Set” van half oktober zijn we nog niet vergeten. 
Aanstaande zaterdag sluiten we de heenronde in de EML competitie af met de moeilijke uitmatch bij Haasrode-Leuven, daar de 3 punten rapen zal niet eenvoudig zijn en daarom supporters allen zaterdag daarheen. Volgende week woensdag 12 december zetten we onze #RoadToTheFinal verder met de uitwedstrijd naar de “Hel van Menen”. Voor deze wedstrijd zetten wij de supportersbus in. Inschrijven hiervoor kan enkel via secretariaat@lindemansaalst.be voor de zeer democratische prijs van 12,50€ (ticket + busrit). Er zijn nog een aantal beschikbare plaatsen dus snel zijn is de boodschap. Zet samen met de spelers een grote stap richting Sportpaleis! 
MC