• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

Decospan MENEN

27:25 / 25:23 / 19:25 / 25:14 / 0:0

SCORE

27

Set 1

25

25

Set 2

23

19

Set 3

25

25

Set 4

14

Lindemans Aalst naar finale BvB in Sportpaleis

Lindemans Aalst – Par-Ky Menen  3-1 

Setstanden: 27-25 / 25-23 /19-25 / 25-14 

Opstelling: Fredrik Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Hier keken we met zijn allen al weken naar uit en nu moest het maar gebeuren, de 0-3 overwinning in de heenmatch gaf ons natuurlijk vertrouwen in een goeie afloop maar zekerheid kregen we pas bij 2 gewonnen sets en dat was dus het hoofddoel voor vanavond. Bij de opwarming ging het er relax maar met de nodige concentratie aan toe, onze spelers beseften maar al te goed dat hun collega’s aan de overkant van het net niet gekomen waren om een kerstcadeau af te geven, dit Menen ging zijn huid duur verkopen. Ruime opkomst en de sfeer die de speaker samen met  Oscar in kerstpak en de cheerleaders erin brachten werkte aanstekelijk en Schotte daverde. 

Set1 startte zoals verwacht, geen van beide ploegen gaf de andere meer dan 2 puntjes voorsprong, veel opslagdruk langs beide kanten en het volleybal dat we te zien kregen was een halve finale meer dan waard. Bij 15-15 consternatie in de zaal want Wannes De Beul was slecht neergekomen op zijn enkel, onder applaus van het thuispubliek werd de ongelukkige Wannes door zijn maats van het veld gedragen, dit was einde wedstrijd voor de ex-Lindemans speler. Naar het einde van de set liep de spanning nog op en wij konden nu vooral rekenen op onze setter Jan en op kapitein Adrian die de set over de streep trokken, 27-25 en we waren goed op weg richting finale. 

Set2 zelfde spelbeeld, de twee ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd en nu kwam er wel een kleine voorsprong voor de bezoekers omdat Xavi Folguera een sterke reeks aan de service neerzette, deze kleine Andorrees deed ons even pijn. Bij 6-9  greep Johan in met een time-out om de rust in de ploeg terug te brengen en dat werkte want wij knabbelden de kleine achterstand weg en liepen zelf enkele puntjes uit, via 16-16 over 20-17 ging het naar 23-23. Bij 24-23 was er de voor ons belangrijke setbal, noem het onze sportpaleis-bal en dan veel tumult want een West-vlaamse aanval werd door 1é scheidsrechter Bjorn Willems buiten gegeven terwijl die van Par-Ky Menen de bal binnen zagen. Geen Aalstenaar die zich van alle heisa wat aantrok, bij spelers, staff en supporters barstte er spontaan een feestje los en orkestmeester Erik dirigeerde de zaal met gezangen als sportpaleis, sportpaleis naar hogere sferen want ons finaleticket was binnen. 

Na een 10 min. onderbreking omdat men zich bij Par-ky Menen bekocht voelde en bleef discuteren ging de wedstrijd toch verder, spijtig dat het belangrijkste punt zo discutabel was maar een iets sportievere reactie van de bezoekers had wel gemogen, dit is ook volleybal en daar goed mee omgaan is blijkbaar niet iedereen gegeven. Bij ons was er samen met enkele wissels nu wel sprake van decompressie en de woede die de Menense spelers nu in hun spel staken, vooral bij hun opslagen, zorgde voor vlotte setwinst voor de bezoekers. 

Veel belang had de wedstrijd nu niet meer en Johan zorgde met enkele wissels in de vierde set toch dat onze jongens de focus terugvonden en van bij de start het heft in handen namen om de nu wel uitgeraasde bezoekers eenvoudig met lege handen terug naar huis te sturen.  

Dit was voor velen van ons het waarschijnlijk het mooiste kerstcadeau dat we konden krijgen, dank spelers, staff en management voor wat jullie de voorbije maanden neerzetten, wij de supporters genieten hier steeds weer opnieuw van en wie weet is dit maar het begin van nog heel wat moois in 2019. 

Onze spelers krijgen nu even enkele dagen rust, volgend weekend is er wel de “League Trophy” in Roeselare, deze cup is dit jaar een organisatie van onze opponent in de bekerfinale Knack Roeselare en de kwart-finales gaan door op vrijdag 28/12 in Schiervelde, op zaterdag 29/12 volgen de 2 halve-finales en op zondag 30/12 is er de finale. Geniet van topvolleybal tijdens de kerstvakantie en kom onze helden ook hier aanmoedigen. 

MC