• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:2

CV Teruel

25:17 / 18:25 / 22:25 / 26:24 / 15:10

SCORE

25

Set 1

17

18

Set 2

25

22

Set 3

25

26

Set 4

24

15

Set 5

10

Lindemans Aalst sloopt sterk blok van CV Teruel

Lindemans Aalst – CV Teruel  3-2 

Setstanden: 25-17 / 18-25 / 22-25 / 26-24 / 15-10 

Opstelling: Patryk Strzezek, Tim Smit, Robbe Vandeweyer, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Een nagenoeg vol sportcomplex Schotte om de Spaanse kampioen CV Teruel te ontvangen en dit al voor de tweede keer op enkele maanden tijd want half oktober waren de Spanjaarden hier ook in het kader van de voorronde van de CEV Champions League, toen waren de bezoekers in een “Golden Set” nog te sterk voor ons en dus waren we gewaarschuwd dat dit een sterke tegenstander ging worden. Reeds voor de wedstrijd riep onze immer gedreven speaker op om de spelersvoorstelling  van de thuisploeg in een “Sea of light” te laten gebeuren door middel van de flashlights van de mobiele telefoons aan te zetten. 

Onze start die was prima en het was vooral een sterke Robbe die aanvallend de punten scoorde en verdedigend was Dennis zijn energieke zelf en stond hij meermaals op de goeie plaats. Via een 6-1 voorsprong bleven onze jongens zeer gedreven hun betere volleybal spelen en de hele eerste set hielden we een kloof die het beste deed verhopen. Met een super opslag maakte Patryk de eerste set uit en met 25-17 en mooi volleybal waren de tribunes meer dan blij. 

Set 2 werd heel andere koek, te veel missers van onze kant en vooral het sterke Spaans blok zorgden ervoor dat het achtervolgen was, CV Teruel liet nu zien dat ze een hele sterke ploeg hebben, setter Pedro Rangel verschalkte keer op keer onze middenmannen en de 39 jarige Thomas Enrique Santander liet zien dat zijn leeftijd nog geen probleem is om op zeer hoog niveau aan volleybal te doen. Setwinst voor de bezoekers met 18-25 en Schotte weer met beide voeten op de grond. 

 De derde set was er opnieuw iets meer evenwicht maar het Spaanse blok bleef een echte muur voor onze aanvallers, dit was om moedeloos van te worden voor onze jongens. Johan probeerde met enkele wissels en peptalk tijdens zijn 2 time-outs het tij te keren maar ook dat hielp niet echt, het volleybal dat CV Teruel tijdens set 2 en 3 speelde was van het betere dat we dit seizoen al zagen en wij moesten dit ondergaan. De 1-2 tussenstand zorgde even voor een stil Schotte dus hoog tijd om ons te herpakken. 

En dat we behalve over goeie spelers ook over een ploeg vechters beschikken lieten onze jongens in set 4 zien, in no-time stond daar een 8-3 op het scorebord. Er werd nu aan beide kanten van het net voor elke bal gevochten en wat we zagen was een echte cup match, via 10-9 ging het naar 19-17 en het was duidelijk dat deze set met het kleinste verschil ging aflopen. Bij 23-24 kregen de bezoekers een matchbal die ze niet konden afmaken en dat zou hun later zuur opbreken want wij maakten onze eerste setbal wel af met een Zweedse kogel van Fredrik aan de opslag.  

Een 5-setter dus en zo speelden we er de voorbije weken al enkele en onze boys lieten zien dat het fysiek en mentaal heel goed zit want ze starten deze 5é set heel sterk, draaien deden we bij 8-5 en het was Lindemans Aalst dat nu het betere van het spel had, van dat sterke Spaanse blok was niet zoveel meer te zien. Bij 11-8 werd het plot muisstil in Schotte, bij een blok samen met Martijn was onze kapitein Adrian slecht neergekomen, onze sterke Pool moest even de pijn verbijten tijdens de door Johan gevraagde time-out maar kon gelukkig verder spelen, opluchting bij alles wat Lindemans Aalst is. De set nog afgeven dat ging nu niet meer gebeuren en met 15-10 stond de 3-2 eindstand vast. 

Door deze score ligt alles nog open voor de terugwedstrijd half januari in Spanje, bij winst gaan wij altijd door naar de kwartfinale, 3-2 verlies en er volgt een “Golden Set” en bij een 3-0 of 3-1 nederlaag is ons Europees avontuur voor dit seizoen voorbij. 

Aanstaande zaterdag 22 december om 20u30 dan is het moment aangebroken waar we met zijn allen naar uitkijken, de terugwedstrijd in de halve finale BvB tegen Par-Ky Menen en de Westvlamingen maakten ons vorige zaterdag duidelijk dat we na onze 0-3 winst uit de heenmatch nog van niets zeker moeten zijn. Een vol huis en iedereen met zijn kerstmuts op moet van deze kerstmatch een van de hoogtepunten maken van dit seizoen, onze #RoadToTheFinal mag pas aflopen op 10 februari 2019 in het Antwerps Sportpaleis en daarom een oproep aan iedereen om erbij te zijn en onze jongens naar de finale te roepen, snel tickets bestellen kan via https://tickets.lindemansaalst.be 

MC