• PASSION MEETS SPIRIT

Tectum ACHEL

1:3

Lindemans AALST

25:27 / 25:20 / 22:25 / 18:25 / 0:0

SCORE

25

Set 1

27

25

Set 2

20

22

Set 3

25

18

Set 4

25

Niet zonder moeite naar halve finale League Trophy

 Lindemans Aalst – Tectum Achel 3-1 

Setstanden: 27-25 / 20-25 / 25-22 / 25-18 

Opstelling: Patryk StrzezekLaszlo De Paepe, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Robbe Vandeweyer en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Gertjan Claes, Jan FirlejFredric Gustavsson, Martijn Colson 

Deze League Trophy die aan zijn 2é jaargang is werd in het leven geroepen om in de kerstperiode topvolleybal aan de liefhebber aan te bieden, plaats van gebeuren is dit jaar Schiervelde de thuishaven van Knack Roeselare. Nieuw is dat dit jaar ook de kwart finales reeds op vrijdag doorgaan in Roeselare en wat toeschouwers betreft was dit zeker geen succes maar echt verbazen zal dat niet als men al op vrijdag om 14u het terrein op moet. De anders massale Lindemans aangang bleef afwezig en helemaal ongelijk hadden ze niet want de wedstrijd zou verre van champagne-volleybal opleveren. 

Johan zag in deze eerste wedstrijd de kans om te starten met een experimentele ploeg, enkele jongens kregen rust en enkele andere die al wat minder speelminuten hadden tot nu toe kregen hun kans en het was al snel duidelijk dat dit geen makkelijke namiddag ging worden. TectumAchel dat dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau meedraait was met ambitie naar Schiervelde gekomen en onze jongens keken bijna de hele eerste set tegen een weliswaar kleine achterstand aan maar op het einde was het op en over en de set was binnen. 

Zelfde spelbeeld in de tweede set en onze jongens wisselden mooie dingen af met toch vrij veel slordigheden, was het de concentratie of de motivatie feit is dat we niet het betere Lindemans bezig zagen. Enkele wissels veranderden het spelbeeld niet echt en met 20-25 was de winst nu voor de Limburgers. 

Set 3 en na een motivatiebabbel van Johan was er toch een kleine verbetering merkbaar in ons spel, enkele wissels zorgden ook voor een beetje stijging in ons niveau en alhoewel Achel het zeker nog niet opgaf was het in money-time een sterke Patryk die ons nu over de streep trok. Deze setwinst zette de 2-1 op het bord en nu moesten ze het maar snel afmaken ook. 

En dat afmaken was duidelijk van bij de start van set 4, met steeds meer overtuiging en intussen ook enkele andere jongens op het veld bouwden we snel een kloofje dat we niet meer gingen afgeven, met 25-18 zat de League Trophy voor Tectum Achel er op en wij naar de halve finale. 

In die halve finale die vandaag om 20u00 gespeeld wordt was de verwachting dat onze tegenstander Greenyard Maaseik zou zijn maar de landskampioen liet zich in zijn kwart finale verrassen door Caruur Gent dat met 2-3 won en zich zo plaatste voor de tweede halve finale tegen Lindemans Aalst dat dus een verwittigde ploeg is nu. De eerste halve finale is om 17u00 en daarin Knack Roeselare tegen Par-Ky Menen. Zondag om 17u00 is het finale en Knack Roeselare - Lindemans Aalst zou daar wel eens een voorproefje kunnen zijn van de grote bekerfinale op 10 februari 2019 in het Sportpaleis.

MC