• PASSION MEETS SPIRIT

knack ROESELARE

2:3

Lindemans AALST

25:20 / 28:30 / 23:25 / 29:27 / 12:15

SCORE

25

Set 1

20

28

Set 2

30

23

Set 3

25

29

Set 4

27

12

Set 5

15

Knack Roeselare 2-3 Lindemans Aalst  
Setstanden: 25-20 / 28-30 / 23-25 / 29-27 / 12-15


Opstelling: Fredric Gustavsson, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Gertjan Claes, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 
Kwamen in: Robbe Vandeweyer, Laszlo De Paepe, Jan Firlej, Adrian Staszewski


Net als in de eerste editie van deze League Trophy haalden onze jongens nu ook de finale maar deze beker mee naar Aalst nemen zou andere koek worden want tegenstander is Knack Roeselare dat in eigen Schiervelde voor winst ging. Deze wedstrijd kreeg ook nog een andere insteek want op 10 februari 2019 spelen beide teams de finale BvB in het Antwerps sportpaleis en vraag is of beide coaches nu al alle troeven op tafel wilden leggen en blijkbaar werd er toch voor enige reserve gekozen. 

Bij Knack bleef Lou Kindt staan als opposite ter vervanging van de pas herstelde Hendrick Tuerlinckx en Johan gaf bij ons het vertrouwen aan Gertjan en Seppe. De Westvlamingen starten furieus en zeker het eerste deel van deze eerste set moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Bij 19-11 leek deze set al helemaal verloren maar na een time-out van Johan vochten onze mannen toch terug en kwamen zelfs even tot op 3 puntjes, Roeselare-coach Vanmedegael kreeg zowaar even de bibber en riep zijn mannen tot de orde waarna de set toch vlot met 25-20 naar de thuisploeg ging.

Set 2 was onze start een heel stuk beter en het was Fredric die met 4 punten de 2-4 op het bord zette, wat score betreft ging het nu wel heel gelijklopend en na een misverstand tussen Seppe en Martijn zorgde Johan even voor een rustmoment. Bij ons koos men voor niet teveel aanvallen door het midden al zal de aanwezigheid van de boomlange en jarige Arno Van de Velde daar misschien ook mee te maken hebben. Janusz die liet verdedigend enkele steekjes vallen maar aanvallend was die nu heel sterk bezig en het was de ingekomen Adrian die met 2 sterke opslagen met 28-30 voor Aalsterse setwinst zorgde al was er voor die laatste bal wel een video-challenge nodig maar bal was overduidelijk in.

Set 3 en bij ons liep het steeds beter we namen de partij nu echt in handen en als bij Roeselare hun libero Stijn Dejonckheere met een liesblessure aan de kant moest blijven zag je de thuisploeg toch een beetje wegzakken. Johan vuurde zijn troepen steeds meer aan en Janusz die bleef scoren aan een hoog percentage. Bij 16-19 was er een betwistbare fase en die leverde een gele kaart op voor Matthijs Verhanneman, de frustratie bij de thuisploeg zorgde voor een terugkeer tot 19-19 en beide ploegen gingen zeker verdedigend nu tot het uiterste in deze cruciale fase van de strijd. Onze jongens trokken uiteindelijk aan het langste eind, met 23-25 werden de 1-2 cijfers op het bord gezet en wie had dat gedacht na de eerste set. 

Set 4  bleven we lekker doorgaan en het was bij de thuisploeg nu de ingevallen libero Robbe Bejamin die in receptie enkele missers liet optekenen, Vanmedegael nam al vlug een eerste time-out en Knack herstelde het evenwicht. Vanaf 10-12 ging het nu punt op punt naar 19-21 en op het einde lieten onze mannen 4 matchballen liggen om dan alsnog de set met 29-27 naar de thuisploeg te zien gaan, jammer maar we zouden dus binnen de 24u onze tweede vijf-setter moeten spelen. 

In die tie-break lieten we meteen zien dat we absoluut die League Trophy mee naar Aalst wilden nemen en bij 2-6 moest de Roeselare coach zijn 2é time-out al opsouperen. Draaien dat deden we bij 3-8 en dit zag er dus super uit. Met een heel leep balletje zette Gertjan de 5-10 op het bord en toen Roeselare nog even terugkrabbelde tot 7-10 zorgde Johan met een time-out opnieuw voor rust in de tent. Wij drukten nu opnieuw door en met 10-14 kregen we 4 matchballen. Er was nu nog een laatste stuiptrekking van Knack maar met 12-15 gingen set, match en League Trophy naar Lindemans Aalst.

De ontlading na de laatste bal was terecht groot bij spelers, staff en supporters van Lindemans Aalst, na de moeilijke zeges tegen Tectum Achel en Caruur Gent lieten ze vandaag zien dat ze een ploeg van vechters zijn, opgeven staat duidelijk niet in het woordenboek bij dit Lindemans en dat laat ons het beste verhopen voor 2019. In de laatste 2 weekends van 2018 haalden ze de finale BvB en winnen ze de League Trophy, dit zal toch ook bij onze tegenstander van vandaag een beetje indruk maken met het oog op 10 februari in het sportpaleis, voor deze finale staat de ticketverkoop online en bestellen doe je op volgende link  https://cupfinal.lindemansaalst.be/  

Proficiat aan spelers, staff en management bij het behalen van deze LeagueTrophy, wij de supporters zijn fier op jullie!! 

MC