• PASSION MEETS SPIRIT

SCORE

18

Set 1

25

17

Set 2

25

24

Set 3

26

Futloze ajoinen geven niet thuis

Opstelling: Samuli Kaislasalo (9), Tim Smit (3), Janusz Górski (1), Simon Van de Voorde (6), Adrian Staszewski (4), Markkus Keel (2) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Gertjan Claes (4), Seppe Van Hoyweghen ( ), Jeroen Oprins (10), Twan Wiltenburg (2), Jakub Rybicki (2)


In aanloop naar deze topper konden we van zowel onze coach Johan als van Roeselare coach Steven Vanmedegael lezen dat aan de uitslag van deze partij niet overdreven veel aandacht zou besteed worden, wat hij ook is.
Belangrijker vonden beide coaches het om komende week zonder blessures en met een goed gevoel naar de Europese opdrachten te kunnen, voor Knack is dat een bezoek aan het Poolse Zaksa Kedzierzyn-Kozle en onze boys trekken naar het Kroatische Mladost Zagreb.

Aan de opstellingen van beide ploegen kon men zien dat met het oog op de nakende bekerfinale van 16 februari een goed resultaat toch belangrijker was dan dat men aan beide kanten vooraf toegaf. Feit is dat wat de uitslag ook zou worden Lindemans Aalst bleef sowieso leider in de EMVL.
Voor deze topper was Schotte aardig volgelopen en ruim 200 vips namen voor de wedstrijd “de Looyerij” helemaal in, Jan met de pet kon wel in een andere ruimte zijn drankje nuttigen, een drankje dat men dan wel eerst buiten aan een Lindemans bierkraam moest halen. Met deze oplossing hadden heel wat mensen het toch wel moeilijk, naar respect voor de gewone supporters die wekelijks present zijn was dit inderdaad een schoonheidsfoutje.

Onze kapitein Adrian was de man die de debatten opende eerst met een pipe die out ging meteen gevolgd door een winnende pipe (1-1). Voor de 2-3 tekende Hendrik Tuerlinckx met een staalharde bal en dit was het begin van een sterke eerste set van “straffe Hendrik” maar liefst 9 (negen) aanvallende winners zou hij uit zijn snelle arm toveren in het eerste bedrijf.
Bij ons zat er duidelijk zand in de machine, geen opslagdruk en te stereotiep aanvalsspel zorgden ervoor dat Knack halfweg een kloof van 5 punten had 9-14, de ingekomen Gertjan zorgde dan even voor wat hoop met 2 punten op rij 11-14.
Na een misverstand bij ons -niet het enige van de match- greep Johan bij 14-20 in met een time out maar ook die bracht weinig verandering in ons zwakke spel, Knack Roeselare stoomde zonder zelf super te zijn rustig door naar te gemakkelijke setwinst 18-25.

Set 2 begon Simon met een winnend blok, dit was iets wat we in de hele eerste set niet hadden gezien bij ons en dus was er hoop op beterschap. De 3-2 voorsprong kwam van Janusz die zo zijn eerste en enige punt van de partij maakte, voor de 2e match op rij kwam onze Pool bleek voor de dag -was vanavond wel niet de enige- en halfweg de set verloste Johan hem uit zijn lijden.
Fragkos en Tuerlinckx maakten al vroeg de kloof 4-7 en enkele missers bij ons brachten de score op 7-14. De logische wissels van Johan ten spijt maar dat zand in onze machine waren nu stilaan grote keien aan het worden, het liep voor geen meter.
De ingekomen Jeroen was het enige lichtpuntje en het donker geheel dat we tot nu toe waren. Met duidelijke 17-25 cijfers ging ook set 2 naar de Rodenbach-boys en zo stond het na 54 minuten 0-2.

Genoeg negativiteit nu, set 3 begonnen we zoals we eigenlijk de match hadden moeten aanvatten, met stevig en overtuigend volleybal, Simon met een precieze plaatsbal en Jeroen en Kuba met blokpunten zetten ons meteen op 3-0, na de time out van Steven Vanmedegael deden Markkus met een ace en Jeroen met een winner er nog een schepje bovenop 5-0.
Dit was knap van onze jongens dat ze na 2, sorry voor het woord maar, “klotesets” zo het hoofd konden rechten.
Aan de overkant kon men dit natuurlijk zo maar niet laten gebeuren en er werd een tandje bijgestoken, geholpen door enkele missers van Kuba kwam Knack helemaal terug in de set en bij 14-14 was alles te herdoen.
We bleven nu wel op een behoorlijk niveau meespelen en klampten aan tot 21-21. Het zoveelste misverstand bij ons en een misser van Adrian zorgden voor 21-23 en toen zagen we dat Hendrik Tuerlinckx ook maar een gewoon mens is, 2 missers op rij van deze Lucky Luke zorgden voor 23-23. Toch nog spanning in Schotte maar een staalharde bal van Tuerlinckx en een winner van Verhanneman zetten de droge maar verdiende 0-3 op het grote scorebord.


Voor de verkiezing van StarOfTheGame had onze coach niet veel moeite, Hendrick Tuerlinckx met 19 winnende aanvallen kreeg terecht de erkenning van Johan.

En was deze match nu een waardemeter voor 16 februari in het sportpaleis?
Natuurlijk niet, dat is een totaal andere wedstrijd, wat het wel is dat is een wake-up call dat we van de eerste bal er keihard gaan moeten invliegen willen we die cup meebrengen naar Schotte.

Eerst komen er nog enkele andere opdrachten aan, woensdag spelen we dus in Zagreb de heenwedstrijd in de achtste finale om de #CEVCupM en volgende zaterdag 1 februari om 20u30 ontvangen we in Schotte het Decospan Volley Team Menen van Frank Depestele, voor deze wedstrijd kan met tickets bestellen op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php


Ook voor de bekerfinale in het sportpaleis kan men nog steeds reserveren in het Lindemans Aalst fanblok, tickets op: https://www.lindemansaalst.be/CUPticketshop.php