• PASSION MEETS SPIRIT

vbc WAREMME

1:3

Lindemans AALST

17:25 / 23:25 / 25:21 / 16:25 / 0:0

SCORE

17

Set 1

25

23

Set 2

25

25

Set 3

21

16

Set 4

25

En nu de klus volgende zondag afwerken in Schotte

Opstelling: Seppe Van Hoyweghen (2), Tim Smit (9), Jeroen Oprins (12), Janusz Górski (16), Simon Van de Voorde (15), Adrian Staszewski (6) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Gertjan Claes (3), Jakub Rybicki (-), Markkus Keel (-)Precies een week na de verloren bekerfinale in het Sportpaleis was het de vraag of die nederlaag sporen ging nalaten en dan vooral op het morele front. Er was de voorbije midweek geen wedstrijd voor onze mannen dus konden ze stevig doortrainen en die hoofden weer helemaal leegmaken want het echte werk voor de titel moet nog beginnen en hebben we geen Belgische cup met een CEV-Cup zijn de wij ook wel tevreden hoor. Zondag van carnaval in Aalst maar wie dacht dat onze jongens in het Waalse Waremme zonder fans zouden spelen was goed fout want het merendeel van wie er normaal bij de uitmatchen bij is was ook nu op de afspraak, toch knap zo. Met uitzondering van Samuli (heup) kon Johan over 11 fitte jonge snaken beschikken om deze eerste wedstrijd in  de Qualification Round tot een goed einde te brengen zodat we de klus volgende zondag in Schotte kunnen afmaken.

Zoals verwacht zeer degelijk weerwerk van de thuisploeg in het begin van set 1 en tot 9-9 kon geen van beide meer dan 1 puntje voorsprong nemen, voor ons 10e punt werkte Janusz een langere rally knap af na goed verdedigend werk van Tim V. en ook de 10-13 kwam van de hand van onze Poolse hoekspeler na goed werk van Seppe. Stelselmatig bouwden we onze voorsprong uit en het was duidelijk de focus was aanwezig en dan is onze ploeg gewoon een heel goed team. Onze libero Tim V. en ook Adrian en Janusz bleven hun receptiewerk naar behoren opknappen en dat maakte het voor Seppe eenvoudiger om creatief te zijn in zijn passenspel. Bij VBC Waremme is het nog steeds Abinet die voor het meeste dreiging zorgde maar ook Czyrnianski en Dussart deden hun duit in het zakje. De set die was voor ons en het was Janusz die via het blok de 17-25 op het bord zette.

Set 2 ging het op hetzelfde elan door als set 1, met goed volleybal van beide kanten ging het op en neer zonder grote koof te maken tot opnieuw bij 9-9, een foutje van Jeroen en een foute beslissing van de scheids (Jeroen zou voetfout onder net gemaakt hebben) zorgden voor 11-9 en als dan Abinet onze jongens op snelheid pakt aan het net moet een boze Johan ingrijpen met een time out. Voor de 15-12 is er opnieuw die dekselse Abinet die de rally afmaakt na 3x goed blokwerk bij ons. Markkus en Kuba komen in bij ons maar echt veranderen doet het niet, als bij 21-18 Seppe en Jeroen hun plaats weer innemen gaan de ruggen wel weer recht en nu is het vooral Simon die laat zien dat hij een echte Van de Voorde is, voor de 21-20 plaats hij een prima blok op een pipe. Gelijk maken doet hij met een mooie 1e tempo en op een mislukte pas van Seppe maakt onze lange middenman knap af. Bij 23-24 laat Tim S. vanop positie 4 zien dat hij ook een goeie opposite kan zijn, 23-25 en 0-2.

Set 3 start Gertjan ipv Adrian en het set begin was redelijk raar, Abinet zag ten onrechte een bal van ons tegen het lage plafond maar toch kreeg Waremme het punt na een twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Thien Khuc, als Abinet dan blijft mekkeren over die bal tegen het plafond, krijgt hij rood, dus 1-1 om te starten.
Bij ons verdween de goeie concentratie uit set 1 en 2 en ons spel werd rommelig. Als voor de 7-4 ook de lijnrechter even zand in zijn ogen heeft en een bal die ruim out gaat toch binnen geeft springt Johan bijna uit zijn eigen vel.
Gedurende de hele set is het achtervolgen op een thuisploeg die in zichzelf geloofd, voor de 12-11 zien we wel Janusz afwerken op een mooie achterwaartse pas van Tim V. en een killblock van diezelfde Janusz brengt ons even gelijk 12-12.
Enkele missertjes van Jeroen zorgen voor 18-15 en Kuba komt in als opposite voor Jeroen, dit blijkt niet echt een meevaller maar een stevige opslagreeks van Jakke brengt ons op 20-19. Als bij 23-21 de aanval van Kuba recht in het net zoeft is de godverdomme van Johan hoorbaar tot in de tribune, Abinet maakt via ons blok uit en dat we een 4e set moeten spelen hebben onze boys vooral aan hun eigen te danken.

Set 4 gaat het ondanks eerst 0-2 snel naar 5-3 en na een te hoge bal van Seppe voor Tim S. zelfs naar 8-5, Johan brengt met zijn time out nu wel rust in de tent en als Seppe een goeie reeks neerzet aan de service gaan we op en over de thuisploeg.
Waremme klampt nog even aan maar Jeroen zorgt met enkele winners voor het kloofje en voor de 15-19 zag Adrian met wat geluk het gat die ook mijn buurman naast mij gezien had.
Het geloof bij de thuisploeg is nu wel helemaal weg en Tim S. kan met 3 ace’s op rij uitmaken, 16-25 en de klus hier is geklaard.

 

StarOfTheGame ging terecht naar Simon en die doet niets liever dan dit soort prijzen ophalen.


Op het moment dat ik dit schrijf zijn onze jongens al op weg naar het verre Siberië waar ze woensdag hun heenwedstrijd in de kwartfinale voor de CEV-Cup afwerken tegen Lokomotiv Novosibirsk.