• PASSION MEETS SPIRIT

knack ROESELARE

3:0

Lindemans AALST

25:20 / 25:19 / 25:16 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

20

25

Set 2

19

25

Set 3

16

Totale off-day

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey
Kwamen in: Gertjan Claes, Robbe Vandeweyer, Patryk Strzezek

Na de verloren bekerfinale en de uitschakeling in de CEV-Cup rest enkel nog de vaderlandse competitie om aan ons sterk seizoen een mooi slot te breien.
In de namiddag was er de verrassende thuisnederlaag van leider Greenyard Maaseik tegen VBC Waremme waardoor deze partij niet voor de 2é plaats ging maar zowaar de leidersplaats was de inzet geworden. Schiervelde was aardig gevuld en ook in het bezoekersvak waren vele bekende gezichten waar te nemen. Alles was dus aanwezig om een mooie pot volleybal te verwachten tussen 2 teams die dit seizoen het Belgische volleybal al wat kleur gegeven hadden.

Knack Roeselare begon het best aan de partij en vooral Hendrik Tuerlinckx  zijn start mocht er zijn, bij Knack wel veel opslagmissers waardoor het puntengewijs gelijk op ging en het was al snel duidelijk dat bij ons net als vorige week in de bekerfinale onze hoeken er niet doorkwamen, als dan ook Fredric niet voorbij het Roeselare-blok geraakt dan weet je meteen dat dit heel moeilijk ging worden. Johan trachtte met zijn 2 time-outs en de klassieke wissel Gertjan voor Janusz het tij nog te keren maar dat was verloren moeite, de set ging met duidelijke 25-20 cijfers naar de thuisploeg.

Als na de kantwissel Johan met het verheffen van zijn stem en veel armgezwaai de spelers op hun plichten heeft gewezen verwacht men toch een ander ploeg te zien maar niets was minder waar, er bleef net als in de eerste set een soort van gelatenheid boven het team hangen en niemand was bij machte om hier verandering in te brengen. Wij maakten nu fout op fout en bij de thuisploeg zorgde een dartel spelende Hendrik Tuerlinckx voor de mooie punten, alles wat in zijn richting kwam maakt hij gewoon af. Met 25-19 pakte Roeselare ook set 2 en daar was niets tegen in te brengen.

In set 3 stond het binnen de kortste keren 5-1 en onze jongens trokken hun totale off-day gewoon door. Als er bij ons een iemand zijn niveau haalde was het Dennis, wat die allemaal van de vloer veegde was mooi om zien, het was vooral aanvallend dat we er gewoon niet aan te pas kwamen. Patryk kwam nog in maar behalve enkele hele wilde aanvallen was ook zijn bijdrage te beperkt vandaag. Naar het einde van set 3 werd het zelf een beetje zielig om zien, Roeselare speelde ons op dat moment helemaal van het terrein, de 25-16 cijfers zeggen alles.

Een totale off-day kan natuurlijk altijd gebeuren maar als dat dan net op bezoek bij een toch wel zeer goed spelend Knack Roeselare is dan is de ontnuchtering eens zo groot, onze jongens moeten dit nu maar zo snel mogelijk achter zich laten en er aanstaande woensdag in de Edugo Arena alles aan doen om tegen Caruur Gent de volle buit te pakken, zaterdag spelen we in Schotte om 20u30 dan de laatste wedstrijd in het reguliere deel van de EMVL competitie tegen Haasrode Leuven en doordat er die avond ook Maaseik-Roeselare op de kalender staat is de 2é plaats dan misschien nog haalbaar, supporters laat onze boys bij deze carnavalsmatch niet in de steek en bestel tijdig u tickets op https://tickets.lindemansaalst.be/

MC