• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:2

Galatasary ISTANBUL

21:25 / 25:22 / 25:16 / 20:25 / 15:9

SCORE

21

Set 1

25

25

Set 2

22

25

Set 3

16

20

Set 4

25

15

Set 5

9

Moedig Lindemans Aalst niet naar halve finale CEV-Cup

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Gertjan Claes, Patryk Strzezek, Robbe Vandeweyer, Laszlo De Paepe 
Na de verloren bekerfinale 4 dagen geleden was het de vraag of onze mannen dit al een plaats gegeven hadden en klaar waren voor de volgende zware opdracht maar Johan en zijn staff kennende hadden we er toch vertrouwen in dat onze gasten fysiek en mentaal hersteld zouden zijn. Wegens ziekte ontbrak wel Seppe bij de groep dus al het passenwerk zou vanavond van Jan moeten komen. Sportcomplex Schotte was voor de gelegenheid een beetje omgebouwd, omdat men voor de Turkse supporters een afzonderlijk in-uitgang wou moesten de Aalsterse supporters naar de overkant uitwijken. Wat bij de warming-up opviel was dat de bezoekers heel wat meer centimeters in het team hebben dan wij maar dat is niet altijd garantie op succes. En toen de Turkse supporters net voor de spelersvoorstelling binnen kwamen wisten we ook meteen dat dit geen rustige avond ging worden. 
De wedstrijd startte met  “a touch of genius” van Jan en de toon was meteen gezet, wij moesten dit slim aanpakken want de grote Turkse jongens speelden met heel veel kracht, zowel services als aanvallen waren steeds heel stevig en onze receptie ving dit tamelijk goed op maar toch was het bijna de hele eerste set achtervolgen. De Turkse fans die maakten veel en onophoudend kabaal op hun tribune en al is dat niet onze manier van supporteren je kan hun ook niet zeggen dat het niet mag, wat erover was dat men een eerste bommetje in de zaal liet ontploffen. Set 1 ging met 21-25 en toch wel stevig volleybal naar de bezoekers en die stonden nu op 1 set van de halve finale in deze CEV-Cup. 
Set 2 die leek op dezelfde manier te gaan verlopen als eerste, de Estse reus Oliver Venno lanceerde vanop de opslaglijn enkele bommen richting ons achterveld en het stond 0-4 voor we het wisten. Johan zorgde met zijn eerste time-out voor rust in de tent en het werkte, onze hoeken die hadden het nog moeilijk in deze beginfase maar door het midden waren Tim en Martijn wel succesvol en onze machine kwam steeds beter op gang. Onze opslagen waren nu ook een stuk krachtiger en daar hadden de Turken toch wel problemen mee, vooral Fredric en Adrian deden hier hun duit in het zakje. Halfweg de set stond het 16-16 en onze mannen stegen even boven zichzelf uit, via 22-20 ging het naar 25-22 setwinst en alles was opnieuw speelbaar. 
Met heel veel geloof in eigen kunnen begonnen onze boys aan set 3 en nu was het Fredric die met een mooie reeks de 4-0 op het bord zette. Onze gasten gingen nu heel sterk door en hartverwarmend was het om te zien hoe Janusz bij 11-4 en een Turks time-out zijn vrienden een voor een gaat aanporren om zo verder te doen terwijl op dat moment Gertjan op zijn plaats op het veld staat, dit is de ploeg voor het individu zetten en dat is heel knap van onze Pool. Bij 13-6 brengen de Turkse supporters hun 2é bommetje in de zaal tot ontploffing en echt sportief kan men dit niet noemen, dit hoort niet bij volleybal en hun sterke team heeft dat ook niet nodig. Door alle consternatie is bij onze jongens de goede flow even weg maar ze pakken de draad toch snel weer op en fietsen met heel goed spel naar een vlotte 25-16 en 2-1 voorsprong. 
Set 4 zagen we al snel een Turkse ploeg met opnieuw meer concentratie en de snelle 1-4 kloof zou er voor zorgen dat het opnieuw achtervolgen was. Fredric die haalde in deze set wel enkele keren zijn Zweedse hamer boven maar het zou onvoldoende zijn want alhoewel onze jongens hun uiterste best deden de bezoekers speelden terug op het niveau van set 1 en dan is deze ploeg toch iets te sterk voor ons. Met 20-25  hadden ze hun 2 sets en hun plaatsje in de halve finale beet en daar was weinig tegen in te brengen.  
De tie-break zou dus beslissend zijn wie deze partij op zijn naam mocht zetten en daar was de wil om te winnen bij ons toch een stuk groter dan bij de bezoekers, met moedig volleybal ging het naar een 15-9  setstand en zo sloten onze jongen hun mooie Europese seizoen af met een thuisoverwinning tegen een sterk Galatasaray Istanbul en dat staat toch mooi op het palmares. 
Aanstaande zondag om 19u00 trekken we naar Schiervelde voor alweer een belangrijke wedstrijd tegen Knack Roeselare en dit met het oog op de 2é plaats in de EMVL competitie. De nederlaag vorige week in de finale BvB moeten we maar gebruiken als krachtbron om de Westvlamingen in eigen huis te kloppen en daarom zal de steun van alle supporters van harte welkom zijn. Volgende woensdag om 20u30 staat de uitwedstrijd tegen Caruur Gent  op de kalender dus dan met zijn allen naar de Edugo Arena voor onze laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie. Op zaterdag 23 februari om 20u30 ontvangen we in Schotte met Haasrode Leuven niet alleen het team met enkele oude bekenden maar dit is ook onze carnavalmatch en de 3 punten die moeten dan zeker in Aalst blijven, voor deze wedstrijd kan je tickets bestellen op  <https://tickets.lindemansaalst.be/> https://tickets.lindemansaalst.be/  

MC