• PASSION MEETS SPIRIT

Caruur GENT

0:3

Lindemans AALST

22:25 / 21:25 / 20:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

22

Set 1

25

21

Set 2

25

20

Set 3

25

Overtuigend Lindemans Aalst op één stap van “Final 4”

Caruur Gent – Lindemans Aalst  0-3 

Setstanden: 22-25 / 21-25 / 20-25 

Opstelling: Patryk Strzezek, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Gertjan Claes, Seppe Van Hoyweghen, Fredric Gustavsson 

Omdat Knack Roeselare ons niet echt een helpende hand wou reiken in zijn laatste wedstrijd in en tegen Maaseik was onze 3-0 overwinning tegen Haasrode Leuven niet voldoende om kwalificatiematchen voor de “Final 4”  te vermijden, niet getreurd echter want tegenstander is Caruur Gent en dat zijn altijd leuke wedstrijden. Onze jongens zaten er niet echt mee want na de carnavalsmatch vorige week hadden onze boys zich in de Looyerij van hun beste vrouwelijke kant laten zien en het moet gezegd onder leiding van topstyliste Nadia zaten er enkele doenbare creaties tussen met als uitschieter toch wel Dennis, hij/zij krijgt hier de titel #StarOfTheGame. Maar terug naar de orde van de dag en dat is de uitwedstrijd in de Edugo Arena die om organisatorische reden al om 17u00 gespeeld werd. In de kantine wou het merendeel van de supporters op het scherm eerst Zdenek Stybar de omloop het nieuwsblad zien winnen maar eens de Tsjech over de meet liep de bezoekende tribune toch aardig vol en alles was aanwezig om de nodige decibels te produceren.  

Patryk kreeg de voorkeur als opposite en voor de rest de verwachte namen op het veld, ook Caruur Gent presenteerde zich op zijn sterkst en de thuisploeg maakte van in het begin duidelijk dat ook zij volop in hun kansen geloofden. Janusz die begon sterk en vooral receptioneel zou hij een hele goeie dag hebben. Bij 10-7 was er een time-out van Johan nodig om onze guys even bij de zaak te houden. Tim zorgde met een knap kill-blok voor 13-11, ook aanvallend wist onze Nederlander zijn opponent aan de andere kant van het net nu enkele keren keurig te verschalken. Jan die zorgde met 2 sterke verdedigende acties dat de bordjes op 21-20 kwamen en als Van Schie dan aanvallend en serverend in de fout ging was het Janusz die via de blokhanden de eerste moeilijke set naar binnen haalde. 

Set 2 en Caruur Gent bleef vol geloof spelen, van beide kanten werd er trouwens goed volleybal gespeeld en zoals steeds was dit een aangenaam kijkstuk, onze opslagdruk ging in stijgende lijn en dat was maar goed ook want in de eerste set bleven we daar zeker onder ons niveau. Tot 12-12 ging het helemaal gelijk op maar toen zetten onze jongens de turbo aan en de thuisploeg was het noorden even kwijt, het ging naar 14-19 en de kloof was gemaakt. Van Schie en Ayhi zorgden wel nog voor een kleine remonte en er was ook een interventie van de lijnrechter die voor wat wrevel zorgde maar te laat voor de thuisploeg want dit gingen onze jongens niet meer afgeven, 0-2 en heel wat tevreden Aalstenaars in de tribune. 

Patryk zorgde met stevig opslagwerk dat ook onze start in set 3 goed was en bij de thuisploeg waren er nu toch al die met minder overtuiging bezig waren. Net als in set 2 was er een betwistbare fase waarin de lijnrechter het voordeel aan Gent gaf en bij haar volgende juiste beslissingen kreeg ze van Johan tot 2 keer toe een sarcastische duim in haar richting, onze coach is een brave man maar ik hou hem toch maar liever te vriend. Was het in de eerste set nog spannend het was in de hele wedstrijd toch op geen enkel moment zo dat er twijfel bij ons was, onze jongens werkten een degelijke partij af en de 0-3 stond dan ook al na 1u20min op het bord. 

Aanstaande woensdag spelen we de tweede wedstrijd in deze kwalificatieronde en bij winst is ons plaatsje in de “Final4” een feit en na een seizoen waarin we tot voor vandaag 35 officiële wedstrijden speelden waarvan er 28 gewonnen werden is dat waar we thuishoren. Na winst in de League Trophy en de weliswaar verloren bekerfinale is de honger bij spelers en staff nog groot genoeg om het Knack Roeselare en Greenyard Maaseik nog heel moeilijk te maken in de race naar de titel en dat gaat samen met de onvoorwaardelijke steun van alle supporters. Eerste afspraak is dus nu woensdag 6 maart om 20u30 in Schotte tegen Caruur Gent, tickets zoals steeds op https://tickets.lindemansaalst.be/ 

MC