• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

Caruur GENT

25:15 / 25:20 / 25:12 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

15

25

Set 2

20

25

Set 3

12

Ticket voor Final 4 is binnen

Opstelling: Patryk Strzezek, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Laszlo De Paepe, Gertjan Claes, Robbe Vandeweyer 

Dag 1 na carnaval in Aalst en dat was eraan te zien, eerder bescheiden opkomst en van diegene die wel aanwezig waren zagen we er toch vele waar het schuim nog in de ogen stond, dit is helemaal normaal in een stad zoals Aalst. De hoofden van onze jongens die zagen er van bij de warming-up wel fris uit, ontspannen en speels werkten ze naar deze match toe, een match die zich aankondigde als niet eenvoudig want de voorbije 2 weken hadden we dit Caruur Gent 2 keer flink van zich zien afbijten ondanks vlotte 1-3 en 0-3 winst. In een hele korte babbel voor de match liet assistant-coach Dries horen dat het vertrouwen er zeker was en iets anders dan een overwinning verwachtte hij niet en eigenlijk verwachtte niemand iets anders maar toch moet de match eerst gespeeld worden. 

Johan koos opnieuw voor Patryk op de opposite en dit is niet meer dan normaal want onze langste Pool was de voorbije wedstrijden sterk bezig met vooral veel stabiliteit in zijn prestaties en de knie van zijn maatje Fredric zal hier zeker dankbaar voor zijn. Onze start was goed en al redelijk vlug lieten onze mannen zien dat ze er zin in hadden en met veel variatie in het spel bouwden we een kloof die halfweg de set opliep tot 10 punten verschil, Martijn heerste in het midden en onze Polen die lieten zien dat ze stuk voor stuk toch wel klasbakken zijn. Bij 10-6 en 13-6 probeerde Gent coach Jan Van Huffel met zijn 2 time-outs het tij te keren maar onze machine draaide en ze zou vanavond niet stilvallen wat ze aan de overkant ook probeerden. Via Gentse blokhanden was het Janusz die de 25-15 op het bord timmerde en Johan die zag dat het goed was en liep er heel ontspannen bij. 

Set 2 kregen we hetzelfde spelbeeld en onze jongens maakten de kloof nu nog sneller dan in vorige set. Ons volleybal was van hele goeie kwaliteit en Caruur Gent dat was maar een flauw afkooksel van de ploeg die we vorige zaterdag aan het werk zagen. Martijn die was al aan een dijk van een match bezig en nu had ook Tim zijn hamer gevonden en scoorde ettelijke punten door het midden. Bij 16-13 nam Johan zijn eerste time-out van de avond maar dit was meer om de rust terug te brengen na enkele bezoekende punten, vervangingen deed hij de eerste 2 sets niet maar in de huppelhoek was het vrolijkheid troef doordat onze invallers zagen hoe hun maats op het terrein overtuigend naar de 2-0 walsten, deze keer was het Patryk die het orgelpunt en de 25-20 op het scorebord zette. 

De 3é set hield Caruur gelijke tred tot 9-9 maar dan zette Patryk zijn turbo aan en de kloof was gemaakt. Voor de bezoekers was dit de definitieve doodsteek, ze maakten nog amper 3 puntjes en zo stond het na 68 minuten 3-0. Met dubbel zoveel opslagmissers dan wij was het een moeilijke avond voor Gent en hun totaalrapport was ondermaats, dit doet niets af van onze verdienste want iedereen haalde vanavond een ruime voldoende, Patryk opnieuw overtuigend in zijn aanvallen, Tim en Martijn supersterk in het midden en in receptie haalden Dennis en Adrian vanavond grote onderscheiding, doe daar het enthousiasme van Janusz en het knap passenwerk van Jan bij als bindmiddel en je ziet een heel sterk geheel. 

De titelstrijd die kan nu echt beginnen want behalve de reeds gekende ploegen Greenyard Maaseik en Knack Roeselare wist vanavond samen met ons ook Par-Ky Menen zijn ticket voor de Final 4 te bemachtigen. Dit zijn de verwachte 4 ploegen en als onze jongens hun niveau van vanavond kunnen aanhouden kan het niet anders dan dat we nog een hele mooie strijd om de titel krijgen waarin het nog alle kanten uit kan. Wij de supporters moeten hierin ons steentje bijdragen er ervoor zorgen dat Schotte zeker 3 thuismatchen volloopt en onze kelen schor roepen om onze mannen naar de Play-off final (best of 5) te begeleiden. Ook voor onze uitwedstrijden rekenen we op jullie massale aanwezigheid en dit bij voorkeur met oranje t-shirt en Lindemans-hoed. 

Onze kalender voor de Final 4 is: 

Zaterdag 16-03 om 20u30 in Schotte:                    Lindemans Aalst-Knack Roeselare 

Zaterdag 23-03 om 20u30 in Vauban:                    Par-Ky Menen – Lindemans Aalst  

Zaterdag 30-03 om 20u30 in Steengoed Arena:   Greenyard Maaseik – Lindemans Aalst 

Zaterdag 06-04 om 20u30 in Schotte:                    Lindemans Aalst – Greenyard Maaseik 

Zaterdag 13-04 om 20u30 in Schotte:                    Lindemans Aalst – Par-ky Menen 

Vrijdag 19-04 om 20u30 in Schiervelde:                Knack Roeselare – Lindemans Aalst      

Voor de 3 thuismatchen kan je tickets bestellen op https://tickets.lindemansaalst.be/ 

MC