• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

knack ROESELARE

18:25 / 25:18 / 29:27 / 25:22 / 0:0

SCORE

18

Set 1

25

25

Set 2

18

29

Set 3

27

25

Set 4

22

Lindemans Aalst sterk van start in Final 4

Opstelling: Patryk Strzezek, Laszlo De Paepe, Gertjan Claes, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Seppe Van Hoyweghen, Fredric Gustavsson, Janusz Górski, Robbe Vandeweyer 

Bij de warming-up konden we al snel zien dat het niet goed zat met onze Nederlandse middenman Tim, zijn rechterknie werkte tegen en een controle in de kleedkamer door ploegarts Renaat bracht niet meteen de gehoopte verbetering, hij bleef trekkebenen en van deftig opwarmen was geen sprake. De oproep om de oranje en blauwe t-shirts van de voorbije bekerfinale te dragen werd door beide supportersgroepen massaal opgevolgd en zo zag een gevuld sportcomplex Schotte er van bij de start al heel sfeerrijk uit. Speaker Sven deed een warme oproep om onze jongens de hele wedstrijd uit volle borst te blijven steunen en zoiets moet men aan een Aalstenaar maar 1 keer vragen, als hij mag lawaai maken dan leeft die. De vele meegereisde supporters in de bezoekers tribune deden eveneens hun duit in het zakje en op die manier was de spanning die de voorbije 2 weken een beetje ontstaan was tussen beide kampen meteen van de vloer geveegd en kon het sportieve overwinnen. 

Net voor de aankondiging van onze startopstelling bracht Sven de boodschap dat onze hoofd en naamsponsor de brouwerij Lindemans het contract met de club nog enkele jaren zal verlengen en ook het budget nog gaat optrekken, wij de supporters zijn Dirk en Geert Lindemans hier bijzonder dankbaar voor want dit geeft ons een toekomst met nog meer en nog beter topvolleybal in Aalst, wij als supporters hebben de taak om onze club te blijven steunen en ons toeschouwersaantal de komende jaren nog te laten stijgen, enkel door samen te werken kunnen onze topteams in België overleven. 

En dan “Er was eens....., er waren eens 2 brouwers laten we ze voor het gemak Johan en Dries noemen en alhoewel ze zich al enkele jaren bezig houden met het heerlijke Lindemans kriekenbier kregen ze op een zaterdagavond het idee om eens Roeselaarse Rodenbach te brouwen. In hun brouwerij die de naam Schotte draagt, dit is een pand waar vroeger een leerlooierij gevestigd was, rijpte het idee hoe men hier aan zou beginnen, Rodenbach is een bier dat ontstaat door een gemengde gisting en door de rijping in grote eikenhouten vaten, deze vaten hebben een nummer en onze brouwers zouden hun proces starten met de vaten 1, 4, 11, 13, 16, 18 en 3. Na een kwart van het productieproces deden onze dappere brouwers een eerste smaaktest en die viel ronduit tegen, het bittere brouwsel trok op niet veel en men schakelde ook de vaten 5, 6, 10 en 12 in, als dan ook nog de nodige Poolse en Zweedse kruiden toegevoegd waren kon de Belgische mout pas echt zijn werk doen. Halfweg het proces was hun brouwsel opnieuw in balans en onze olijke brouwers werkten naarstig verder om hun product tot een succes te maken, in het derde kwart steeg de spanning ten top, nu was het erop of eronder en vooral de vaten 5, 11 en 16 leverden al aardige resultaten op. In de finale fase van het proces kwam uit alle vaten nu het beste naar boven en fier als een gieter konden onze brouwers een eindproduct proeven dat zalig smaakte de menging van het jonge bier met ouder bier zorgde voor een Grand Cru die zijn gelijke niet kent in de wereld van Rodenbach. 

Als beste vat koos een niet zo toevallige bezoeker met de initialen SV voor vat nr 11 en dat was terecht, dit al iets ouder bier bewijst keer op keer zijn degelijkheid, proficiat vat nr 11. 

Onze Final 4 is dus fantastisch gestart, de 3 punten in Aalst houden tegen Knack Roeselare dit was onverhoopt maar o zo verdient, na een twijfelende start speelden we vanaf set 2 steeds beter en beter met een overgave bij iedereen die het beste doet verhopen voor de komende wedstrijden. Ik wil graag nog vermelden dat na de wedstrijd de verbroedering tussen de Aalsterse en Roeselaarse supporters heel hartelijk was en van West-vlaamse kant was men unaniem dat de beste ploeg vanavond terecht gewonnen had. We zijn na deze mooie overwinning natuurlijk nog nergens, er komen nog 5 finales aan en voor al deze wedstrijden rekenen we massaal op al onze supporters en laat ons het steeds in onze oranje t-shirts doen, voor de thuiswedstrijden tegen Greenyard Maaseik op 6 april en Par-Ky Menen op 13 april kan men tickets bestellen op https://tickets.lindemansaalst.be/ , voor de uitwedstrijden naar Menen op 23 maart, Maaseik 30 maart en Roeselare 19 april kan men mee met de supportersbus, reserveren via mailtje naar secretariaat@lindemansaalst.be  

MC