• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

1:3

Greenyard MAASEIK

16:25 / 25:23 / 19:25 / 20:25 / 0:0

SCORE

16

Set 1

25

25

Set 2

23

19

Set 3

25

20

Set 4

25

Wisselvallig Lindemans Aalst nu ook thuis onderuit tegen Maaseik

Lindemans AALST – Greenyard MAASEIK  1-3
Setstanden: 16-25 / 25-23 / 19-25 / 20-25


Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Gòrski, Janek Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey
Kwamen in: Laszlo De Paepe, Gertjan Claes, Patryk Strzezek, Seppe Van Hoyweghen, Robbe Vandeweyer


Na de 1 op 6 in de voorbije twee uitwedstrijden in Menen en Maaseik was de opdracht simpel, de 3 punten moesten vanavond in Schotte blijven als we onze plaats voor de playoff finale nog in eigen hand wilden houden. Simpel maar niet gemakkelijk dus want Maaseik bewees vorige week dat ze op kruissnelheid gekomen zijn en dat is nodig in deze fase van de competitie. Wegens omstandigheden waren de tribunes dit keer anders opgesteld maar dat hoefde zeker geen nadeel te zijn, onze mannen werden nu van 3 kanten aangevuurd door de talrijk opgekomen supporters. Speaker Sven gaf al van voor de match flink van jetje om iedereen op temperatuur te krijgen en ook onze mascotte en de danseresjes deden meer dan hun best. Het persbericht dat Patryk andere oorden wil opzoeken maar dat de vervanging er al is in de persoon van Jeroen Oprins was op de tribune onderwerp van gesprek, het binnenhalen van Jeroen Oprins en Tim Verstraete die Dennis komt vervangen is wel een duidelijk bewijs dat ons management ook al bezig is met ook volgend seizoen en dit zijn toch inkomende transfers die enige ambitie verraden. Maar eerst dit seizoen afwerken en hierin is alles nog mogelijk.

Set 1 begonnen we sterk met twee keer aanvallend Janusz en tussendoor een ace van Fredric, deze driepuntenkloof konden we vasthouden tot bij 7-4 en toen kwam de Est Timo Tammemaa aan de opslag, deze lange middenman heeft normaal een service waar veel kracht van uitgaat en dat gepaard met de gebruikelijke missers tussen, nu produceerde hij maar liefst 10 opslagen op rij waar wij totaal geen vat op kregen, Johan haalde alles uit zijn trukkendoos om dit geweld te stoppen – vervangingen en zijn 2 time-outs – maar niets kon lange Timo stoppen, na een misser van Maan diepten diezelfde Maan, Grozdanov en Cox de kloof nog wat dieper uit tot 8-17. Dit was een opdoffer van jewelste en als er van onze kant dan ook nog eens 4 opslagmissers aan toegevoegd worden dan is de 16-25 keihard maar realiteit. Schotte was op dit moment heel stil.

Set 2 begon gelijkopgaand en onze jongens leken goed hersteld van wat hun de eerste set overkwam er was meer opslagdruk van onze kant en tot 10-10 hielden beide ploegen mekaar in evenwicht, toen zorgden missers bij de Limburgers en een bij ons goed spelende Martijn voor een kloof van 4 punten. Maaseik gaf niet op en bij 22-22 was alles te herdoen maar Patryk zorgde met 3 aanvallende punten dat deze set met 25-23 naar onze kant overhelde en de 1-1 zorgde wel voor opnieuw meer leven in Schotte.

In set 3 leek het of we het betere van de 2é set konden doortrekken, Janusz stond nu sterk te spelen maar hoe snel we ook een kloof maken zo snel dichte Maaseik die ook weer. Bij ons liet opposite Patryk het nu een beetje afweten en aan de overkant staat met Jolan Cox een opposite die bijna perfect acteerde, alles wat zijn richting uitkomt maakt die feilloos af en of er nu 2 of 3 voor hem staan te blokken hij kan toch steeds nog een gaatje vinden en dat is toch wel een degelijk verschil met bij ons zowel Fredric als Patryk die het moeilijk hebben tegen teams met een goed blok. Langs beide kanten wordt nu wel voor elke bal gestreden maar opslagmissers van achtereenvolgens Robbe, Seppe en Gertjan zijn er toch teveel aan en Greenyard Maaseik heeft zijn uitpuntje beet, 1-2 en opnieuw werk voor Johan en Dries om het moreel op te krikken.

Begin van set 4 is het bij Maaseik vooral Baetens die de punten maakt en enkele opslagmissers bij ons zorgen voor een 3-8 stand, Seppe komt in voor een vandaag toch wel wisselvallige Janek en met enkele blokpunten van Martijn en Adrian vechten we toch terug naar 10-10. Met dan Cox en Maan elk twee keer aan het kanon is het weer Maaseik dat de voorsprong neemt, Janusz zorgt met 2 aces nog even voor hoop bij ons maar naar het einde van de set is opnieuw Seppe Baetens bepalend.
Met 20-25 gaat deze set en de 3 punten mee naar Limburg.

Net als vorige week moeten we vaststellen dat Greenyard Maaseik op dit moment de betere is en een groot voordeel is hun standvastigheid, deze ploeg kan sterk spelen en dit aanhouden, groot contrast met ons waar we toch heel veel wisselvalligheid vaststellen en laat dit nu net het euvel zijn waar we toch al een heel seizoen problemen mee hebben, wij wisselen periodes van zeer mooi en goed volleybal af met periodes waarin alles fout gaat zonder een duidelijk reden daarvoor.

#StarOfTheGame ging naar Seppe Baetens en het waren niet alleen de Maaseik supporters die dit wisten te waarderen.

Was de situatie voor deze match simpel: de 3 punten thuishouden; dan is die nu nog steeds even simpel, wij moeten nu eerst de 3 punten halen thuis tegen Menen en hopen dat Roeselare niets meebrengt uit Maaseik, dan kunnen we beide met 7ptn aan de laatste wedstrijd op 19 april in Schiervelde beginnen.
Pakt Roeselare volgende week wel punten dan wordt het nog moeilijker maar niet onmogelijk. Rekenkundig is zelfs Menen nog niet uitgeteld dus het beloofd volgende week zaterdag om 20u30 opnieuw vuurwerk in Schotte en daarom supporters sta onze jongens bij op dit belangrijke moment en bestel uw tickets op https://tickets.lindemansaalst.be/ MC