• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

Decospan MENEN

25:23 / 25:20 / 26:28 / 25:23 / 0:0

SCORE

25

Set 1

23

25

Set 2

20

26

Set 3

28

25

Set 4

23

Schotte ziet Lindemans Aalst opnieuw winnen

Lindemans Aalst  - Par-Ky Menen  3-1 

Setstanden: 25-23 / 25-20 / 26-28 / 25-23 

Opstelling: Jan Firlej, Fredric Gustavsson, Laszlo De Paepe, Martijn Colson, Janusz Górski, Adrian Staszewski en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Patryk Strzezek, Seppe Van Hoyweghen, Robbe Vandeweyer, Gertjan Claes, Tim Smit 

Deze vijfde wedstrijd in de playoffs was meteen onze laatste kans om toch nog door te stoten naar de finales maar in eigen hand hadden we dat niet meer na onze 3 nederlagen op rij, wij moesten vanavond zowiezo de 3 punten hier houden en pas daarna bekijken wat nog mogelijk was. Lindemans Aalst zette een actie op om Schotte zo vol mogelijk te krijgen -elke abonnee kon 2 vrijkaarten verkrijgen – en het moet gezegd ondanks de paasvakantie had deze actie zijn effect niet gemist, een goed gevuld Schotte voor deze “alles of niets” match. Waren we het voorbije seizoen gespaard gebleven van zware blessures de laatste weken waren er toch meerdere spelers die met kleine kwaaltjes niet op de top van hun kunnen gepresteerd hadden en dat hebben we de laatste weken dan ook cash betaald en laat dit nu net de weken zijn dat alles perfect moet kloppen.  

Voor aanvang van deze wedstrijd kregen we een aangrijpende minuut stilte voor Isabelle Yeli-Monkenya, zij overleed eerder deze week na een lange slepende ziekte op 48 jarige leeftijd. Isabelle heeft jaren deel uitgemaakt van het vroegere VBC Zellik, TJV Zellik, volley Asse-Lennik en nu Lindemans Aalst. Zowel als speelster in de jeugdreeksen en later bij De Kameraden. Als trainster en medewerkster van de club. Deze wedstrijd dragen we op aan Isabelle. 

Johan startte de wedstrijd met 1 verrassing, Laszlo mocht starten in de plaats van Tim en voor de rest de verwachtte namen voor wat wel eens onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen kon worden. Het begin was degelijk maar niet dat we super volleybal zagen daarom werden er iets te veel fouten gemaakt langs bezoekende kant, met 5 opslagmissers halfweg deze set waren de Westvlamingen iets te vriendelijk voor ons. Wie bij ons wel hun start niet misten waren onze beide middenmannen, deze zaten meteen goed in de match en Jan speelde daar steeds keurig op in al waren het diezelfde middenmannen die in money-time en bij een 24-20 stand Par-Ky bijna lieten terugkomen, eerst miste Laszlo zijn opslag en daarna mepte Martijn de bal aanvallend buiten. Bij 24-23 brak Johan de bezoekende remonte met een time-out en het was Martijn die de set heel fraai kon uitmaken. 

Fredric die werd afgeblokt door Demirovic en missers van Adrian en opnieuw Fredric zorgden voor een 0-3 start in set 2, Johan twijfelde niet en riep Patryk op het terrein ipv Fredric, een wissel die geslaagd leek want met 3 aanvallende punten en een goed blok zorgde Patryk mee voor een 12-8 stand maar ook een wissel die snel ongedaan moest gemaakt worden want Patryk moest met een knieblessure opnieuw naar de kant. Onze voorsprong zouden we niet meer afgeven en het was een vandaag prima spelende Martijn die met 3 punten op rij de kloof nog uitdiepte tot 21-15. Als dan ook Fredric zijn snelle arm teruggevonden had was het opnieuw Martijn die door het midden kon uitmaken, 25-20 en de 2-0 stond op het scorebord. 

De start van set 3 was onze minste periode van de match, alles verliep een beetje moeizaam en ook lusteloos, bij een 7-10 stand nam Johan zijn eerste time out om het vuur er opnieuw in te brengen en dat werkte wel, dit was ook het moment dat bezoekende kapitein Sinnesael zijn gebruikelijke zaag spande, goeie speler hoor die Jelle maar... . Het verschil tussen beide ploegen was nu klein en we zagen een rally die waarschijnlijk een van de langste van het seizoen was, Adrian kon deze mooi afmaken. Naar het einde van de set was het bij ons vooral Dennis die alles pakte wat in zijn buurt kwam, bij 26-27 haalde hij de bal zelf vanachter de boarding terug naar de overkant van het net maar tevergeefs want Vandecaveye kon toch nog uitmaken en zo kregen we een 2-1 stand. 

Begin van set 4 was goed van onze kant en het was Janusz die met een kill-blok op Demirovic de 6-3 op het bord zette. Bij een 10-10 tussenstand zagen we vandaag voor het eerst Tim zijn opwachting maken, hij verving Laszlo die kon terugblikken op een zeer verdienstelijke wedstrijd en er samen met Martijn voor zorgde dat we een sterk midden hadden vandaag al zou het geheim hierachter ook “bokes met witte choco” kunnen zijn maar niet doorvertellen hoor. Het bleef spannend tot het eind en de ingekomen Seppe zorgde met een ace voor de 23-22 en het was de eveneens ingekomen Gertjan die met een ace een einde maakte aan de laatste match tegen Par-ky Menen van dit seizoen. 

“StarOfTheGame ging naar Jan en na zijn voorbije iets mindere matchen was onze setter vandaag net als de rest van de ploeg opnieuw op niveau, proficiat Jan. 

Was onze kans op de finales voor deze wedstrijd al niet groot dan is ze dat nu na deze driepunter nog een heel stuk kleiner geworden want Knack Roeselare ging op bezoek bij Greenyard Maaseik ook de 3 punten halen en daarmee is Knack zeker van de finale, enkel als Maaseik volgende vrijdag in Menen met 3-0 verliest en wij winnen in Schiervelde met 0-3 van Knack Roeselare dan is dat 2é ticket van ons maar ik geef toe dat dit al veel “als” is en toch moet men in sport nooit opgeven en daarom gaan we volgende week onze mannen opnieuw massaal steunen en kunnen we ons niet plaatsen een bezoek aan Schiervelde is altijd de moeite waard. 

MC