• PASSION MEETS SPIRIT

knack ROESELARE

3:1

Lindemans AALST

25:22 / 17:25 / 25:19 / 25:16 / 0:0

SCORE

25

Set 1

22

17

Set 2

25

25

Set 3

19

25

Set 4

16

Gehavend Lindemans Aalst verliest slotmatch in Roeselare

Opstelling: Laszlo De Paepe, Fredric Gustavsson, Robbe Vandeweyer, Gertjan Claes, Jan Firlej, Adrian Staszewski en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Janusz Górski, Patryk Strzezek, Seppe Van Hoyweghen 

De afgelopen week was er wat verwarring over het feit of wij nu wel of niet nog een kansje hadden om de finales van deze play-offs te halen maar er kwam duidelijkheid en die was dat het 2é finale ticket voor Greenyard Maaseik was, wij konden de Limburgers nooit meer voorbijsteken en dus was deze match voor ons zonder veel belang al zouden wij onze rol spelen zoals het hoort. Rol spelen zoals het hoort maar dan wel met een gehavende ploeg, Tim zat met koorts op de bank, Patryk had nog steeds last van de knie (en ook een beetje Poolinitis blijkbaar) en Martijn liep er met een ontwrichte ringvinger al helemaal niet beschikbaar bij, dus het was puzzelen voor onze coach en laat dat nu juist iets zijn wat hij ook goed kan. Laszlo startte samen met Robbe in het midden en ook Gertjan stond in de basis, deze onuitgegeven ploeg moest Knack dus van die eerste plaats stoten. 

Knack Roeselare begon sterk aan de partij met behoorlijk veel opslagdruk en het was vooral  Gertjan die hier de geviseerde man was, tegen zijn gewoonte in miste een van onze meest betrouwbare schakels meerder recepties en dat tot grote frustratie van vooral Gertjan zelf. Bij 6-1 probeerde Johan met een time-out wat rust in de tent te brengen maar Knack die stoomden lustig verder, van 10-3 ging het naar 17-10 en toen kwam de juiste mentaliteit bij onze jongens naar boven want bij 19-18 hadden we de kloof gedicht tot op 1 puntje. Het bleef nu spannend tot 23-22 maar de thuisploeg haalde finaal toch die eerste set binnen met 25-22. 

Set 2 en hoe slap we in de eerste gestart waren zo sterk begonnen we nu, wij maakten nu al snel de kloof en via 1-6 walsten we nu door naar 4-11 en toen moest Steven Vanmedegael zijn 2é time-out al opsouperen. Wij bleven nu heel veel opslagdruk produceren en daar hadden ze het bij Roeselare meer dan moeilijk mee, bij momenten waren de Westvlamingen een serieus potje aan het krasselen maar dat deed niets af aan onze goeie tweede set en zo stond het na een uur verdiend 1-1, onze noodploeg had op dit moment Knack nerveus gekregen en dat was mooi. 

De 3é set begon Knack met veel power en tot 6-5 bleef de score in evenwicht maar toen begon de thuisploeg hun voorsprong langzaam uit te bouwen. Hoezeer Robbe ook zijn best deed maar dat hij geen middenman is moesten we nu maar ondergaan, met Arno Van De Velde en Pieter Coolman stonden aan de andere kant van het net natuurlijk 2 kanjers tegenover hem en vooral Arno is een wat rare speler, nooit overenthousiast acteren, hij zal zijn ploegmaats niet snel op sleeptouw nemen maar wel een prima middenman en dat primeert natuurlijke de sportieve kwaliteit. Bij 11-7 kwam Janusz in maar onze kwieke Pool botste twee keer na mekaar op identieke wijze op het Roeselare-blok. Van beide kanten werd er nu duchtig doorgeklopt maar Knack bleek toch sterker op dit moment en pakte set 3 met 25-19. 

Het eerste deel van set 4 bleef het stevige volleybal van beide kanten komen met enkele mooie rally’s en halfweg stond het 11-13 en toen kwam Brett Walsh aan de opslag, de Canadees maakte een reeks van maar liefst 10 punten en niet enkel omdat zijn opslagen super waren maar vooral omdat wij het nu toch wel veel te gemakkelijk aan het weggeven waren. De veer was gebroken bij ons en de decibels gingen in Schiervelde de hoogte in, de thuisploeg maakte ons nu feilloos af met 25-16. 

#StarOfTheGame ging naar Pieter Coolman en daar valt weinig tegen in te brengen. 

Voor ons zit het seizoen 2018-2019 er nu helemaal op en het is mooi geweest, op het einde van de play-offs kregen we het door meerdere kleine kwaaltjes wat moeilijker en we lieten ook een en ander liggen maar we zijn fier op onze mannen. Jan, Patryk en Dennis zijn al zekere vertrekkers, hopelijk blijft het bij deze namen en met Jeroen Oprins en Tim Verstraete is er ook al nieuw jong bloed in aantocht maar dat is voor volgend seizoen. Wij wensen spelers en staff nu enkele rustige weken toe en zien al onze supporters graag terug bij de start van het seizoen 2019-2020. 

MC