• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

BDO HAASRODE LEUVEN

25:21 / 25:21 / 25:22 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

21

25

Set 2

21

25

Set 3

22

Kapitein Adrian stuurt zijn schip naar 3-0 zege

Opstelling: Samuli Kaislasalo, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Gertjan Claes, Markkus Keel, Jeroen Oprins, Jakub Rybicki

Het was lang wachten maar vanavond startte eindelijk onze vaderlandse volleybalcompetitie op het hoogste niveau opnieuw, de Euromillions Volley League of kortweg EMVL wordt dit seizoen uitgevochten met amper 8 teams, Guibertin degradeerde en Amigos Zoersel gaf er op dit niveau de brui aan, als de kampioenen van 1B dan ook al enkele seizoenen niet wensen te promoveren blijven er uiteindelijk maar 8 teams over in de EMVL. De reguliere competitie loopt tot begin februari, waarna het verder gaat met een qualification round (1 tegen 8, 2 tegen 7, etc.), gevolgd door een Challenge (laatste vier) en een Champions (eerste vier) Final 4 en ten slotte door de ­finale volgens een best of 5. Er is geen daler. Onze eigen voorbereiding werd de voorbije maanden verstoord door het CEV-Eurovolley 2019 en enkele kleine blessures en ziekte van spelers, voor Johan en Dries was het dan ook niet makkelijk werken de vraag was hoe snel ze van deze talentrijke bende een mooi en sterk geheel konden maken. Dat we ervaren klasse en jong talent binnenhaalden afgelopen zomer zagen we al in de oefenwedstrijden maar de mayonaise moet ook pakken zou Jeroen Meus zeggen.

Voor een goed gevuld Schotte kwam het eerste puntje van het nieuwe seizoen op naam van onze Finse hoofdaanvaller Samuli en als rookie Seppe daar een kilblok achteraan gooit zijn we goed van start gegaan. Tim S. zet met een mooie 1é-tempo de 6-5 op het bord en als aan de overkant ouwe bekende Seppe Baetens de bal buiten slaat hebben we met 8-5 voor het eerst een 3-punten kloofje. Onze Red Dragon Simon komt dan toevallig tot 3 maal toe met de 2é bal in zijn grote handen te staan maar hij laat zien dat zijn passenwerk ook prima is. Onze opslagdruk die is in de eerste set zeer goed en Haasrode Leuven heeft het hier moeilijk mee, de kloof wordt even groter 15-9 maar afgeven doen de bezoekers zeker niet, bij 16-12 zorgt Johan met een time-out voor rust in de tent. Bij 23-19 een dubbele wissel aan onze kant, Markkus en Jeroen voor Seppe en Samuli en na een dubbele video challenge is het Pardon die zijn opslag in het net keilt en met 25-21 is de eerste set binnen.

Set 2 beginnen we vrij rommelig en via 0-3 en 1-4 gaan we naar 2-5, de focus die komt dan wel snel terug en we gaan op en over de Leuvenaars als Tim S. een 1é tempo mooi binnen legt en Adrian tweemaal beheerst afmaakt 8-5 en time-out van Kris Eyckmans. Nu is het terug het moment om ons beste rommelig spel boven te halen en een zuchtende Johan is niet echt blij met wat hij ziet. Maar als de nood het hoogst is is de redding nabij en de redding komt er in de persoon van kapitein Adrian, hij sleurt onze ploeg er in money-time door met goeie aanvallen en enkele aces, hij neemt zijn hele team op sleeptouw en nu is het Hofmans die met een opslag in het net deze set beëindigt zoals de eerste 25-21 en 2-0.

Onze start in set 3 is wel in orde maar Haasrode Leuven laat ook nu zien dat ze een hele taaie brok zijn, Gert Van Walle en Laszlo De Paepe brengen de bezoekers 5-6 voor. Het is opnieuw Adrian die met een Ace en een geweldige pipe-aanval de weg toont, wat een kanjer is onze stoere Pool toch. Ook onze 2é Pool op het veld Janusz doet nu zijn duit in het zakje met een ace en 3 goede aanvallen tovert hij de 14-10 kloof op het bord. Dit gaan we nu niet meer afgeven, ons niveau dat is goed en stabiel in set 3 en meer dan wat spartelen zit er voor de bezoekers niet meer in, het is Simon die met een fraaie 1é tempo de 3-0 op het bord zet. Deze eerste en moeilijke klip is omzeilt, Haasrode Leuven liet hier vanavond zien dat er geen kleintjes meer zijn in de EMVL, elke wedstrijd zal de focus aanwezig moeten zijn.

StarOfTheGame ging naar Seppe en onze jonge setter mag inderdaad terugblikken op een sterke partij waarin hij alles goed onder controle had, proficiat Seppe!

De volgende partij die eraan komt is aanstaande zaterdag 19 oktober om 20u30 in Schiervelde en tegenstander Knack Roeselare liet in de supercup al zien dat ze er klaar voor zijn, we rekenen dan ook op een hele schare supporters daar hoog in dat hoekje om onze mannen naar puntenwinst en wie weet wel meer te schreeuwen. Op woensdag 23 oktober trekken voor de achtste finale BvB naar ligaB ploeg Feniks Haacht en ook daar zijn jullie met zijn allen zeer welkom. Onze eerstvolgende thuiswedstrijd in Schotte is op zaterdag 26 oktober om 20u30 en dan is Caruur Gent onze gast, voor deze wedstrijd kan je tickets bestellen op http://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

MC