• PASSION MEETS SPIRIT

SCORE

25

Set 1

16

25

Set 2

20

25

Set 3

22

Eenvoudige 3-0 winst in toch wat zoutloze derby

Lindemans Aalst  - Caruur Gent  3-0

Setstanden 25-16 / 25-20 / 25-22

Opstelling: Simuli Kaislasalo, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Markkus Keel, Jeroen Oprins, Gertjan Claes

Na de midweekse bekerwedstrijd waar we ons vrij makkelijk konden plaatsen voor de kwartfinale BvB waren we vanavond al aan de derde wedstrijd in de EMVL toe, tegenstander was Caruur Gent en onze Oost-Vlaamse buren lieten hier enkele weken geleden tijdens ons tornooi een heel sterke indruk na. Het viel toen op dat de Gentse coach Jan Van Huffel er al heel veel samenhang ingeslepen had, oude en nieuwe spelers wisten mekaar toen al prima te vinden. Bij ons verliep het tot nu toe toch iets stroever, thuis tegen Haasrode Leuven was het 2 sets goed, in Roeselare was het dan weer 2 sets heel zwak en afgelopen woensdag was Feniks Haacht niet echt een waardemeter hoe verdienstelijk ze ook waren. Vanavond zou het dus wel eens een hele moeilijke partij kunnen worden en de opdracht was om de 3 punten in Schotte te houden en liefst met aantrekkelijk volleybal want daarvoor komen de supporters tenslotte uit hun luie zetel. En die supporters die waren misschien iets minder talrijk dan de eerste thuismatch aanwezig maar wie er wel was waren onze cheerleaders van TLD De Parel en ook mascotte Oscar sprong en danste opnieuw vrolijk langs de tribunes.

Het waren de gebruikelijke namen die door Johan als startopstelling de strijd ingestuurd werden en het ging er gezapig aan toe, via 4-2 en 5-3 kregen we voor het eerst wat opwinding bij een hele subtiele bal van Simon voor 7-4. Als eerst een heel alerte Tim S. tweemaal mooi afwerkt en Adrian zijn service precies meet staan we op 14-10. Na de time-out is het bij ons vooral Janusz die zijn duivels ontbindt, keihard door het Gentse blok, dan met veel overtuiging via blokhanden en aansluitend met een ferme pipe en zo staat de 22-15 op het bord. Simon weet dan een 1é tempo binnen de 3-meterlijn te keilen en een foute rotatie aan de overkant bezorgen ons met 24-16 heel wat setballen maar de eerste is meteen raak.

In set 2 zit er meer evenwicht in de partij, Johan wint een Video Check voor 2-2 en bij Caruur is het vooral de Moldaviër Serghei Predius die op dit moment de puntjes maakt. De wedstrijd die kabbelt rustig verder met vooral slordig volleybal aan beide kanten, het is Tim S. die met een killblok voor een 3-puntenkloofje zorgt. Als Johan opnieuw zijn gevraagde Video Check wint en Michiel Ahyi tot zijn eigen verbazing een simpele bal op de netband slaat staan we op 18-12 en probeert Jan Van Huffel met zijn 2é time-out het niveau van zijn tot dan toe bleke ploeg op te krikken. We lopen verder uit naar 24-17 en dan vinden onze mannen het nodig om enkele puntjes cadeau te doen aan Caruur, Johan brengt rust in de ploeg en het is Jeroen die de set kan uit meppen en met 25-20 de 2-0 op het bord weet te zetten.

Ook set 3 starten we met onze startopstelling en Gent start nu vrij goed en zet ons meteen op achterstand 1-3. Een knappe 1é tempo van Simon en een stevig blok van Seppe/Simon brengen ons weer gelijk 4-4. We vermelden graag nog een harde pipe van Adrian en een hele mooie 1é tempo van Tim S., knap hoe hij in de lucht wegdraaid van het blok. Op dit moment is er toch iets te weinig beleving in ons spel en als we 14-16 achter komen  kan Johan het niet meer zien en roept bij een time-out alle 12 zijn apostelen op het matje, dat daar enkele krachttermen gebruikt zijn was duidelijk aan de lichaamstaal van onze coach en terecht want tot nu toe zijn we als toeschouwer niet echt verwend. Markkus komt bij 14-18 in voor Seppe en als ze bij Caruur dan met hun opslagen gaan morsen kunnen we terug in de set komen, het is zelfs op en over want we komen op 21-20 na een leep Fins balletje van Samuli. Een ace van Adrian en opnieuw zo’n leep balletje van Samuli bezorgen ons 3 setballen. Bij de eerste stelt Ahyi het vonnis nog uit maar bij de tweede slaat hij uit en zijn de 3-0 cijfers een feit. Wat zich aankondigde als een moeilijke opdracht viel al bij al nog mee, Caruur Gent kon op geen enkel moment hun goede spel van enkele weken terug vinden en hoewel het bij ons ook veel beter kan houden we de 3 puntjes thuis en dat is op dit moment toch ook niet onbelangrijk.

StarOfTheGame ging deze keer naar Janusz en dit was meer dan terecht, in een bleek geheel was onze Pool een van de weinige kleurtjes vanavond, Gratulacje Janusz.

Volgende woensdag 30 oktober om 20u30 trekken we voor de heenwedstrijd van de kwartfinale BvB naar Hellvoc Hemiksem-Schelle en daar een goed resultaat neerzetten voor de terugwedstrijd een week later in Schotte is de boodschap. Volgende zaterdag 2 november om 20u30 ontvangen we in Schotte dan landskampioen en huidig leider Greenyard Maaseik en tegen de Limburgers moeten we eindelijk eens stevig knallen en dat met de steun van een vol huis. Voor tickets voor onze thuiswedstrijden https://tickets.lindemansaalst.be

MC