• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

Greenyard MAASEIK

25:23 / 26:24 / 25:21 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

23

26

Set 2

24

25

Set 3

21

En het dak dat ging eraf

Lindemans Aalst – Greenyard Maaseik  3-0

Setstanden: 25-23 / 26-24 / 25-21

Opstelling: Tim Smit, Jeroen Oprins, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski, Markkus Keel en libero Gertjan Claes

Kwamen in: Seppe Van Hoyweghen, Jakub Rybicki

De komst van landskampioen en leider Greenyard Maaseik zorgt toch altijd voor extra spanning bij iedereen die bij de Lindemans-familie betrokken is, of je nu speler, staflid of supporter bent dit zijn de wedstrijden waar we het met zijn allen voor doen. De aanloop naar de wedstrijd was niet zo slecht, er was natuurlijk onze flutmatch in Schiervelde maar thuis 3-0 winst tegen zowel Caruur Gent als Haasrode Leuven was knap en met anderhalf been in de halve finale BvB dan mag men toch niet klagen. Ons spelpeil dat moet wel beter kunnen dan wat we tot nu toe lieten zien, iets meer geloof in eigen kunnen en wat meer beleving in het spel zou al een groot verschil kunnen maken. Coach Johan zorgde toch voor een beetje verrassing, Tim Verstraete trainde de voorbije dagen niet wegens ziekte en dus bleef Gertjan de libero en aan de set-up viel de keuze van onze coach op Markkus ipv Seppe, zo zat er toch wat jaartjes extra ervaring in onze ploeg voor deze topper. Een zo goed als volgelopen Schotte met vuurwerk en rookmachines zorgde al meteen voor een goeie sfeer en dus was alles aanwezig om er een topavond van te maken.

Adrian via het blok en Adrian met een blok zorgde ervoor dat we meteen goed in de match zaten en ook de 3-0 zette onze kapitein op het bord met een slimme tik in het gapende gat aan de overkant. Die enkele puntjes voorsprong konden we dankzij vooral enkele rake klappen van Jeroen en een goed blok en een aanval van Markkus uitbouwen tot 13-8. Aan de overkant was het dan Lou Kindt die aan onze ruime kloof begon te knabbelen maar onze mannen lieten niet begaan en het was Tim S. die met een killblok de 16-13  scoorde. Een duidelijk gedreven bal aan Maaseik kant zag 1é scheidsrechter Marie-catherine Boulanger door de vingers en dit tot groot ongenoegen van al wat Aalst was, het punt ging naar de Limburgers. Lou kindt bracht met enkele scherpe services zijn ploeg helemaal terug in de set en bij 21-21 was het Johan die met een time-out tot kalmte aanmaande. Kuba en Jeroen zorgden voor 24-22 en 2 setballen, de eerste werd nog ongedaan gemaakt door Wojcik maar Tim S. kon de tweede wel verzilveren en Schotte een eerste keer op zijn grondvesten laten daveren.

Kuba bleef bij het begin van set 2 staan en nu was het Maaseik die prima uit de startblokken schoot, in no-time stond er 0-4 op het bord. Janusz nam zijn plaats opnieuw in en onze guys begonnen naarstig aan hun achterstand te werken. Voor de 5-7 was er het scherpe oog van onze coach die een netfout gezien had en de Video Check gaf hem gelijk. Als bij 7-11 de bezoekers dreigden door te stomen was er Johan die met een time-out voor de kentering zorgde, een fantastische pipe van Janusz en punten van Jeroen en Adrian brachten ons helemaal terug gelijk, als Jeroen dan via de netband een ace serveerde was het op en over 13-12. Adrian kreeg onterecht geel na een kort dispuut met de toch niet altijd sportieve Jelte Maan, de Limburgse kapitein speelt natuurlijk zijn rol voor zijn team maar fair-play mag geen loos begrip worden. Iedereen zou intussen moeten weten dat een opgenaaide Adrian 20 cm groeit en zijn kokend Pools bloed hem nog beter maakt. Onze jongens staan nu echt goed te spelen en het zijn enkele mindere recepties aan onze kant die zorgen dat we geen grotere kloof dan 2 punten bij elkaar krijgen. Een eerste setbal bij 24-23 wordt weggewerkt door Nielsen maar een misverstand bij Maaseik zorgt bij 25-24 voor de tweede setbal en het is Jeroen die met een sterk blok de 2-0 op het scorebord zet.

De 3é set starten we sterk maar teveel opslagmissers op dit moment beletten ons om voorsprong uit te bouwen. Het blijft gelijk opgaan en aan onze kant is dit de betere set van Simon die tot 4 keer prima door het midden weet te scoren. Tot 16-16 blijft het gelijk maar dan is het onze speaker Sven die de supporters nog een tandje laat bijsteken en dat slaat over op onze mannen, er komen enkele puntjes voorsprong en die gaan we niet meer afgeven. Als in money-time Maan, Kindt en Nielsen wild buiten slaan is het duidelijk dat Maaseik het hoofd moet buigen en vandaag zijn meerdere erkennen in een zeer sterk Lindemans Aalst. Bij 24-21 laat Kuba met een prima eenmansblok het dak in Schotte eraf vliegen zoals het nog maar zelden deed, 3-0 tegen dit sterk Maaseik was onverhoopt maar o zo mooi. De ontlading bij staff, spelers en supporters kwam van heel diep en dit zijn van die dingen waar een mens echt gelukkig van wordt. Proficiat mannen.

StarOfTheGame ging naar onze kapitein Adrian Staszewski en dit was meteen ook een erkenning van de bezoekende coach Joel Banks hoezeer hij onze aanvoerder weet te waarderen.

Aanstaande woensdag 6 november om 20u30 is er in Schotte de terugwedstrijd kwartfinale BvB tegen Hellvoc Hemiksem-Schelle en na de 0-3 uit de heenwedstrijd mag ons ticket voor de halve finale niet meer in gevaar komen, tickets voor deze wedstrijd op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

Volgende zondag 10 november om 14u00 gaan we op bezoek bij VBC Waremme waar we in de Pole-Ballon zowaar onze leidersplaats gaan verdedigen, alle steun voor deze opdracht is natuurlijk zeer welkom.

MC