• PASSION MEETS SPIRIT

vbc WAREMME

0:3

Lindemans AALST

23:25 / 23:25 / 22:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

23

Set 1

25

23

Set 2

25

22

Set 3

25

Zeer goede beloning voor rommelig spel

Opstelling: Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Jeroen Oprins, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Gertjan Claes, Markkus Keel, Samuli Kaislasalo, Twan Wiltenburg, Jakub Rybicki

Dit seizoen is VBC Waremme de enige Waalse ploeg in de EMVL en met een voorlopige laatste plaats in de stand is het jonge team van Sacha Koulberg nu niet meteen een grote dreiging, maar…  verloren wij hier vorig seizoen niet met 3-2 en waren dat niet de punten die we tekort kwamen voor de 2é plaats in het eindklassement? Op de bank zagen we opnieuw onze T2 zitten en Johan zal zeker tevreden zijn dat zijn “Partner in Crime” Dries terug was. In de tribune zat een heel mooi en ruim assortiment van Aalsterse supporters, er zijn het groepje stille genieters, er zijn de groep van wekelijkse roepers die er steeds de vlam inhouden en nu was er ook een delegatie van “de looyerij” en dit is een groep “hors categorie” hun decibels zijn gekoppeld aan hun verbruik gerstenat en zo te horen lagen beide vandaag redelijk hoog, maar steeds plezant hoor, prachtig om deze leuke bende bezig te zien.

Set 1 ging gelijk op tot 5-5 en toen zette Czyrnianski met een goeie aanval en Zuidberg met 2 stevige bloks de thuisploeg op 8-5, dit was meteen al een goeie waarschuwing voor onze vrij rommelig spelende helden. Onze goeie service bleef afwezig waardoor men aan de overkant steeds aardig kon opbouwen en receptioneel zag het er aan onze kant ook niet super uit. Wie wel sterk speelde was aan de overkant de piepjonge libero Perin, bijna 17 deze knaap maar een naam om te onthouden. Tot halfweg de set kon Waremme ons steeds op een kleine achterstand houden maar toen Tim S. met een killblok en een goeie 1é tempo uitpakte keerden onze kansen 15-17. In deze fase zagen we ook sterk werk van onze libero Tim V.. Twee missers bij onze tegenstander brachten ons op 17-21 en set gespeeld zou je denken maar aan onze kant zagen we ook twee missers van Jeroen en als Janusz op het Waalse blok stoot staat het zowaar 23-23. Het is Janusz die met een goed blok en een aanval via de blokhanden deze eerste set met 23-25 over de streep trekt.

In set 2 dezelfde starters bij ons en nu worden we al van in het begin op kleine achterstand gezet, Seppe die is in deze fase enkele keren ongelukkig en bij 6-3 achterstand haalt Johan hem ook naar de kant, de ontgoocheling druipt van onze jonge setter zijn gelaat maar ook dit maakt deel uit van zijn groeiproces. Om te zeggen dat het met Markkus aan de pas nu meteen vlot begon te draaien zou ook niet kloppen want ons spel bleef heel rommelig en dit bleef niet zonder gevolgen want Waremme liep uit tot 16-10. Een steeds bleker uitziende Johan schoot bij zijn time-out serieus uit zijn krammen en dit had wel resultaat, onze mannen speelden niet super maar ze vochten er wel voor en dat siert hun. Simon met enkele goeie bloks en een prima 1é tempo, Gertjan met zijn ace en Janusz met een mooie plaatsbal brachten ons op 17-16. Simon was op dit moment toch wel de figuur bij ons die het voortouw nam en ons erdoor sleurde, met 2 goeie aanvallen zette hij ons op 20-22 en een stevige diagonaal van Gertjan en een aanval van Jeroen via blokhanden brachten ons op 22-24 setpunt. Abinet kon de eerste setbal nog wegwerken maar dan ging zijn aanval buiten en stonden we op 0-2 zonder echt goed te zijn.

Set 3 werd vooral gekenmerkt door opslagmissers aan beide kanten, voor ons telde ik er 5 wat veel is maar niet abnormaal als men meer servicedruk wil zetten maar de thuisploeg miste zomaar eventjes 9 opslagen en dat is toch iets dat doorweegt op het einde. De score bleef de hele set vrij gelijk opgaand met steeds een kleine voorsprong voor Waremme tot op 20-20 Jeroen 2 keer kon uithalen en Simon met 2 goeie blokpunten ons op 21-24 matchbal bracht. De eerste matchbal kon Czyrnianski nog redden voor zijn team maar hoe kan het ander met een opslag buiten van Van Der Velden kwam er een einde aan deze voor ons moeilijke wedstrijd, gelukkig zonder set en puntenverlies.

StarOfTheGame ging naar Janusz maar meer dan een doekje voor het bloeden was dit vandaag niet.

Geen midweek volleybal deze week maar zaterdag 16 november om 20u30 trekken we naar de Vauban en daar treffen we met Decospan Menen niet alleen een stevige thuisploeg maar met Frank Depestele, Martijn Colson en Wannes De Beul ook enkele namen uit de recente Lindemans Aalst geschiedenis. Onze eerstvolgende thuismatch is op woensdag 20 november om 20u30 en dan komt BDO Haasrode Leuven naar Schotte voor de heenwedstrijd halve finale BvB en dat dit een hele belangrijke wordt daar hoeft geen tekening bij, dus met zijn allen zorgen we voor een vol Schotte die avond en zorgen we voor een sfeer die onze mannen naar een topprestatie doet klimmen, tickets voor deze wedstrijd op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

MC