• PASSION MEETS SPIRIT

Decospan MENEN

0:3

Lindemans AALST

17:25 / 17:25 / 23:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

17

Set 1

25

17

Set 2

25

23

Set 3

25

De hel brandt niet meer

Opstelling: Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Jeroen Oprins, Simon Van de Voorde, Jakub Rybicki, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Markkus Keel, Janusz Górski, Gertjan Claes

Aan de vooravond van onze belangrijke heenwedstrijd halve finale BvB aanstaande woensdag in Schotte trokken we vanavond eerst nog naar Sporthal Vauban in Menen waar we het vernieuwde Decospan Volley Team Menen in de ogen moesten kijken. De grote vraag was zou de “Hel van Mjiende” nog branden zoals vroeger want tot nog toe vielen de resultaten van coach Frank Depestele en zijn mannen niet echt mee. Voor ons kwam het er op aan onze leidersplaats te verdedigen want het is leuk daar helemaal bovenaan. Tijdens de warming-up viel de afwezigheid van Samuli op en dus zou het opposite werk vanavond van Jeroen moeten komen maar onze grote Antwerpse bink die is zo goed bezig dat we daar wel gerust in zijn. De bezoekers tribune zat zo goed als vol en dus aan vocale steun zou het vanavond zeker niet mogen liggen, bedankt trouwens aan al die mensen die ook op verplaatsing steeds trouw op post zijn en het beste van zichzelf geven, dit is een steun die de spelers op het veld zeker weten te appreciëren.

De thuisploeg schoot als een raket uit de startblokken en het was vooral een gemotiveerde Martijn Colson die meteen liet zien dat hij er zin in had, met twee stevige bloks en een goeie 1é tempo was hij de man die voor de 4-0 tekende. Het antwoord op deze blitzstart kwam bij ons vooral van Simon die liet zien waarom men hem in Italië “Il Muratore” (de metser) noemde en het was Jeroen die via Menense handen het lage plafond haalde 5-6. Van 4-0 schoof het naar 6-9 dus dat was zeker een geslaagde remontada en Depestele greep in met zijn eerste time-out, na de onderbreking faalden bij ons Adrian en Kuba met hun aanval en geloofde de thuisploeg er weer even in maar een goeie opslagreeks van Simon bracht ons naar 9-16 en dit was ook geholpen door enkele fouten bij de thuisploeg. Ons niveau was goed tot zeer goed en van Menen kregen we vooral weerwerk als Martijn Colson vooraan stond. Adrian had nog een mooi killblok in petto voor de 15-22 en het was Jeroen die met een ace ons de eerste setbal bezorgde bij 17-24. Seppe en Simon met een goed blok zetten de vlotte 17-25 op het bord.

De raketstart van de eerste set was nu voor ons want in no time stond het 1-5 en kon Depestele opnieuw beginnen prediken. Onze boys lieten zich niet uit hun concentratie brengen en stoomden rustig door, Adrian via het blok 3-7 en ook Kuba via blokhanden brachten ons naar 5-10. Ook onze middenmannen deden hun duit in het zakje met een fraaie 1é tempo van Tim S. 7-12 en Simon met een killblok 11-16. Als Kuba dan even een onbesuisd moment heeft en Menen tot op 13-16 komt is het tijd voor rust en daar zorgt Johan met zijn time-out voor. Bij Menen zien we vooral zeer veel frustratie en niet in het minst bij Martijn Colson die zijn ploegmaats tot beter samenspel aanspoort en zoals we Martijn kennen schuwt hij hierbij verbale en non-verbale expressie niet. Wij laten het niet aan ons hartje komen en Kuba zet met een killblok 14-21 en een staalharde aanval de 16-24 op het bord. Het is de lepe Tim S. die met een balletje door het midden het grote gat in het achterveld aan de overkant weet te vinden en ons op 0-2 zet.

Set 3 zou onze moeilijkste gaan worden want in de verloop van de set stijgt voor het eerst deze avond de temperatuur een beetje in Sporthal Vauban. Het gaat gelijk op van 5-5 via 10-8 naar 11-11. Adrian presenteert ons nog een mooie ace langs de lijn voor 11-12 en na een rotatiefout bij de thuisploeg komen we op 11-14. Maar Menen vecht nu wel terug en bij 14-14 zien we bij ons de eerste wissels van de avond, Markkus en Janusz komen in voor Seppe en Jeroen en bij 15-15 krijgen we een rode kaart voor Martijn Colson, het hellevuur flakkert nu heel even op en na de mooiste rally van de avond zet Tim S. de 16-17 op het bord. Bij een akkefietje tussen Martijn en Adrian krijgt onze kapitein nog geel en de volgende bal slaat onze sterke Pool woest buiten, dat moest er even af. Onze coach die weet het hoofd wel koel te houden en zorgt met een time-out bij 20-19 voor de nodige rust. Adrian herpakt zich meteen met een sterk blok en Markkus met een ace zet ons op 21-22. We gaan nu naar 21-24 en de eerste matchbal serveert Markkus in het net, Adrian knalt de tweede in het blok  maar Rotty zijn serve in het net zorgt voor matcheinde 23-25 en 0-3 op het bord. Wij hebben er een zeer degelijke wedstrijd opzitten, veel agressie in ons spel maar op de juiste momenten ook steeds de rust kunnen bewaren en dat tegen een Decospan Menen dat nog veel werk voor de boeg heeft en “De Hel” nee die brandde niet meer zoals vroeger maar dat is niet onze zorg.

#StarOfTheGame ging oververdiend naar Simon die elke week beter en beter wordt en zich zichtbaar ook steeds beter voelt in deze groep.

Woensdag 20 november om 20u30 komt BDO Haasrode Leuven naar Schotte voor de heenwedstrijd in de halve finale BvB en willen we op 16 februari 2020 naar het sportpaleis dan zal het er woensdag boenk op moeten zijn, daarom supporters deze oproep om massaal aanwezig te zijn en laat jullie maar horen, tickets voor deze wedstrijd op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

MC