• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

Tectum ACHEL

25:16 / 25:23 / 25:20 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

16

25

Set 2

23

25

Set 3

20

Thuisploeg vlot voorbij Limburgers

Lindemans Aalst – Tectum Achel  3-0

Setstanden: 25-16 / 25-23 / 25-20

Opstelling: Samuli Kaislasalo, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Gertjan Claes, Markkus Keel, Twan Wiltenburg

Na de verrassende thuisnederlaag van afgelopen woensdag tegen BDO Haasrode Leuven in de cup was het de vraag, hoe hebben onze boys dit al verwerkt? Puntenverlies in de EMVL hadden we (met uitzondering van de 3-1 nederlaag in Roeselare ) tot nog toe niet gehad en dat mag nog wel even zo blijven. Door een abonnee actie (2 gratis tickets/abonnee) was Schotte toch redelijk gevuld en er zat ook een aanzienlijk aantal groene shirts uit het verre Limburg in de bezoekerstribune. Iedereen op post bij ons en speaker Sven maakte al van voor de wedstrijd duidelijk dat hij er zin in had. Naast Sven zaten 2 abonnees die een VIP-behandeling (bubbels, tapas en gesigneerde bal) hadden gewonnen door de actie en zo ziet men maar dat een abonnement bij Lindemans Aalst altijd meer dan zijn prijs waard is.

Het was Janusz die ons met een fraaie diagonaal op 1-0 zette maar de grote Thomas Koelewijn zorgde voor evenwicht in deze beginfase 2-3. Tim S. bracht ons met enkele scherpe services opnieuw op voorsprong 3-5 en het was diezelfde Tim S die voor de 10-6 een autoritair blok plaatste op 1é tempo van Koelewijn. Na een goed blok van Janusz was het voor coach Jan Meertens bij 11-6 tijd voor zijn eerste time-out. Een serve rot van effect van Simon kregen ze aan de overkant niet onder controle en Samuli die blokte ons naar 14-7. Een snelle 1é tempo van Tim S. zette ons op 18-11 en dan had Janusz enkele mooie reddingen in de aanbieding waarop Samuli kon afmaken voor 19-12. Op een zeer mooie set up van Seppe kon Simon voor 20-12 zorgen en het was Seppe die met attent spel aan het net voor 21-12 tekende. Met opnieuw een effectbal van Simon kwamen we op setbal bij 24-14 en de derde was de goeie, 25-16 en vlotjes naar 1-0 met zeer behoorlijk spel.

In set 2 was de tegenstand van de Noord-Limburgers groter en ging het in de aanvangsfase mooi gelijk op. Voor de 5-5 had onze coach een Video Check in huis op de service van Tim S. en het is toch altijd een beetje kicken als men die bal die eerst buiten gegeven was op de lijn ziet vallen. Gaandeweg werden de bezoekers sterker en sloop er bij ons toch weer wat twijfel in de rangen, het ging van 7-8 naar 8-12. Voor de 9-12 deed Johan opnieuw met succes beroep op zijn metsersoog en de Video Check. De achterstand die knabbelden we stelselmatig weg en ging het naar 15-15. Halfweg de set verving Johan de inderdaad bleke Adrian door Gertjan een good-old “Jakke” bracht meteen leven in de brouwerij. Als dan ook speaker Sven bij 20-21 de supporters aanspoort om een tandje bij te steken is het vuur helemaal terug en enkele opslagmissers aan de overkant helpen ons ook een handje. Op een knappe set up van de ingekomen Markkus zette Samuli ons op 23-23. Jan Meertens gebruikte zijn 2 time outs nog maar het was Samuli die ons naar 25-23 blokte en zo op 2-0 bracht.

Gertjan bleef staan bij het begin van set 3 en Seppe nam zijn plaats op de pas weer in. Onze start was overtuigend en van 3-1 gingen we via een lepe Gertjan naar 5-2. Het was ook Gertjan die na een sterke redding van Samuli voor de 7-3 zorgde. Janusz had nog een keiharde Poolse pipe in zijn mouw zitten voor de 8-4 en daarna volgen enkele van de betere krasselmomenten aan onze kant en lieten we Achel terug in de set komen 9-8. Dit was het moment voor de ervaren Gertjan om enkele keren op finesse het gat bij de bezoekers te vinden en ons op 15-13 te zetten. Onze libero Tim V. die zoals meestal aan een verdienstelijke wedstrijd bezig was begreep op dit moment ook dat interactie met het publiek niet onbelangrijk is en de ambiance in de tribune kon hem wel bekoren, knap om zien. De kloof die werd nu wel gemaakt met Gertjan aan de opslag en het ging naar 19-13. Tectum Achel pruttelde nog wat tegen maar het was Samuli die kon uitmaken 25-20. Conclusie de nederlaag tegen BDO Haasrode Leuven die is verwerkt en onze mannen zijn klaar om die misstap volgende zaterdag goed te maken.

#StarOfTheGame ging terecht naar Gertjan die zo zijn sterke invalbeurt beloond zag.

Volgende zaterdag 30 november om 20u30 trekken we dus naar Haasrode voor de belangrijkste wedstrijd tot nu toe in dit seizoen, na de 2-3 thuis moeten we ginder met 0-3 of 1-3 gaan winnen, bij 2-3 volgt er een golden set en al de rest is voor ons fataal. Onze spelers zullen er klaar voor zijn maar ook wij als supporters gaan hier het onderste uit de kast moeten halen, daarom een oproep aan al wie naar Haasrode komt, kom in het oranje t-shirt van de bekerfinale vorig seizoen, zo gaan we in die wat kleinere zaal een fraai oranje blok vormen en vergeet toeters en bellen en de gesmeerde keel niet want het gaat om een ticket “Sportpaleis” op 16 februari 2020. Wie nog geen ticket voor deze wedstrijd heeft moet snel handelen en een mailtje sturen naar secretariaat@lindemansaalst.be

SUPPORTERSBUS AALST – DOETINCHEM

Woensdag 11 december spelen we onze eerste Europese wedstrijd tegen het Nederlandse Doetinchem. Er zal een supportersbus vanuit Aalst ingelegd worden.

Vertrek om 13u00 in Schotte – Wedstrijd ter plaatse om 20u00 – Info en inschrijving via de website.

Prijs 35,5 euro ( inkom, busreis + lunch*)

*Tijdens heenreis: keuze uit koude schotel met kip OF tonijn perzik OF tomaat mozzarella OF vis => mailtje naar secretariaat@lindemansaalst.be met keuze schotel.

MC