• PASSION MEETS SPIRIT

BDO HAASRODE LEUVEN

0:3

Lindemans AALST

18:25 / 19:25 / 23:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

18

Set 1

25

19

Set 2

25

23

Set 3

25

En nu met vertrouwen Europa in

BDO Haasrode Leuven – Lindemans Aalst  0-3

Setstanden: 18-25 / 19-25 / 23-25

Opstelling: Samuli Kaislasalo (19), Tim Smit (2), Simon Van de Voorde (7), Jakub Rybicki (8), Adrian Staszewski (11), Markkus Keel (4) en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Twan Wiltenburg (3), Gertjan Claes (3)

Na de euforie van vorige zaterdag stonden we vandaag opnieuw in de gezellige sporthal van Haasrode om de terugronde in de EMVL aan te vatten, voetjes op de grond want hoe overtuigend we hier vorige week ook kwamen winnen dit is opnieuw een andere wedstrijd. BDO Haasrode Leuven speelde voor zijn 4é plaats in de EMVL en ook om vertrouwen op te doen in functie van hun eerste Europese opdracht, wij verdedigen nog steeds onze mooie leidersplaats en in aanloop van onze eerste Europese wedstrijd -woensdag in Doetinchem- kan vertrouwen tanken met goed volleybal en dito uitslag zeker geen kwaad. Minder Leuvens volk in de tribune maar het bezoekersvak dat was opnieuw aardig gevuld en daarvoor kunnen we niet anders dan ons eigen op applaus trakteren want het blijft mooi om zien hoeveel supporters de uitwedstrijden steeds mee willen beleven en dit ook vol overgave doen, laat ons dit zo houden. In tegenstelling tot vorige week kreeg aan de set-up Markkus speelgelegenheid ipv Seppe en Kuba verving zijn Poolse gabber Janusz, onze coach is een eigenlijk een “pietzakske” met zoveel klasse in zijn kern.

Onze start was er een zoals we het graag zien, vol overtuiging en met heel veel opslagdruk waarmee we het de thuisploeg meer dan lastig maakten. Kuba liet in deze fase meteen zien dat hij klaar was, goeie aanval en enkele geslaagde bomopslagen en het stond al snel 2-5. Onze Finse opposite Samuli volgde dit voorbeeld en mepte ons naar 4-9, na een time-out van thuiscoach van dienst Gerd Van den Bosch scoorde Adrian via het thuisblok en Simon zorgde fraai voor de 4-11. Haasrode Leuven was wel verdienstelijk maar deze kloof nog dichtrijden dat zou toch niet meer lukken, Samuli bleef scoren en Simon die toverde voor de  13-20 een schitterende aanval uit zijn grote handen en met diezelfde pollekes blokte hij ons naar 14-21. Het is Samuli met een harde diagonaal 17-24 die ons op setpunt zet, Kuba mist zijn opslag maar aan de overkant doet Berre Peters dit fijntjes over en staat het 0-1.

Set 2 zet Adrian in met een harde pipe 0-1 en het is Samuli 2 keer via het thuisblok die ons op 3-5 zet. Leuven kan nu wel iets langer ons tempo volgen tot 6-6 gaan ze goed mee maar dan zijn we langzaam weer vertrokken, Markkus met een mooie effectbal voor 8-10 en Adrian kan afwerken na een knappe redding van Kuba 11-14. Samuli met eerst een staalharde diagonaal gevolgd door een ace en we staan op 12-16 en voor de 12-19 heeft Adrian op een moeilijke bal een zuivere harde toets naar beneden in huis, knap werk van onze kapitein. De thuisploeg knabbelt nog even aan hun achterstand maar het is de ingekomen Twan die ons met een 1é tempo op 19-24 en setbal zet, Gert Van Walle zijn service knalt in het net en de 0-2 staat op het bord.

Set 3 zetten we goed in met een ace van Simon en staan we al vlug op 2-5 maar Haasrode Leuven geeft nog niet op en vecht terug naar 6-6. Een fraaie aanval langs de lijn van een vandaag toch wel sterke Samuli brengt ons op 7-9 en Simon zorgt krachtig door het midden voor de 9-12. Als de thuisploeg dan tot op 1 puntje terugkomt 14-15 brengt Johan met een time-out de focus terug in de ploeg en stomen we via 14-17 en 16-20 naar 20-23. Twan blokt ons naar matchballen 20-24, de thuisploeg spartelt nog even tegen maar het is Samuli die met een goeie plaatsbal de 23-25 scoort, 0-3 en opdracht meer dan volbracht op een manier die zeker kon bekoren.

“StarOfTheGame ging naar Samuli en terecht want onze Finse hoofdaanvaller heeft er een prima partij opzitten, Onnittelut Samuli!!

Aanstaande woensdag 11 december trekken we voor onze eerste CEV-Cup opdracht naar het Nederlandse Doetinchem waar we om 20u00 Orion Volley Doetinchem partij geven, een goede uitgangspositie bij mekaar spelen is dan de opdracht zodat we het een week later in Schotte kunnen afmaken, voor die terugwedstrijd kan men tickets bestellen op  https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

Op zaterdag 14 december om 20u30 ontvangen we VBC Waremme  in Schotte en ook dan willen we graag het kotje vol, tickets voor deze wedstrijd die gevolgd wordt door een “Pré Ski Party” in de looyerij kan men bestellen op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

MC